Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Διάγνωση-σοκ για τον Κιλιγκαρίδη

Δράμα! Ο Ελληνας πρωταθλητής του κανόε καγιάκ με οξεία λευχαιμία.

225f896f3Σοκ στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού αλλά και πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια της υγείας του παγκόσμιου πρωταθλητή κανόε καγιάκ Ανδρέα Κιλιγκαρίδη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της Πολωνίας, όπου βρισκόταν για αγώνες! Ο 37χρονος αθλητής, που είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών, βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην πόλη Μπίντγκοζ. Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στην Ελλάδα έκαναν λόγο για αιμάτωμα στο κεφάλι, ωστόσο οι γιατροί που τον υπέβαλαν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο του Μπίντγκοζ διέγνωσαν οξεία λευχαιμία! Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή που είχε αναχωρήσει στις 27 Μαΐου για το Πόζναν της Πολωνίας προκειμένου να λάβει μέρος στο σπριντ του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Κιλιγκαρίδης ταξίδεψε, αν και είχε ανεβάσει χαμηλό πυρετό, παίρνοντας ωστόσο έγκριση από τους γιατρούς, αφού όλες οι εξετάσεις που έκανε στην Ελλάδα εμφανίστηκαν αρνητικές!

«Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας είχε κάνει γενικές εξετάσεις προτού αναχωρήσει. Είχε δέκατα και οι γιατροί τού είπαν: “Πήγαινε! Είναι όλα καλά”! Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μια ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν, δυστυχώς, λόγο για οξεία λευχαιμία…» ανέφερε συντετριμμένος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντώνης Νικολόπουλος. Την ημέρα που θα αγωνιζόταν στο C1 ο άτυχος αθλητής είδε τη θερμοκρασία του να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να λάβει μέρος και να παραμείνει στο ξενοδοχείο μαζί με την υπόλοιπη αποστολή και τον συναθλητή του Μιχάλη Παπασάββα που συμμετέχει στον αγώνα του Κ1. Την επόμενη μέρα όμως η κατάστασή του πήρε δραματική τροπή. Κατέβηκε στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου για να πάρει πρωινό, αλλά δεν ένιωθε καλά και είπε στον συναθλητή και συγκάτοικό του: «Πάω στο δωμάτιο να ξεκουραστώ λίγο και μετά θα κατέβω να πάμε βόλτα…»266f859f83

Ομως καθυστερούσε πολύ και ο Πολωνός τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας Ζίσλαβ Ζούπσκι ανησύχησε. Ετσι, ανέβηκε μαζί με τον Παπασάββα στο δωμάτιο, αλλά έπαθαν σοκ μόλις αντίκρισαν τον Κιλιγκαρίδη σωριασμένο στο δάπεδο χωρίς τις αισθήσεις του. Τον μετέφεραν επειγόντως στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για πνευμονικό οίδημα ή καρδιακό επεισόδιο. Αργά προχθές το βράδυ η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε ότι το πρόβλημα του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη εστιάζεται τελικά στον εγκέφαλο όπου πιθανότατα υπήρχε κάποιο αιμάτωμα. Αμέσως η ομοσπονδία ειδοποίησε τη σύζυγο και τη μητέρα του 37χρονου αθλητή, οι οποίες αναχώρησαν για την Πολωνία -με έξοδα της ομοσπονδίας- ώστε να βρεθούν στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες. Ομως ο πλήρης αιματολογικός έλεγχος που έγινε χθες το πρωί τούς έκανε όλους να «παγώσουν». Ο Ανδρέας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό αιματολογικό πρόβλημα και η διάγνωση ήταν πραγματική μαχαιριά! «Λευχαιμία και μάλιστα όχι ήπιας μορφής»! Πλέον οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή…

«Κάνουμε όλα τα ανθρωπίνως δυνατά για τον Ανδρέα. Πλέον προσευχόμαστε στον Θεό να κάνει το θαύμα του και να τον δούμε ξανά στην Αθήνα. Αυτό που μας μένει είναι να συμπαρασταθούμε στη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του και να ευχηθούμε να ξεπεράσει την περιπέτειά του» δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντώνης Νικολόπουλος.

Οι διακρίσεις και τα μετάλλια

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης γεννήθηκε στη Ρωσία στις 5 Αυγούστου 1976 από Πόντιους γονείς και ανήκει στον Ναυτικό Ομιλο Καλαμαριάς. Αρχισε να ασχολείται με το κανόε καγιάκ στην ηλικία των έντεκα ετών και ήρθε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση στα δεκαεπτά του. Στους Ολυμπιακούς του 2000 ήταν 13ος, ενώ στης Αθήνας το 2004 αποκλείστηκε από τον τελικό. Το 2007 κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο δέκα χιλιομέτρων, ενώ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου τερμάτισε στην 5η θέση στον τελικό του CI. Ακολούθησε η 6η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντούισμπουργκ τον Ιούνιο του 2008 στον τελικό ήρεμων νερών και κατόπιν ήρθε τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόζναν στο C1 1000 μ., που είναι το αγώνισμά του, με χρόνο 3.59.011.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...