Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κουφέτα με έργα ανάπλασης

Ο γάμος εκατομμυρίων στη Σχοινούσα του εφοπλιστή Γιάννη Μαρτίνου με τη Μάγια Ζαφειροπούλου και οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στο λιμάνι, οι πεζόδρομοι και οι ηλεκτροφωτισμοί που έδωσαν φιλί ζωής στο νησί.

O γάμος του Γιάννη Μαρτίνου με την εκλεκτή της καρδιάς του Μάγια Ζαφειροπούλου έδωσε «φιλί ζωής» στη Σχοινούσα. Το ευτυχισμένο ζευγάρι ξεκίνησε την κοινή πορεία της ζωής του με τις ευχές όχι μόνο των 600 εκλεκτών καλεσμένων του, αλλά και των 256 κατοίκων του νησιού, που είδαν ξαφνικά τον τόπο τους να σφύζει από ζωή και να αναπλάθεται μέσα σε μερικές ημέρες.

Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον γάμο του γιου του εφοπλιστή  Γιάννη Μαρτίνου «γάμο της χρονιάς» και όχι άδικα, αφού για την οργάνωσή του απασχολήθηκαν περισσότερα από 500 άτομα, ανοίχτηκαν δρόμοι (έγινε ανάπλαση παλιού πεζόδρομου-μονοπατιού, που συνδέει το λιμάνι με τη Χώρα, με πλακόστρωση και ηλεκτροφωτισμό σε μήκος περίπου 600 μέτρων), πραγματοποιήθηκαν επείγουσες εργασίες αφαλάτωσης 400 κυβικών νερού, έγινε μελέτη ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων και για μία ολόκληρη εβδομάδα δούλεψαν πυρετωδώς όλες οι επιχειρήσεις των κατοίκων του νησιού.

Οι ετοιμασίες για το μυστήριο ξεκίνησαν ένα μήνα (!) πριν και άρχισαν να κορυφώνονται από την περασμένη Δευτέρα, όταν κατέβηκαν στο νησί οι πρώτες ομάδες που επιλέχθηκαν για να εργαστούν στην οργάνωση του γάμου (τα άτομα των ομάδων μάλιστα είχαν υπογράψει σύμφωνο εχεμύθειας) προκειμένου να εξυπηρετηθούν άρτια όλοι οι προσκεκλημένοι του ζευγαριού. Στη Σχοινούσα αποβιβάστηκαν δέκα ιδιωτικά πούλμαν που μετέφεραν όσους καλεσμένους βρέθηκαν στον γάμο χωρίς τα σκάφη τους ή από αέρος. Για τον ομαλό συντονισμό της εκδήλωσης είχε στηθεί ένα μόνιμο help desk στο λιμάνι, επανδρωμένο με επαγγελματίες hostesses, οι οποίες φρόντιζαν για την υποδοχή, τη μεταφορά και τη διαμονή των «Κροίσων» που είχαν κατακλύσει το γραφικό νησί των Μικρών Κυκλάδων.

Τα γλέντια για τον γάμο διήρκεσαν τέσσερις ημέρες και νύχτες. Από το πρωί της περασμένης Πέμπτης το μικρό λιμάνι της Σχοινούσας έμοιαζε με προβλήτα του Μόντε Κάρλο, αφού δεκάδες πολυτελείς θαλαμηγοί είχαν δέσει στον μώλο δίπλα από τα σκάφη της οικογένειας Μαρτίνου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε προγραμματιστεί πανηγύρι για όλο το χωριό. Στο λιμάνι στρώθηκαν δεκάδες τραπέζια που φιλοξένησαν όλους τους κατοίκους του νησιού για να ευχηθούν «καλά στέφανα» στο ζευγάρι, υπό τον ήχο του βιολιού του Νίκου Οικονομίδη και τη φωνή της Κυριακής Σπανού. Το κρασί έρεε άφθονο και οι πιατέλες με τα ορεκτικά και το κρέας δεν σταμάτησαν να πηγαινοέρχονται όλο το βράδυ. Οι μελλόνυμφοι κάθισαν με τον κόσμο και διασκέδασαν μαζί τους.

