Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Πέτρος Λαγούτης: «Έχει τύχει να θέσω τα όρια μου στο κοινό»

O Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Τραγωδία με τη Βουτσινά

Πέθανε ξαφνικά η διαιτολόγος της showbiz.

«Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η διαιτολόγος των σταρ! Η Μαρία Βουτσινά, που στην περίοδο της μεγάλης ακμής της το κατώφλι του γραφείου της πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας showbiz αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, κηδεύτηκε χθες από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία στενών συγγενών και φίλων της.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η γνωστή διαιτολόγος ζούσε μακριά από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας που για μεγάλη περίοδο την «έλουζαν» λες και ήταν και η ίδια… σταρ. Το γεγονός αυτό οφειλόταν στο ότι είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πελατολόγιο (στο γραφείο της τότε, στην καρδιά του Κολωνακίου) στο οποίο συγκαταλέγονταν τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και των ΜΜΕ της χώρας μας, ενώ για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα στη λίστα των προσκεκλημένων των πιο γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών lifestyle, με εμφατικούς χαρακτηρισμούς, όπως «η διαιτολόγος των σταρ» ή «η Coco Chanel του αδυνατίσματος». Η Δήμητρα Λιάνη, η Βάνα Μπάρμπα, ο Σταμάτης Φασουλής, η Αγγελική Νικολούλη και ο Απόστολος Γκλέτσος είναι μερικά από τα ονόματα που πέρασαν από το γραφείο της και δέχτηκαν τις υπηρεσίες της, με σκοπό να χάσουν περιττά κιλά και να φτιάξουν κομψή σιλουέτα.225f875f893

Κατά καιρούς είχε κυκλοφορήσει και βιβλία διατροφής με πρωτότυπους τρόπους αδυνατίσματος, όπως τα «Παραμύθια για δίαιτες και άλλα», «Νέος θερμιδομετρητής» και «Δίαιτες για να χάσετε βάρος για πάντα». Στο «Δίαιτες με χιούμορ» μάλιστα συμπεριλάμβανε τρόπους διατροφής για όλα τα ζώδια ή ιδανικούς τρόπους να χάσουν βάρος τα ζευγάρια. Ωστόσο το λαμπερό άστρο της στα μέσα της δεκαετίας του 2000 άρχισε να… θαμπώνει. Συγκεκριμένα, το 2006 ξέσπασε μεγάλο σκάνδαλο γύρω από το όνομά της με… αιχμή του δόρατος ότι δεν είχε πτυχίο στον χώρο της διαιτολογίας. Η μέθοδος που χρησιμοποιούσε για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ήταν, σύμφωνα με την ίδια, βασισμένη σε εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα και βιταμίνες από αλόη, πρόπολη και βασιλικό πολτό, άρχισε να συζητείται και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ίδια για πολύ καιρό να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές προκειμένου να υπερασπιστεί τη δουλειά της, γεγονός που την είχε καταβάλει ψυχολογικά.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει η ίδια το 2010 (αφού έδειξε το πτυχίο που είχε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Hascovo στη Βουλγαρία), είχε δηλώσει σχετικά: «Ολα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της κακοήθειας. Οποιος κάνει καλά τη δουλειά του έχει σοβαρό και μεγάλο ανταγωνισμό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και μαζί μου. Εχω ακούσει και επικοινωνιολόγους που λένε ότι καμιά φορά η αρνητική διαφήμιση είναι και η καλύτερη, γι’ αυτό κι εγώ λέω: “Πείτε ό,τι θέλετε για εμένα, απλώς να λέτε σωστά το όνομά μου”. Ο ντόρος που είχε ξεσπάσει πριν από τέσσερα χρόνια είχε κρατήσει για λίγο καιρό, όμως είχε υπερτριπλασιάσει τη δουλειά μου». Να συμπληρώσουμε, σύμφωνα πάντα με όσα είχε πει η ίδια, ότι η εκπαίδευσή της στη διαιτολογία ολοκληρώθηκε και εμπλουτίστηκε στα δύο χρόνια της διαμονής της στο Παρίσι, δίπλα σε έναν από τους καλύτερους γιατρούς ενδοκρινολογίας και διαιτολογίας, που είχε πελάτες μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς jet set.

Ωστόσο, ύστερα από εκείνη την άσχημη περίοδο για τα επαγγελματικά της, η Μαρία Βουτσινά αποτραβήχτηκε από τη δημοσιότητα και μάλλον… αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό «διατροφολόγος των σταρ», αφού τελικά της είχε κάνει περισσότερο κακό απ’ ό,τι καλό. «Με ενοχλεί υπερβολικά το γεγονός ότι πολύς κόσμος πιστεύει, λανθασμένα βέβαια, πως έγινα γνωστή στον χώρο μου λόγω των πολλών επώνυμων πελατών μου» είχε πει σε άλλη συνέντευξή της τονίζοντας στη συνέχεια: «Το “η διαιτολόγος των VIP και των stars” με σηματοδότησε και με ακολουθεί στην πορεία μου και στην καριέρα μου σαν σκιά μου. Ακόμα ίσως και στην προσωπική μου ζωή. Εκείνο που εγώ πιστεύω είναι ότι στη δουλειά μου δεν είμαι καλή, είμαι η καλύτερη».

Η Μαρία Βουτσινά διατηρούσε διαιτολογική μονάδα στην Αθήνα, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε ανοίξει παράρτημα στην Κύπρο. Είχε μία κόρη.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...