Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γιατί έφυγαν από το MEGA

Ολο το παρασκήνιο της μετακίνησης Λιάγκα – Σκορδά στον ΑΝΤ1.

H τηλεοπτική «μετακόμιση» της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα από το Mega στον ΑΝΤ1 έχει προκαλέσει δεκάδες ερωτήματα. Ομως αν ανατρέξει κανείς σε παλιότερες δηλώσεις του παρουσιαστή, θα καταλάβει πως μπορεί όλα να έδειχναν μέλι-γάλα, ωστόσο παρασκηνιακά το ζευγάρι δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένο απ’ όσα συνέβαιναν σε σχέση με τους υψηλά ιθύνοντες πίσω από τις κάμερες. Οι απλήρωτοι τεχνικοί, η δυσαρέσκεια των παρουσιαστών τις τελευταίες μέρες της εκπομπής τους και οι καθυστερήσεις από μέρους του σταθμού για την υπογραφή του νέου συμβολαίου ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο «διαζύγιο». Η «Espresso» αποκαλύπτει τι συνέβη πίσω από τις κάμερες και πώς τελικά η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας αποφάσισαν να ενταχθούν στο δυναμικό του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο ΑΝΤ1 δεν ήταν το μόνο κανάλι που είχε πλησιάσει το δίδυμο και η απόφαση του ζευγαριού να «μετοικήσει» δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στον οικονομικό παράγοντα!Η είδηση της μετεγγραφής της χρονιάς έπεσε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία χθες το πρωί, με το που έφθασε στα email των συντακτών η εξής λιτή ανακοίνωση: «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά από σήμερα, 1η Αυγούστου 2013, ανήκουν στο δυναμικό του καναλιού. Οι δύο παρουσιαστές υπέγραψαν συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον ΑΝΤ1».

Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές περικλειόταν η τηλεοπτική είδηση της χρονιάς, αφού μέχρι και χθες, ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του ζευγαριού θεωρούσαν δεδομένο πως η Φαίη και ο Γιώργος θα συνεχίσουν το «Πρωινό mou» στο κανάλι της Μεσογείων.

Οι λόγοι33h954g85g7

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο βασικός λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να συνεχίσει κάτω από άλλη τηλεοπτική στέγη ήταν η καθυστέρηση που παρατηρούσε από τη μεριά του καναλιού ως προς την ανανέωση του συμβολαίου του και όχι τόσο για τις οικονομικές απολαβές. Οπως μάλιστα μαθαίνουμε, οι οικονομικοί όροι του νέου τους συμβολαίου είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς του Mega, ενώ όσοι γνωρίζουν καλά τη Φαίη και τον Γιώργο ισχυρίζονται πως το ζευγάρι δεν θα αποχωρούσε από το κανάλι λόγω διαφωνιών στα οικονομικά. Η αλήθεια είναι πως τόσο ο Γιώργος όσο και η Φαίη είχαν αρχίσει να προβληματίζονται τους τελευταίους μήνες της σεζόν, αφού παρατηρούσαν πως οι τεχνικοί του στούντιο της εκπομπής δυσανασχετούσαν επειδή έμεναν απλήρωτοι, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι παρουσιαστές αναγκάζονταν να βγαίνουν διαρκώς εκτός στούντιο, λόγω απεργιών. Μάλιστα, οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα κατά τη διάρκεια της εκπομπής ότι φέτος ήταν η τελευταία του χρονιά δεν ήταν τόσο τυχαίες όσο έδειχναν. Ο παρουσιαστής μάλιστα τον Μάιο είχε πει χαρακτηριστικά: «Φέτος σταματάω το πρωινό. Είναι η τελευταία χρονιά που κάνω πρωινό». Εναν μήνα μετά ήρθε και η δήλωση της Φαίης Σκορδά: «Ο Γιώργος είναι το “Πρωινό mou”, δεν ξέρω όμως τι θα γίνει του χρόνου. Ξέρω ότι αγαπάει τις αλλαγές και την prime time ζώνη» είχε πει η παρουσιάστρια.