Πάρτι με Μαχαιρίτσα, Στόκα και Σταρόβα

Την Παρασκευή το ζευγάρι διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι προς τιμήν των προσκεκλημένων του, στο οποίο τραγούδησαν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας και Δημήτρης Σταρόβας. Μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν παρέα με τους καλλιτέχνες, οι οποίοι στέκονταν πάνω στην εξέδρα που στήθηκε σχεδόν πάνω στη θάλασσα, ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την ώρα που ανέβηκαν οι καλλιτέχνες στη σκηνή τα ονόματά τους κρατούνταν επτασφράγιστο μυστικό, αφού το ζευγάρι ήθελε να τηρηθεί άκρα μυστικότητα προκειμένου να κάνει έκπληξη στους καλεσμένους του.

Φυσικά είχαν στηθεί δύο τεράστια τραπέζια με τα καλύτερα θαλασσινά εδέσματα, ανάμεσα στα οποία πρωταγωνιστούσαν οι φρέσκοι αστακοί και οι αχνιστές αστακομακαρονάδες. Το party έληξε σχετικά νωρίς, αφού την επομένη η νύφη και ο γαμπρός έπρεπε να είναι ξεκούραστοι για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους. Το ζευγάρι όλη την εβδομάδα έμενε μαζί στο ίδιο σκάφος, Αποχωρίστηκαν ο ένας τον άλλον λίγες ώρες πριν από το μυστήριο, αφού, όπως απαιτεί το έθιμο, ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη πριν από τον γάμο.

Το μυστήριο τελέστηκε στις 19.15 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο και η προσέγγισή του είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα. Οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στον ναό με στολισμένα καϊκάκια που είχε ναυλώσει η οικογένεια. Ο γαμπρός έφτασε στην εκκλησία με καΐκι μαζί με τους φίλους του, ενώ η νύφη ένα τέταρτο αργότερα με ένα σκάφος, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και δεκαοκτώ (!) παρανυφάκια. Η Μάγια Ζαφειροπούλου (μαζί με τη μητέρα της διατηρεί την επιχείρηση Oikos) έμοιαζε με νεράιδα μέσα στο στενό, δαντελένιο νυφικό της. Το πέπλο που κοσμούσε το κεφάλι της ήταν ειδική παραγγελία, κεντημένο στο χέρι, ενώ τα μαλλιά της και το μακιγιάζ της είχε επιμεληθεί ειδική ομάδα που είχε έρθει από την Αθήνα.   Η γαμήλια  δεξίωση και οι VIP καλεσμένοι

Στην εκκλησία δόθηκαν ειδικά βιβλιαράκια γάμου που περιέγραφαν ήθη και έθιμα, ενώ προσφέρθηκαν δαντελένιες ομπρέλες και βεντάλιες για τις κυρίες, αλλά και χειροποίητα παστέλια. Οταν έφτασε η νύφη, όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι από την ομορφιά της, ενώ την ώρα που ανέβαινε στην εκκλησία τη συνόδευαν παραδοσιακά βιολιά. Οι φίλες της στέκονταν γύρω της φορώντας στεφάνια πλεγμένα με κόκκινα λουλούδια.

Από τη μεγάλη στιγμή του Γιάννη Μαρτίνου και της Μάγιας Ζαφειροπούλου δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ένα μαύρο λαμπραντόρ που για την περίσταση φορούσε στον λαιμό του ένα στεφάνι από σχίνο και κλαδιά ελιάς. Οταν ολοκληρώθηκε το μυστήριο, οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν πάλι με καΐκια ή με τα tenders των θαλαμηγών τους στην παραλία Τσιγκούρι, όπου δόθηκε μια απλή αλλά πολύ όμορφη δεξίωση. Στην αμμουδερή παραλία του νησιού είχε στηθεί μια τεράστια εξέδρα (τις επόμενες μέρες ξεστήθηκε), όπου είχαν τοποθετηθεί τραπέζια, πάνω από τα οποία κρέμονταν εκατοντάδες γιρλάντες από αμάραντο, τεράστιοι μπουφέδες και το μπαρ. Η θάλασσα φωτίστηκε από ειδικά λευκά μπαλόνια και παντού υπήρχαν κεριά, ενώ όλο το γεγονός κάλυπταν φωτογράφοι της οικογένειας όχι μόνο από τη στεριά αλλά και από αέρος, αφού είχαν φέρει μαζί τους ένα ειδικό τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι για τις εναέριες λήψεις.

