Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Λάκης ελεύθερος κι ωραίος!

Υστερα από 14 μήνες στη φυλακή ο εκκεντρικός στιλίστας επιστρέφει στις κοσμικές παραλίες.

Μπορεί ν’ αργήσει λίγο ακόμη, αλλά τελικά θα συναντήσει σύντομα τους συνεργάτες του στις κοσμικές παραλίες των ελληνικών νησιών ο Λάκης Γαβαλάς! Ο γνωστός σχεδιαστής θα ήταν ήδη ελεύθερος, αλλά θα αναγκαστεί να περάσει ακόμη ένα weekend -το τελευταίο του- στον Κορυδαλλό, επειδή δεν πρόλαβε ανοιχτό το… γραφείο εγγυοδοσίας του εφετείου!

Στις 2.00 το μεσημέρι ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος προσήλθε στο αρμόδιο τμήμα για να καταβάλει το ποσό της εγγύησης, ωστόσο βρήκε τις πόρτες ερμητικά κλειστές. Το γεγονός αυτό εξόργισε τόσο τον γνωστό δικηγόρο όσο και τον εκκεντρικό στιλίστα, ο οποίος ύστερα από δεκατέσσερις μήνες στη φυλακή θα πρέπει να περιμένει να περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να απολαύσει την ελευθερία του.

Η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν λυτρωτική για τον Λάκη Γαβαλά και την αδελφή του Νότα. Οι παρακλήσεις του «Mr Lak», αλλά και οι φωνές -ακόμη και του… Βύρωνα Πολύδωρα- για «λευτεριά στον Λάκη» φαίνεται πως έπιασαν τόπο! Αν και οι δικαστές έκριναν ένοχα τα δύο αδέλφια καταδικάζοντάς τα σε ποινές κάθειρξης επτά και έξι ετών αντίστοιχα, η απόφασή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή τους άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της ελευθερίας, υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ στον καθέναν. Ετσι ο 60χρονος επιχειρηματίας και η αδελφή του μπορούν να κάνουν ακόμη και σχέδια για… διακοπές, αρκεί δύο φορές τον μήνα να δίνουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στο δικαστήριο έκλεψαν τις εντυπώσεις η ηλιοκαμένη εμφάνιση του γνωστού στιλίστα και το κομψό γκρι κοστούμι που φορούσε, μαζί με τα μοδάτα γυαλιά με τους κίτρινους φακούς! Ωστόσο ο επιχειρηματίας και trendsetter χάρισε… σπαρταριστές στιγμές στο ακροατήριο με τις ατάκες του, οι οποίες πυροδότησαν την αντίδραση της προέδρου της έδρας: «Πληρώνω το γεγονός ότι χάρη στο όνομά μου και την εργασία μου πήρα μια αποθήκη και την έκανα κολοσσό. Δηλαδή τι θέλει το ελληνικό κράτος; Να σαπίσω στη φυλακή και να μην πάρει φράγκο; Αυτή τη στιγμή οι συνεργάτες μου Ντόλτσε και Γκαμπάνα είναι με το σκάφος τους στη Μήλο κι εγώ είμαι εδώ, κατηγορούμενος στο εδώλιο!» είπε ο Λάκης Γαβαλάς, για να δεχτεί την αποστομωτική ερώτηση της προέδρου: «Δηλαδή τι θέλετε, κύριε Γαβαλά; Να πάτε κι εσείς στη Μήλο;»

Ο 60χρονος επιχειρηματίας επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει την περιουσία του στο ελληνικό Δημόσιο για να ξεχρεώσει και τόνισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο αυτός και η αδελφή του παρέμειναν δεκατέσσερις μήνες στη φυλακή: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία, ούτε και το γεγονός ότι έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με πέντε οροθετικές!»

Ο «Mr Lak» υποστήριξε ότι δεν είχε δόλο και ότι η μη καταβολή των οφειλομένων του προς το Δημόσιο ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας στην εταιρεία Λάκης Γαβαλάς Α.Ε., καθώς ούτε οι τράπεζες έδιναν χρήματα ούτε οι πελάτες πλήρωναν. Στην εισήγησή της η εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αλλά να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση.

Εκτός από τον Λάκη και την αδελφή του στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε χθες και ο πρώην σύζυγος της Νότας Γαβαλά, ο Κώστας Πανουσόπουλος, με την κατηγορία της ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ, ύψους 2.200.000 ευρώ. Ο πρώην γαμπρός του επιχειρηματία, που φέρεται να κατείχε σημαντική θέση στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή, χρηματική εγγύηση και τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορουμένους τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης τους προσφέροντας το ακίνητο που έχουν στην Κάντζα, η αξία του οποίου υπερκαλύπτει τις οφειλές των 17 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...