Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Σοκ για τη Ρεβέκκα

Συνελήφθη για ξέπλυμα και η λαμπερή πρώην σύζυγος του φυλακισμένου (για μη απόδοση ΦΠΑ) επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ θα περάσει το Σαββατοκύριακο η λαμπερή κυρία των κοσμικών κύκλων της Αθήνας Ρεβέκκα Σκαφτούρα που συνελήφθη χθες έξω από το σχολείο των παιδιών της στην Κηφισιά! Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του πάλαι ποτέ ισχυρού οικονομικού παράγοντα Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με τις κατηγορίες της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» με αγοραπωλησίες ακινήτων, σε συμβόλαια των οποίων βρέθηκε και το δικό της όνομα. Ομως, η ίδια αρνείται κάθε σχέση και μιλάει υποτιμητικά για τον πρώην σύζυγό της.225j963j98

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης πριν από δεκαπέντε ημέρες, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στενά την πολυτελή κατοικία του Γιάννη Καρούζου στη Βούλα, καθώς αυτή δήλωνε ως μόνιμη κατοικία της η Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Αφού δεν την είδαν για δύο ολόκληρες μέρες, χτύπησαν το κουδούνι και μίλησαν με την αδελφή της, η οποία διαμένει στη συγκεκριμένη κατοικία και τους είπε πως έχει πολύ καιρό να τη δει. Ομως από την εποχή που αναζητούσαν τον πρώην σύζυγο της κυρίας Σκαφτούρα οι έμπειροι αστυνομικοί είχαν κρατήσει τη διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτούν τα δύο παιδιά του ζεύγους. Στις 08.40 ακριβώς, το αυτοκίνητο με τους δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας βρισκόταν έξω από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Κηφισιάς.

Οταν εμφανίστηκε η κυρία Σκαφτούρα, την άφησαν να συνοδεύσει στην τάξη τους τα δύο παιδιά της και μόλις βγήκε έξω από το σχολείο, την πλησίασαν, τη ρώτησαν το όνομά της και της πέρασαν χειροπέδες, αφού πρώτα την ενημέρωσαν πως έχουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος της. Στη συνέχεια την οδήγησαν στην Ασφάλεια και από εκεί στην Εισαγγελία, όπου έγινε εκτελεστό το ένταλμα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κοσμική κυρία της Αθήνας είναι άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απόκτηση εν γνώσει της περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ 


Ποινικές διώξεις για έξι βαρύτατα κακουργήματα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της Ρεβέκκας Σκαφτούρα άρχισε στα τέλη Ιουλίου, όταν η επίκουρη εισαγγελέας για θέματα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, που χειριζόταν τον φάκελο της υπόθεσης Καρούζος-gate, ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε με αφορμή καταγγελίες πρώην συνεργάτη του ομίλου Καρούζου. Η εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων για έξι βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση!

Οι ποινικές διώξεις αφορούν τρία πρόσωπα από τον στενό πυρήνα της οικογένειας Καρούζου (διοικούσε έναν όμιλο 40 εταιριών), μεταξύ των οποίων και η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία, στελέχη της εταιρίας FANTON (έχει παρουσιαστεί ως εταιρία συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, για τον οποίο μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προκύψει ποινική ευθύνη) και υψηλόβαθμα στελέχη τεσσάρων τραπεζών. Ηδη για την υπόθεση Καρούζος-gate έχουν απαγγελθεί οι βαρύτατες κατηγορίες της φοροδιαφυγής, της άμεσης συνέργειας σε αυτήν, της έκδοσης εικονικού φορολογικού στοιχείου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, κατηγορία που αποδίδεται και στα στελέχη των τεσσάρων τραπεζών. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχθεί από το 2004 έως σήμερα.