Σιγά-σιγά τα προβλήματα με τους απλήρωτους τεχνικούς της εκπομπής άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Το «Πρωινό mou» βγαίνει εκτός πλατό και ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την άλλη εβδομάδα ποιος ξέρει που θα μας ξημερώσει; Δεχόμεθα αιτήσεις, ακόμη και σε σπίτι και μπαλκόνι! Από Τίρανα την άλλη εβδομάδα» και ενώ η εκπομπή βρίσκεται σε παραλιακό club, μία μέρα πριν από το τέλος ξηλώνονται τα σκηνικά. «Η τσιγγανιά στο μεγαλείο της! Ευτυχώς τελειώνουμε αύριο! Αυτό που ζήσαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, να μην το ζήσει άνθρωπος» είχε πει φανερά ενοχλημένος ο παρουσιαστής, στέλνοντας έτσι το μήνυμά του στους υψηλά ιστάμενους του σταθμού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αναβλητικότητα από την πλευρά του Mega. Είναι χαρακτηριστικό πως το ραντεβού που είχαν με τον Πέτρο Μπούτο την περασμένη εβδομάδα αναβαλλόταν από μέρα σε μέρα, ενώ όταν τελικά έγινε, πραγματοποιήθηκε μεν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, ωστόσο δεν τους έγινε καμία συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ναι μεν οι προθέσεις ήταν οι καλύτερες εκατέρωθεν, ωστόσο επί του πρακτέου δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Το «διαζύγιο»

Φαίνεται πως το Mega θεωρούσε δεδομένο το δίδυμο, ωστόσο μάλλον λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η Φαίη και ο Γιώργος από τις αρχές του καλοκαιριού είχαν αρχίσει να δέχονται προτάσεις τόσο από τον ΑΝΤ1 όσο και από τον Alpha, ωστόσο ήθελαν να συζητήσουν πρώτα με το κανάλι της Μεσογείων, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο Γιάννης Λάτσιος είχε ξεκαθαρίσει στο ζευγάρι πως επιθυμούσε τη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ επέδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, αφού μόλις το ζευγάρι είπε το «OK», έβγαλε και τα συμβόλαια από το συρτάρι. Συγκεκριμένα, το πρώτο επίσημο ραντεβού του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά με τον κ. Λάτσιο έγινε σε εστιατόριο του «Αστέρα» πριν από 25 ημέρες.4455h86h98

Οσον αφορά το κανάλι της Κάντζας, είχε πλησιάσει το ζευγάρι και μάλιστα με αρκετά δελεαστική πρόταση, ωστόσο τόσο η φιλία του Γιάννη Λάτσιου με τη Φαίη και τον Γιώργο όσο και το ανανεωμένο δυναμικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (με σόου, αλλά και καινούργιες δυνατές σειρές) φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους, αφού θα έχουν αρκετό υλικό για την εκπομπή τους. «Η Φαίη και ο Γιώργος πήραν την απόφαση να συζητήσουν με άλλους σταθμούς, όταν έβλεπαν πως από το Mega καθυστερούσαν και συνεχώς ανέβαλλαν τη συζήτηση για τη νέα σεζόν» δηλώνει στην «Espresso» άνθρωπος από το στενό φιλικό περιβάλλον των παρουσιαστών και αποκαλύπτει: «Επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια, τους έγινε πρόταση και από τον Alpha, ενώ τα χρήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απόφασή τους».

Απορίες

Η απόφαση της μετακίνησης σε νέα τηλεοπτική στέγη ελήφθη τόσο ξαφνικά, που ούτε και οι ίδιοι οι παρουσιαστές το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη καλά-καλά. Πάντως τις επόμενες μέρες θα λυθούν πολλές ακόμη απορίες και μία από αυτές είναι τι πρόκειται να γίνει με τη στήλη της μαγειρικής, αφού το ζευγάρι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ενώ την ίδια ώρα ο Ακης Πετρετζίκης έχει υπογράψει για δική του εκπομπή μαγειρικής στο Mega. Η στήλη της αστρολογίας θα ανήκει σίγουρα στη Λίτσα Πατέρα, η οποία αποτελεί σταθερή αξία για το κανάλι, παρά το γεγονός ότι η Βίκυ Παγιατάκη είχε μέχρι στιγμής άψογη συνεργασία με το ζευγάρι, ενώ ακόμη ένα ερώτημα που έχει προκύψει είναι πού θα μετακινηθεί η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η φρέσκια μαμά διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, ωστόσο τώρα φαίνεται να βρίσκεται έξω από το πλάνο του σταθμού, εκτός και αν τη δούμε… ένθετη μέσα στην εκπομπή του ζευγαριού.

