Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Νέα ζωή για την Τσέκου

Ολοι αθώοι, η πρώην ερωμένη του Ζαχόπουλου, ο Θέμος και ο εργατολόγος.

45g98hi5f3Με την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορουμένων έπεσε η αυλαία στην υπόθεση της φοβερής ιστορίας του «ροζ DVD», με βασικούς «πρωταγωνιστές» τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο και την πρώην συνεργάτιδά του Εύη Τσέκου. Ενα χρόνο μετά το ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη τελείωσε με πλατιά χαμόγελα για την πρώην ερωμένη του Ζαχόπουλου, που μιλώντας αποκλειστικά στην «Εspresso» δήλωσε πως ήρθε η ώρα να αρχίσει τη ζωή της από την αρχή. Σαν να μην πήδηξε ποτέ στο κενό από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας του στο Κολωνάκι -παρά το γεγονός ότι οι πατερίτσες που τον υποβαστάζουν μαρτυρούν το αντίθετο-, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος κάθισε χθες στην τελευταία σειρά καθισμάτων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών για την πρώην συμβασιούχο του υπουργείου και άλλοτε ερωτική του σύντροφο, αποχωρώντας σκυφτός και βιαστικά για να αποφύγει τον φωτογραφικό φακό της «Espresso».

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία αθώα την Εύη Τσέκου για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του προϊσταμένου της, ενώ ένα μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου πρότεινε να καταδικαστεί για απόπειρα παράνομης βίας. Τελικά, το δικαστήριο κατέληξε ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος δεν είχε τη νομική εξουσία ή την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε μόνιμο διορισμό της ή ακόμη και αν είχε αυτή τη δυνατότητα, δεν θα ζημιωνόταν ούτε ο ίδιος, ούτε το ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο θα πρόσφερε τις υπηρεσίες της αλλά, ενδεχομένως, κάποιος τρίτος που θα έμενε εκτός διορισμού. Παράλληλα, οι δικαστές έκριναν ομόφωνα αθώα την κατηγορουμένη και για το δεύτερο αδίκημα, της συμμετοχής στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος, με το σκεπτικό ότι το περίφημο «ροζ DVD» δεν αποτελεί αρχείο κατά την έννοια του νόμου.

Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης η 41χρονη πρώην συμβασιούχος ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς που διαδέχθηκαν λίγο αργότερα οι πανηγυρισμοί και τα πλατιά χαμόγελα. Σε δήλωσή της στην «Espresso» δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την ομολογουμένως αναπάντεχη εξέλιξη: «Η συγκίνηση είναι μεγάλη, όπως είναι φυσικό, γι’ αυτό ξέσπασα σε κλάματα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση για μένα. Δικαιώθηκα έστω και μετά από τόσα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη» είπε κατευθυνόμενη προς την έξοδο του Εφετείου η Εύη Τσέκου. «Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να πάρω τηλέφωνο την οικογένειά μου και να την ενημερώσω» πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ήδη κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της: «Ολα αυτά τα χρόνια πέρασα δύσκολα, αλλά τώρα είμαι καλά. Σκοπεύω να γυρίσω σελίδα στη ζωή μου – στην πραγματικότητα το έχω ήδη κάνει». Φωτογραφήθηκε χαμογελώντας, χωρίς να αποχωριστεί τα μαύρα γυαλιά της που έκρυβαν τα κλαμένα μάτια της, και συνέχισε τον δρόμο της.

45g98hi5f4Στο άλλο άκρο ήταν οι αντιδράσεις της πλευράς Ζαχόπουλου. Εμφανώς απογοητευμένος και ταλαιπωρημένος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος και χθες συνοδευόταν από τον γιο του και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, άκουσε την απόφαση των δικαστών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπήκε ανέκφραστος στο ασανσέρ και έφυγε από το Εφετείο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.

«Το υλικό με τους δύο εραστές δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων»

Παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή όλων για την κατηγορία της συμμετοχής στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αθώοι κρίθηκαν ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που απάλλαξε τους κατηγορουμένους, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δύο εραστών, το οποίο αντιγράφτηκε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον νόμο, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης δεν σταμάτησε να μοιράζει χαμόγελα, ενώ ο δημοσιογράφος και εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, απουσίαζε. «Είναι από τις ευτυχέστερες ημέρες στη ζωή του Θέμου Αναστασιάδη. Μια σκευωρία έξι ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του. Για την υπόθεση αυτή ήδη ο Αρειος Πάγος είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η κρίση αυτή του Αρείου Πάγου ήταν δεσμευτική για το δικαστήριο» δήλωσε ο συνήγορος του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ ο συνήγορος του Γιάννη Μακρυγιάννη, Γιάννης Ματζουράνης, τόνισε: «Μετά από μακρά και άψογη αποδεικτική διαδικασία, μια υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και οδήγησε τέσσερα άτομα στις φυλακές, κατέληξε στη σημερινή αθώωση όλων των κατηγορουμένων».

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...