Αφορμή για την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας στο σκάνδαλο Καρούζου στάθηκαν οι καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία, που έκανε λόγο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή από τις εταιρίες του ομίλου και εμπλοκή πολιτικών προσώπων (του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και των πρώην υπουργών Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη). Τελικά οι εισαγγελικές αρχές εντόπισαν στοιχεία που δείχνουν μια «σοβαρή υπόθεση» εκτεταμένης φοροδιαφυγής πάνω από 30.000.000 ευρώ και παράνομου δανεισμού, ύψους 300.000.000 ευρώ, από τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς όμως «πολιτική χροιά»! Μάλιστα το πρώην ζεύγος και ακόμα ένα συγγενικό του πρόσωπο κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει ομάδα, με σκοπό το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω ενός δικτύου υπεράκτιων εταιριών.

Κι όμως, μέχρι πριν από πέντε χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι κρυβόταν πίσω από τον όμιλο Καρούζου, καθώς μέχρι το 2008 ακολουθούσε ανοδική πορεία. Με την έλευση όμως της οικονομικής κρίσης άρχισαν και τα προβλήματα. Η αγορά του real estate άρχισε να ξεφουσκώνει και μαζί της το παράνομο «οικοδόμημα» που φέρονται ότι είχαν στήσει ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Ο φυλακισμένος επιχειρηματίας για μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο (συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012) αρχίζει να στριμώχνεται και να έχει ανοιχτά δικαστικά μέτωπα τόσο με πρώην συνεργάτες του, όπως ο Ιωσήφ Λιβανός αλλά και ο επίσης επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης (έχει κάνει παρόμοιες καταγγελίες με τον Λιβανό) όσο και με τη μέχρι τότε γυναίκα του. Και τους δύο πάντως ο κ. Ζωγραφάκης τους χαρακτήριζε «ζεύγος απατεώνων» που «είχε ιδρύσει πολλά νυχτερινά κέντρα, στα οποία γίνονταν κάθε λογής όργια».


Ο κεραυνοβόλος έρωτας και η δημιουργία του ομίλου με πολυεθνικές προδιαγραφές336g859g859g

Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος Ιωάννη Καρούζου. Η γοητευτική 45άρα, με τις υψηλές γνωριμίες και τον «αέρα» κοσμοπολίτισσας, θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί στο Καρούζος-gate, ένα από τα μεγαλύτερα, σύγχρονα οικονομικά σκάνδαλα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ή Ραχήλ (όπως ήταν αρχικά το όνομά της) τελείωσε με άριστα το Αμερικανικό Κολέγιο (Pierce College) και στη συνέχεια -έχοντας μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες- μπήκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Μετά την αποφοίτησή της, της δίνεται η ευκαιρία να ενταχθεί σε μια ομάδα σπινθηροβόλων νέων μυαλών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κοινή δημιουργία του μοναδικού μέχρι και σήμερα πολεμικού αεροπλάνου Eurofighter. Ωστόσο ο μοιραίος έρωτάς της με τον Γιάννη Καρούζο θα μπει στη ζωή της από εκείνα τα χρόνια, τα φοιτητικά. «Οταν σπούδαζα δεν μου άρεσε να με συντηρούν οι δικοί μου. Αποφασίσαμε με τον αδελφό μου να στήσουμε ένα μαγαζί με δερμάτινα είδη, αντί να ζητάμε χαρτζιλίκι. Επρόκειτο για το είδος του εμπορίου με το οποίο ασχολούνταν ο πατέρας μου. Ψάχναμε κάποιον που θα το έφτιαχνε όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Ετσι ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Καρούζο, ο οποίος ήταν τότε αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων και η ειδικότητά του ήταν να στήνει παρόμοια μαγαζιά. Τον προσλάβαμε για τη δουλειά κι έτσι γνωριστήκαμε. Ηταν κεραυνοβόλος έρωτας κι εγώ υπήρξα πάντοτε πιστή» έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η μικρή επιχείρηση οικογενειακού χαρακτήρα, που αρχικά έστησαν οι δυο τους, σύντομα μετατράπηκε σε «αλυσίδα» πολυεθνικών προδιαγραφών και από το 1997 η Carouzos Construction γίνεται όμιλος που απαρτίζεται από σειρά εταιριών στις οποίες συμμετέχουν από κοινού ο Γιάννης και η Ρεβέκκα Καρούζου. Πάντως φαίνεται πως εκείνη ήταν ο εγκέφαλος του ομίλου από επιστημονικής και τεχνικής τουλάχιστον πλευράς, αφού ακόμη και σήμερα στις δικές της ικανότητες αποδίδει ο Καρούζος την έγκαιρη εναρμόνιση με τις σύγχρονες τάσεις στο real estate. Με ορμητήριο τα νότια προάστια, ο όμιλος αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, μέσα σε λίγα χρόνια, σε ολόκληρη την Αττική και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στην περιοχή της Γλυφάδας έχουν ακόμη να λένε πως όποιο ακίνητο έβγαινε προς πώληση, ο Καρούζος το αγόραζε αμέσως σε οποιαδήποτε τιμή. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κρητικού Τύπου, το ζευγάρι έκανε «τρελές αγορές» μεγάλων εκτάσεων και στο νησί.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ 