Τι προβλέπει το συμβόλαιο του ΑΝΤ1 και τα σενάρια

Το δελτίο Τύπου δεν ξεκαθαρίζει αν οι παρουσιαστές θα συνεχίσουν ως τηλεοπτικό ζευγάρι, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ΑΝΤ1 σκέφτεται να επενδύσει στη Φαίη και στον Γιώργο προκειμένου να αναστήσει την πρωινή ζώνη του σταθμού, παίρνοντας τη σκυτάλη αμέσως μετά τον Γιώργο Παπαδάκη. Μάλιστα οι παρουσιαστές υπέγραψαν συμβόλαιο για δύο συν ένα χρόνια και ένας ενδεχόμενος τίτλος για τη νέα τους εκπομπή είναι το «Πρωινό ΑΝΤ1 παρέα». Το πλάνο είναι η εκπομπή να διατηρήσει το concept που ήδη έχει, αλλά με περισσότερες ενημερωτικές πινελιές για τις οποίες θα φροντίσει ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ σε δεύτερη φάση θα συζητηθεί το concept του βραδινού talk show το οποίο πιθανόν να αναλάβει. Οσον αφορά τους συνεργάτες των παρουσιαστών, το μέλλον είναι αβέβαιο, πάντως το ζευγάρι θα διεκδικήσει σίγουρα τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, που μπορεί να δέχτηκε να αναλάβει δική του εκπομπή στο Mega, αλλά, όπως φαίνεται, μάλλον θα έχουμε και νέα αλλαγή.232g522f6

Η οργή στη Μεσογείων και τα πλάνα για νέα πρόσωπα

Πυρ και μανία είναι οι ιθύνοντες του Mega μετά την ανακοίνωση πως το ζευγάρι Λιάγκα – Σκορδά ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΑΝΤ1. Από το κανάλι της Μεσογείων υποστηρίζουν πως έχουν πέσει από τα σύννεφα, αφού, ενώ περίμεναν μια απάντηση από το τηλεοπτικό δίδυμο, έμαθαν λίγες ώρες προτού εκδοθεί το δελτίο Τύπου πως οι δυο τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με το Mega, o Γιώργος Λιάγκας ανακοίνωσε στον Πέτρο Μπούτο την απόφασή τους λίγες μόλις ώρες προτού βγει η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1, φέρνοντάς τον προ εκπλήξεως. Από την ώρα του μαντάτου έχει σημάνει συναγερμός στο κανάλι της Μεσογείων, αφού το νευραλγικό κομμάτι της πρωινής ζώνης έμεινε πλέον «ορφανό». Οπως πληροφορούμαστε. ανακλήθηκε η άδεια της Ελενας Κατραβά, ενώ στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να καταστρωθεί ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο με τα ονόματα που θα «παίξουν» δυνατά για την παρουσίαση της εκπομπής.

Ενα πολύ πιθανό σενάριο είναι οι υπεύθυνοι να προσεγγίσουν τη Ναταλία Γερμανού που είναι πλέον ελεύθερη από τον Alpha. Η δημοσιογράφος, αν και έχει εκφράσει την επιθυμία της να παρουσιάσει late night show, θεωρείται από τα πολύ δυνατά χαρτιά στον χώρο, τόσο λόγω εμπειρίας, όσο και λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει «χτίσει» όλα αυτά τα χρόνια με το τηλεοπτικό κοινό. Πολλοί βέβαια κάνουν λόγο και για την επιστροφή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην πρωινή ζώνη, αφού ο παρουσιαστής εξέφρασε -και μάλιστα πολύ πρόσφατα- την επιθυμία του να επιστρέψει στα παλιά του… λημέρια. Το γεγονός μάλιστα ότι θα γίνει σύντομα και πατέρας ενδεχομένως να τον ευνοήσει στα μάτια του κοινού και να του δώσει τη νέα πνοή που χρειάζεται, αφού η αλήθεια είναι πως ο παρουσιαστής θεωρείται πως έχει «καεί» τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός, δε, πως ο «Ομορφος κόσμος» του δεν θα επαναληφθεί τη νέα σεζόν, αφήνει το έδαφος ανοιχτό σε νέες προτάσεις. Προς το παρόν, όσον αφορά το στρατόπεδο του Mega όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις…

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...