Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Με ψηλά τακούνια στα αρχαία μάρμαρα

«Ιεροσυλία» στην Επίδαυρο: Η Περιστέρα και ο Αλέξης προκάλεσαν το κοινό.

3336j985j9Ενας από τους βασικούς κανονισμούς του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου (αλλά και του Ηρωδείου) είναι αυτός που απαγορεύει στις κυρίες που το επισκέπτονται να φορούν ψηλά τακούνια. Φαίνεται όμως ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, η Περιστέρα Μπαζιάνα, είτε δεν τον γνωρίζει -μας φαίνεται μάλλον απίθανο- είτε απλώς τον αγνοεί. Κι αυτό γιατί το περασμένο Σάββατο, όταν πήγε να παρακολουθήσει τη «Μήδεια» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη, έψαξε την ντουλάπα της και βρήκε ένα -υπέροχο κατά τα άλλα- ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα (με ξύλινο τακούνι μάλιστα) για να τα συνδυάσει με το ανάλαφρο μοβ φόρεμά της. Η Περιστέρα (ή Μπέττυ) παρακολούθησε την παράσταση από τις πρώτες θέσεις του αρχαίου θεάτρου, χωρίς να της γίνει όμως καμία παρατήρηση, αφού τα ξύλινα τακούνια σε πόδια… άλλης κυρίας θα μετατρέπονταν σε «κόκκινο πανί» για τους ταξιθέτες του χώρου.

Εμφανίσεις

Αντίθετα, η σύντροφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε… κυρία, σταυροπόδι μάλιστα, επιδεικνύοντας τα πατούμενά της, την ώρα που κάποιες άλλες αναγκάστηκαν να ανεβούν… ξυπόλυτες τις κερκίδες, καθώς τα παπούτσια τους κρίθηκαν ακατάλληλα. Μάλιστα μία κυρία με αρκετά χρόνια παραπάνω απ’ αυτά της Περιστέρας, αν και επικαλέστηκε το γεγονός ότι πριν από την παράσταση ήταν καλεσμένη σε γάμο, αναγκάστηκε να βγάλει τα πέδιλά της, όταν υπεύθυνη των θεατών τής επισήμανε ότι για την προστασία του μνημείου απαγορεύονται τα ψηλοτάκουνα και πρέπει ανεβεί στη θέση της ξυπόλυτη.

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια βλέπουμε τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα τόσο καλοντυμένη και μάλιστα με ψηλά παπούτσια, αφού συνήθως προτιμά τα σανδάλια και τις μπαλαρίνες, ωστόσο η κίνησή της να επιλέξει ένα μάλλον ακατάλληλο ζευγάρι για τον χώρο ήταν μάλλον «άκυρη». Οι περισσότερες κυρίες πάντως συμμορφώθηκαν με τον κανονισμό, αφού διάλεξαν φλατ σανδάλια, είτε πλατφόρμες που δεν αποτελούσαν… κίνδυνο για τα μάρμαρα του θεάτρου. Μάλιστα αρκετές από τις επώνυμες επέλεξαν πολύ απλές εμφανίσεις, όπως, για παράδειγμα, η Μαρία Σολωμού που φόρεσε βερμούδα, T-shirt και ολόισια πέδιλα.

Ενσταντανέ

Αν και την Παρασκευή ο Γιώργος Κιμούλης είχε αρνηθεί να φωτογραφηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο υποστηρίζοντας «δεν φωτογραφίζομαι με πολιτικούς, εκτός αν τους παντρεύομαι», το Σάββατο φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Αλέξη Τσίπρα. Aλλωστε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει κάνει γνωστή τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πληροφορίες τον θέλουν να δίνει αριστίνδην το παρών στο αυριανό συνέδριο του κόμματος. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν είδε μετά την παράσταση τα τακούνια της Περιστέρας…

Φθορές

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει θέσει κανονισμούς στο Φεστιβάλ Αθηνών, ώστε να προστατεύσει τα αρχαία μνημεία στα οποία πραγματοποιούνται παραστάσεις από τις φθορές. Μεταξύ άλλων, είναι και η απαγόρευση παπουτσιών με ψηλά τακούνια, καθώς προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στα μάρμαρα. Μάλιστα το 2008 είχε πέσει στο τραπέζι και η πρόταση να παραχωρούν στις κυρίες που για χάρη του styling δεν αποχωρίζονται τα… στιλέτο τους flat παπούτσια μιας χρήσης, ωστόσο κάτι τέτοιο κρίθηκε ασύμφορο και το μέτρο δεν προχώρησε. Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών διαβάζουμε τους κανονισμούς για την παρακολούθηση παραστάσεων στους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώρους, όπως η Μεγάλη και η Μικρή Επίδαυρος, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού κ.ά.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απαγορεύονται:

– H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα.

– Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.

– Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών.

– Τα ψηλά τακούνια.

– Η χρήση κινητού τηλεφώνου στη διάρκεια της παράστασης.

– Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση.

– Το φιλοδώρημα.

– Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ.). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.

Σπορ παρουσίες και συγκινητικές στιγμές

Την παράσταση του Σαββάτου παρακολούθησαν -μεταξύ άλλων- ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη σύζυγο Ελπίδα Νίνου, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η… σπορ Μαρία Σολωμού με τη Γωγώ Μπρέμπου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Φωκάς Ευαγγελινός και ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου και τα παιδιά τους. Από τις συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ο Γιώργος Κιμούλης, που ενσάρκωσε μια συγκλονιστική Μήδεια, έτρεξε στις κερκίδες, έπιασε από το χέρι τον Σπύρο Α. Ευαγγελάτο που υπέγραψε τη σκηνοθεσία, αλλά και τη δραματουργική επεξεργασία, και τον έφερε στη σκηνή προκειμένου να χειροκροτηθεί από το κοινό. Το χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν και οι συμπρωταγωνιστές Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας και Μάνος Βακούσης, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο χορός που ερμήνευσε τραγούδια βασισμένα στο κείμενο του Ευριπίδη, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...