Οι κοσμικές εμφανίσεις και ο επεισοδιακός χωρισμός

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ως σύζυγος Καρούζου υπήρξε πιο εξωστρεφής από εκείνον και κυκλοφορούσε για μεγάλο διάστημα στα κοσμικά σαλόνια. Στις επισκέψεις που έκανε στον κομμωτή της στου «Ζωρζ» στο Κολωνάκι, αλλά και στον Αστέρα Βουλιαγμένης για τα μπάνια της, συνοδευόταν τις περισσότερες φορές από τη μητέρα της και την αδελφή της. Λέγεται πως λόγω της εμφανούς διαφοράς ηλικίας που είχε με τον άνδρα της επέλεγε για τις δημόσιες εμφανίσεις της ένα πανάκριβο, chic και συνάμα κλασικό (έως συντηρητικό) look. Αίσθηση πάντως είχε προκαλέσει και η κουμπαριά που έκανε το ζευγάρι με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη σύζυγό του. Η βάφτιση των δίδυμων παιδιών της έγινε στην Ελούντα, με νονό τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής και κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάσου Μπιρσίμ! Οπως ήταν επόμενο, είχε συγκεντρώσει ποικίλα σχόλια. Η άκρως επικοινωνιακή Ρεβέκκα εμφανιζόταν συχνά σε κοσμικά σουαρέ.

Μάλιστα στα εγκαίνια του κέντρου ανορεξίας της Ζέτας Δούκα είχε φωτογραφηθεί στο πλευρό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Το οικογενειακό προφίλ της πλάι σε έναν ισχυρό άνδρα ράγισε το 2010, όταν χώρισε από τον Γιάννη Καρούζο. Ο χωρισμός τους δεν ήταν καθόλου φιλικός. Οπως αποκάλυψε η ίδια, η σχέση τους που διήρκεσε δεκαοκτώ χρόνια τα είχε όλα: αίσθημα, σεξ και βία. Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι είχε τον συνδυασμό που σκοτώνει και μοιάζει με σενάριο του Χόλιγουντ. Μετά τον χωρισμό τους, η πρώην κυρία Καρούζου επιτέθηκε ανοιχτά στον πρώην σύζυγό της, λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι μετά το τέλος του γάμου τους εγκατέλειψε την οικογένειά του, αμελώντας ακόμη και τις βασικές υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του. Σύμφωνα ωστόσο με την ίδια, ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και πολιτικά πρόσωπα, χωρίς όμως να τα κατονομάσει, είναι ο άνθρωπος που τη χώρισε από τον Καρούζο, επειδή, όπως υποστηρίζει, «του μεταβίβασε μέσα σε μία νύχτα όλα όσα είχαμε δημιουργήσει στην κοινή μας πορεία».

ΑΛΚ. ΜΠ.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...