Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

Στο… μηδέν η Νάντια Φοντάνα

Η διάσημη χορεύτρια των 70s βρίσκεται σε απόγνωση από τα χρέη-βουνό των συνεργατών της

Τα φώτα των κινηματογραφικών στούντιο, των θεάτρων και των νυχτερινών κέντρων έχουν σβήσει εδώ και πολλά χρόνια για την παρτενέρ του Φώτη Μεταξόπουλου. Τώρα όμως και η ίδια η ζωή της Νάντιας Φοντάνα σε τίποτα δεν θυμίζει τις ένδοξες λαμπερές μέρες. Η θρυλική χορεύτρια έκλεισε πριν από λίγο καιρό το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ το οποίο είχε ανοίξει πριν από δεκαπέντε χρόνια για να βγάζει τα προς το ζην, ύστερα από τα χρέη-βουνό που της δημιούργησαν κακοί συνεργάτες. Για να ξεχρεώσει μάλιστα αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της. Μοναδική «ανάσα» στον κυκεώνα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει είναι η τιμητική σύνταξη που έχει μεν εγκριθεί, αλλά δεν της έχει ακόμη δοθεί, καθώς σκαλώνει στην παλιά οικονομική της κατάσταση, τότε δηλαδή που ακόμη δεν είχε μπει η… θηλιά στον λαιμό της.

Τον τελευταίο καιρό η Νάντια Φοντάνα έχει απομονωθεί σε ένα σπίτι το οποίο νοικιάζει και επικοινωνεί μόνο με λίγους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο. Η εκπάγλου καλλονής Νάντια, διατηρώντας πάντα τη γνώριμη αξιοπρέπεια που τη χαρακτηρίζει, και μη αποζητώντας τον οίκτο των άλλων, προτιμά να μη συζητάει για όσα την «πνίγουν» και την κάνουν (σύμφωνα με πληροφορίες των οικείων της) να σκέφτεται ακόμη και την αυτοκτονία ως λύση στον Γολγοθά που ανεβαίνει. Η διάσημη χορεύτρια που έλαμψε κυρίως στα 70s, συνδέοντας το όνομά της με τον Φώτη Μεταξόπουλο (αρχικά ως παρτενέρ του και στη συνέχεια ως σύζυγός του μέχρι το 1980 που χώρισαν), δεν μπορεί να πιστέψει πώς έπεσε θύμα των δύο Βορειοηπειρωτών συνεργατών της, τους οποίους έβαλε να κρατάνε το μαγαζί της με δελτία στοιχημάτων του ΟΠΑΠ και ιπποδρομιών στο Παγκράτι, όταν εκείνη χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει μια σοβαρή επέμβαση.

Η εμπιστοσύνη που τους έδειξε ήταν η αιτία της καταστροφής της. «Επέλεξα κακούς συνεργάτες που με κατέκλεψαν. Μπήκα στο νοσοκομείο για να κάνω μια επέμβαση στο πόδι μου κι έλειψα τέσσερις μήνες από το μαγαζί. Οι άνθρωποι που είχα βάλει να το δουλεύουν -όσο απουσίαζα- με λήστεψαν. Με χρέωσαν με 90.000 ευρώ στον ΟΠΑΠ και με τα υπόλοιπα φέσια που μου έβαλαν, έφτασα να χρωστάω 150.000 ευρώ» είχε αποκαλύψει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στην «Espresso» συμπληρώνοντας: «Εκλεισα το μαγαζί για δέκα μήνες και το άνοιξα ξανά αφού πούλησα το σπίτι μου, με σκοπό να βρω χρήματα για να καλύψω τις υποχρεώσεις μου. Δεν έχω όμως ξεχρεώσει. Πού να τα βρω τόσα πολλά χρήματα; Με τα λεφτά που πήρα από την πώληση του σπιτιού μου έχω δώσει ένα μέρος από τα χρέη. Δεν είναι όμως το μόνο κακό που με βρήκε. Πριν από τρία χρόνια μπήκαν κουκουλοφόροι στο μαγαζί κι έκαναν ένοπλη ληστεία. Από τότε που άνοιξα αυτό το κατάστημα είναι σαν να με μούντζωσαν. Δεν έχω πειράξει άνθρωπο στη ζωή μου». Δυστυχώς τα χρέη που της δημιούργησαν τα… σαΐνια οι συνεργάτες της ήταν δυσβάσταχτα, με αποτέλεσμα η Νάντια Φοντάνα να αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση και πριν από μερικούς μήνες να βάλει λουκέτο στη μοναδική πηγή εσόδων της.

«Αυτή η ζωή δεν αντέχεται!»