Οι νεόνυμφοι δεν δέχτηκαν δώρα, καθώς είχαν διευκρινίσει πως επιθυμία τους ήταν οι καλεσμένοι να βάλουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο ιδρυμάτων που βοηθάνε παιδιά. Αλλωστε η οικογένεια Μαρτίνου μπορεί να διατηρεί low profile, ωστόσο τόσο οι φιλανθρωπικές της δράσεις όσο και η αγάπη της για την τέχνη είναι γνωστές. Μάλιστα ο Ντίνος Μαρτίνος διαθέτει τεράστια συλλογή από σπάνια έργα τέχνης, ενώ η σύζυγός του Λία είναι θερμή υποστηρίκτρια των δράσεων του Μουσείου Μπενάκη.

Στη δεξίωση το παρών έδωσαν όλο το εφοπλιστικό λόμπι και η ελίτ της ελληνικής κοινωνίας. Ισχυρά ονόματα ευχήθηκαν στο ζευγάρι και στις οικογένειές τους. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η Μαριάννα Λάτση, η οποία συνοδευόταν από τον Ηλία Ψινάκη, η Ελένη Κόκκαλη, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ελλη Στάη, ο ισχυρός άντρας της ναυτιλίας Αδαμάντιος Πολέμης, η οικογένεια Βερνίκου και πολλοί ακόμη βρέθηκαν στη Σχοινούσα για να τιμήσουν με την παρουσία τους τους νεονύμφους.

Το γαμήλιο πάρτι κράτησε μέχρι το πρωί της Κυριακής, με τους γόνους των εφοπλιστικών οικογενειών και τους επιχειρηματικού λόμπι να χορεύουν στους ρυθμούς του DJ. Το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησε αποχαιρετιστήριο beach party στην ίδια παραλία, αλλά με διαφορετική διακόσμηση και barbeque. Οι VIP καλεσμένοι άρχισαν να αναχωρούν χθες το πρωί. Οι θαλαμηγοί σήκωσαν άγκυρες, ενώ τα ελικόπτερα υψώθηκαν για άλλους προορισμούς. Το νιόπαντρο ζευγάρι ξεκίνησε χθες το ταξίδι του μέλιτος.

Το ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου

O γάμος του Γιάννη Μαρτίνου με τη Μάγια Ζαφειροπούλου έφερε τέτοια ανάπλαση στο νησί που οι τοπικοί άρχοντες ένιωσαν την ανάγκη να στείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον αρχηγό της οικογένειας Ντίνο Μαρτίνο. «Η Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της και τις δημόσιες ευχαριστίες της προς τον κύριο Ντίνο Μαρτίνο για τη συνεχιζόμενη μεγάλη προσφορά του στον τόπο μας. Η επιλογή του υιού του να τελέσει τον γάμο του στη Σχοινούσα δεν είναι τυχαίο γεγονός. Απορρέει από βιώματα και εμπειρίες τόσο από τον τόπο όσο και από τους ανθρώπους, από την παιδική του ηλικία. Το παραπάνω γεγονός, εκτός των άλλων, θα συντελέσει και στην οικονομική ανάκαμψη του νησιού, αφού όλα τα καταλύματα θα είναι γεμάτα και οι χώροι εστίασης κομμάτια της εκδήλωσης. Η Δ.Κ. Σχοινούσας εύχεται στο ζευγάρι ολόψυχα κάθε ευτυχία και καλούς απογόνους» έγραψαν ο πρόεδρος Σχοινούσας Γιώργος Γρίσπος και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Μάνης.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...