Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Στο κουτούκι του Ρωχάμη

Ο «Πεταλούδας» βρήκε το «Λιμανάκι» τη; ζωής του.

241587d9fΚάποτε ήταν ένας περιβόητος κακοποιός που παρέμεινε στη φυλακή για είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει χύσει ούτε σταγόνα αίμα… Η λατρεία του για τις αποδράσεις και την ελευθερία δημιούργησε γύρω του τον θρύλο του «Πεταλούδα». Ακόμη και οι αστυνομικοί που κάθε λίγο και λιγάκι εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του τον χαρακτήριζαν «συμπαθή» και «σταρ» των αποδράσεων. Σήμερα όμως ο Βαγγέλης Ρωχάμης είναι ένας νομοταγής πολίτης, επιχειρηματίας, ψαράς, αλλά πάνω απ’ όλα καλός σύζυγος… Και όμως είναι γεγονός! Υστερα από τριάντα ένα χρόνια στην παρανομία ο «Πεταλούδας» πέρασε στην απέναντι όχθη και ζει μια ήρεμη και αξιοζήλευτη ζωή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λευκαντί Ευβοίας. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», μετά την αποφυλάκισή του το 2000 αποφάσισε όχι μόνο να γυρίσει σελίδα, αλλά να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο της Γιώτας και μεταμορφώθηκε. Μετά από πέντε χρόνια γνωριμίας, πριν από λίγο καιρό παντρεύτηκαν και ζουν ευτυχισμένοι στον τόπο που λατρεύουν, το Λευκαντί.

Ωστόσο, φρόντισαν μαζί και πραγματοποίησαν το όνειρο του Βαγγέλη Ρωχάμη. Δημιούργησαν πριν από περίπου έναν χρόνο το «Λιμανάκι» του. Ενα πανέμορφο καφέ-ουζερί αλλά και ψησταριά, στο οποίο σχεδόν κάθε μέρα γίνεται χαμός. Φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι έχουν βρει το δικό τους μέρος για καφέ το πρωί και για φαγητό το μεσημέρι και το βράδυ με θέα την καταγάλανη θάλασσα. Ενα μέρος που ο Βαγγέλης Ρωχάμης φροντίζει πάρα πολύ. Ενα μέρος-ησυχαστήριο για τον άνθρωπο που κατάφερε να συνταράξει την κοινή γνώμη με τις αμέτρητες αποδράσεις του από τις πιο «σκληρές» φυλακές της χώρας. Ενα μέρος που του έχει προσφέρει μια διαφορετική ζωή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» κάτοικος της περιοχής: «Σε αυτό το μαγαζί έχει δώσει τα πάντα. Το λατρεύει και φροντίζει όλοι να περνούν καλά. Ο Βαγγέλης είναι πλέον ένας καλός πολίτης και άριστος επιχειρηματίας. Καθ’ όλα νόμιμος και μάλιστα φορολογικά άψογος! Αυτό το διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί από τη νέα Οικονομική Αστυνομία, όταν πήγαν να ελέγξουν το “Λιμανάκι του Ρωχάμη”».

Σχεδόν κάθε μέρα, αν ο καιρός βέβαια του το επιτρέπει, ο Βαγγέλης Ρωχάμης παίρνει τη βάρκα του και πηγαίνει για ψάρεμα. Ο,τι ψαρέψει, στη συνέχεια το πηγαίνει στην ταβέρνα του και το προσφέρει στους πελάτες του. Τα γλέντια που έχουν γίνει στο κατάστημά του είναι θρυλικά, όπως και το όνομά του. Νέα παιδιά παίζουν μουσική, ο ίδιος δεν σταματάει να κερνάει και μέσα σε λίγα λεπτά όλοι γίνονται ένα. Χορεύουν, διασκεδάζουν και ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη για τις άριστες υπηρεσίες του. Στο τσακίρ κέφι ο Βαγγέλης Ρωχάμης ανοίγει τη μία σαμπάνια πίσω από την άλλη και το χαμόγελό του μαρτυρά ότι πλέον βρήκε την ευτυχία. Στο «Λιμανάκι» του έχει υποδεχτεί και αρκετούς επώνυμους φίλους του, οι οποίοι πήγαν για να απολαύσουν τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Τρομάρας, ακόμη και ο νεαρός ηθοποιός Αλκίνοος Αλμπάνης με την παρέα του.6g55hj4h9

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τέσσερα ολόκληρα χρόνια διατηρούσε τα καλοκαίρια καντίνα στην παραλία Μαλακόντας στο Λευκαντί. Και τότε, όταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ενδελεχή έλεγχο στα φορολογικά βιβλία του Βαγγέλη Ρωχάμη, αλλά και στην ταμειακή του μηχανή, βρήκαν τα πάντα νόμιμα… Ο άνθρωπος που κάποτε ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τους αστυνομικούς, έκοβε κανονικά αποδείξεις, τη στιγμή που είχε τη δυνατότητα κάποιες φορές να «ξεχάσει» να πληκτρολογήσει στην ταμειακή μηχανή το προϊόν που πούλησε στους λουόμενους. Οι αστυνομικοί εντυπωσιάστηκαν από τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που δείχνει ο Ρωχάμης ως επιχειρηματίας. «Πρόκειται για το κλασικό παράδειγμα του ανθρώπου που άλλαξε σελίδα στη ζωή του. Δεν ξέραμε πως η καντίνα ανήκει στον γνωστό Βαγγέλη Ρωχάμη. Στην αρχή όταν τον είδαμε, πιστέψαμε πως κάτι στραβό θα βρούμε. Μας έβγαλε όμως ψεύτες με τη νομιμότητά του και εμείς με τη σειρά μας του… βγάλαμε το καπέλο. Πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια» είχε αναφέρει στην «Espresso» αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας.

 Τα χρόνια της φυλακής και η λατρεία για ελευθερία

Για περισσότερα από δέκα χρόνια ο Βαγγέλης Ρωχάμης από την Εύβοια ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Ηταν ο άνθρωπος που καμία φυλακή δεν μπορούσε να τον κρατήσει. Ο Ρωχάμης είχε κατηγορηθεί από τις Αρχές για μια σειρά ποινικών πράξεων, κυρίως για ληστείες και κλοπές. Ο ίδιος φώναζε με όλη του τη δύναμη πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Πάντως, ένα είναι σίγουρο: ο Ρωχάμης δεν έκανε ποτέ κακό σε άνθρωπο, όπως παραδέχονται πλέον όλοι. Στη φυλακή της Κέρκυρας ήταν πολύ αγαπητός. Τον θεωρούσαν άνθρωπο που «το έλεγε η ψυχή του». Εκανε πολλούς φίλους μέσα στη φυλακή, αλλά εμπιστευόταν λίγους. «Ακόμη και όταν ήμουν στην απομόνωση ένιωθα ελεύθερος» είχε δηλώσει μετά την αποφυλάκισή του, τον Απρίλιο του 2000. Στην πραγματικότητα πάντως έκανε τα πάντα για να βρεθεί για λίγο έξω από τη φυλακή, έστω και αν ήξερε ότι μετά θα τον ξανάπιαναν, γιατί λάτρευε την ελευθερία. Μάλιστα, κάποιοι ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν ότι ενώ οι διωκτικές αρχές τον αναζητούσαν, εκείνος διασκέδαζε σε νυχτερινά κέντρα και ζούσε έντονα την κάθε στιγμή της ζωής του σαν να ήταν η τελευταία…

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...