Θέλοντας να μάθουμε πού βρίσκεται και προπάντων πώς ζει σήμερα η Νάντια Φοντάνα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειές μας το τηλέφωνό της παρέμεινε κλειστό. Επισκεφθήκαμε τη γειτονιά της στο Παγκράτι και μιλήσαμε με ανθρώπους που τη γνώριζαν καλά όλα αυτά τα χρόνια που διατηρούσε το μαγαζί της δίπλα στα δικά τους. Οι πληροφορίες που πήραμε δεν είναι καθόλου καλές για την ψυχολογική κατάσταση της θρυλικής χορεύτριας. Οπως λένε άτομα που βρίσκονται κοντά της, περνάει δύσκολες στιγμές και δεν έχει διάθεση να βγει από το σπίτι της, ενώ λόγω των νέων χρεών που έχουν δημιουργηθεί από τα απλήρωτα ενοίκια στο διαμέρισμα όπου μένει περνούν ακόμη και μαύρες σκέψεις από το μυαλό της.

Για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Νάντια Φοντάνα μας μίλησε και η Αννα Μουζάκη, σύζυγος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη που μαζί με την παλιά τραγουδίστρια Ντόρα Στέρη (πρώτη ξαδέλφη της Φοντάνα) είναι δύο από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό της με αληθινή αγάπη και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη βγάλουν από το σκοτεινό τούνελ. Η κυρία Μουζάκη μας αποκάλυψε ότι στη Νάντια Φοντάνα έχει εγκριθεί τιμητική σύνταξη από τον περασμένο Αύγουστο, την οποία όμως δεν μπορεί να πάρει, καθώς τα έσοδά της τα προηγούμενα χρόνια υπερέβαιναν το ποσό που προβλέπει ο νόμος. «Είναι μεγάλη αδικία αυτό που έχει πάθει η Νάντια» μας λέει η Αννα Μουζάκη. «Επειδή τα χρόνια που είχε το ΠΡΟ-ΠΟ δήλωνε στην Εφορία ποσά μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, που είναι το όριο για να δοθεί η τιμητική σύνταξη, της έχουν αποκλείσει το δικαίωμα να πάρει κι εκείνη αυτό το βοήθημα που, πραγματικά, τώρα το έχει τόσο πολλή ανάγκη. Τι σημασία έχει τι δήλωνε κάποιος στην Εφορία το 2009 και το 2010, ας πούμε, που είχε μαγαζί, όταν σήμερα είναι κατεστραμμένος και δεν έχει ούτε να φάει; Αυτό που έχω να πω είναι ότι η Νάντια δεν είναι καλά, ζει με το άγχος πότε θα την πετάξουν από το σπίτι κι όταν την παίρνω τηλέφωνο μου λέει: “Κάποια στιγμή θα… ακούσεις για μένα. Γιατί αυτή η ζωή δεν αντέχεται!”».

Η δραστήρια κυρία Μουζάκη μας τόνισε ότι έχει στείλει επιστολές με φαξ στον πρωθυπουργό και στον νέο υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί η τιμητική σύνταξη της Νάντιας Φοντάνα. «Μεταξύ άλλων τους γράφω ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει, γιατί πριν από πέντε χρόνια όλοι ήμασταν σε διαφορετική οικονομική θέση και σημασία έχει τι λεφτά έχουμε σήμερα. Και καταλήγω με το εξής: Μήπως είναι προτιμότερο αντί για σύνταξη να της στείλετε ένα στεφάνι, γιατί βλέπω ότι αυτή θα είναι η κατάληξή της…»

Το παιδί-θαύμα και το θρυλικό ντουέτο

Η ΝΑΝΤΙΑ Μακρίδου (αυτό είναι το πραγματικό της όνομα) γεννήθηκε στην Αθήνα και σε νηπιακή ηλικία άρχισε σπουδές στον χορό. Στα δεκατέσσερα, ο Γιάννης Φλερύ και η Λίντα Αλμα ανακάλυψαν το ταλέντο της και της πρότειναν την πρώτη της δουλειά, στο «Μετροπόλιταν». Συνεργάστηκε με εξαίρετους χορογράφους, όπως ο Μανώλης Καστρινός και ο Τάκης Βαρλάμος. Το 1965 συναντήθηκε on stage με τον Φώτη Μεταξόπουλο, στο κέντρο «Παλιά Αθήνα» όπου εμφανίζονταν -μεταξύ άλλων- οι Γιώργος Μουζάκης και Γιάννης Βογιατζής. Λέγεται ότι υπήρξε η 14η στη σειρά παρτενέρ που δοκίμασε ο Μεταξόπουλος μέχρι να κατασταλάξει σε εκείνην, να τη «βαφτίσει» Φοντάνα και το 1970 να την παντρευτεί. Από εκείνη τη χρονιά μέχρι το 1980 το θρυλικό ντουέτο Μεταξόπουλος – Φοντάνα θα εμφανιστεί στις πιο μεγάλες σκηνές και πίστες της Αθήνας, γράφοντας τη δική του λαμπρή ιστορία. Ενας ακόμη σημαντικός άνδρας της ζωής της ήταν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Λιάνης, τον οποίο η ίδια αποκαλούσε «ψυχούλα». Στο σινεμά και τα νυχτερινά κέντρα συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Μαρινέλλα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιώργος Καραμπεσίνης, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Σωτήρης Μουστάκας.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...