Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Χάνιμπαλ ο εγγονός

Ομολόγησε ότι σκότωσε με μια μαχαιριά στον λαιμό τη γιαγιά του – Ψύχραιμος, την έβαλε στην μπανιέρα και την επομένη γύρισε στο σπίτι και την τεμάχισε!

Ηταν ο καλός εγγονός, ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε… Ολα αυτά μέχρι τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε το μυαλό του Φώτη Λυρόπουλου μπήκε σε… σκοτεινά μονοπάτια και ο «κακός εαυτός» του βγήκε στην επιφάνεια. Ο τελευταίος καβγάς με τη γιαγιά του μετέτρεψε τον 28χρονο σε τέρας. Ο «Ελληνας Χάνιμπαλ Λέκτερ» σκότωσε εν ψυχρώ τη γυναίκα που τον λάτρευε, στη συνέχεια την τεμάχισε και πέταξε τα μέλη της στα σκουπίδια! Ο Φώτης επισκεπτόταν μία φορά την εβδομάδα τη γιαγιά του προκειμένου να τη δει και να πάρει το χαρτζιλίκι του. Ομως, η ηλικιωμένη Ασημίνα Λαγούδη δεν μάσαγε τα λόγια της. Του τα έλεγε «χύμα» για την ηθελημένη ανεργία του, τον αποτυχημένο γάμο του, την αδιαφορία του για το μόλις ενός έτους παιδί του και τη νέα του σχέση με μια μεγαλύτερη από αυτόν γυναίκα με τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο.

Η αποκάλυψη που έκανε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος ήταν συγκλονιστική. Ο εγγονός της 84χρονης γυναίκας είναι ο δολοφόνος της, ο άνθρωπος που τη μαχαίρωσε στον λαιμό και στη συνέχεια τη διαμέλισε στην μπανιέρα του σπιτιού της πετώντας τα μέλη της σε κάδο απορριμάτων στην οδό Στεφοπούλου στη Ραφήνα. Ο 28χρονος ομολόγησε την πράξη του, καθώς τα στοιχεία ήταν συντριπτικά εναντίον του. Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στις μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες είχε τοποθετήσει το διαμελισμένο κορμί της ίδιας της γιαγιάς του. Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η συνεχής κριτική της 84χρονης για τη ζωή που έκανε ο αγαπημένος της εγγονός, αλλά και ότι αρνούνταν πεισματικά να εκποιήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας της, ώστε να καρπωθεί τα χρήματα.335h96h896

Το άγριο φονικό

Στις 21 Αυγούστου, ο Φώτης Λυρόπουλος επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της στα Πατήσια και για μία ακόμη φορά η 84χρονη του άσκησε σφοδρή κριτική. Τα αίματα άναψαν και ο 28χρονος άρπαξε από τα χέρια της γιαγιάς του ένα μαχαίρι με το οποίο εκείνη καθάριζε ένα φρούτο. Με μια αστραπιαία κίνηση της το κάρφωσε στον λαιμό! Ψύχραιμος, ο δράστης μετέφερε το πτώμα της στην τουαλέτα και το τοποθέτησε στην μπανιέρα. Σαν μην είχε συμβεί το παραμικρό, ο νεαρός κλείδωσε το σπίτι, αφού το αναστάτωσε για να δίνει την εντύπωση ληστείας, και έφυγε για τη μονοκατοικία του στην Αρτέμιδα. Ενα σπίτι που ήταν το εξοχικό της γιαγιάς και το είχε παραχωρήσει στον εγγονό για να έχει τουλάχιστον ένα… κεραμίδι να βάλει το κεφάλι του.

Την επόμενη ημέρα ο 28χρονος επέστρεψε στο διαμέρισμα, διαμέλισε το πτώμα χρησιμοποιώντας ένα κουζινομάχαιρο και ένα πριόνι, τοποθέτησε τα κομμάτια σε μαύρες σακούλες και τα πήρε στο σπίτι του όπου τα έκρυψε για ένα 24ωρο στο υπόγειο προτού τα πετάξει στα σκουπίδια. Το φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε από δύο 12χρονα παιδιά που έπαθαν σοκ όταν βρήκαν τα ανθρώπινα μέλη μέσα στα σκουπίδια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δολοφόνος είχε φροντίσει να εξαφανίσει κάθε σημείο του σώματος που μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση του θύματος. Στην προσπάθειά τους να μάθουν τα στοιχεία της διαμελισμένης γυναίκας, έφτιαξαν μέσω υπολογιστή ένα ηλεκτρονικό σχέδιο του προσώπου της και το έδωσαν στη δημοσιότητα μαζί με την περιγραφή των χαρακτηριστικών της. Ομως, κανείς δεν την αναγνώρισε…

Η αρχή του τέλους ήρθε στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν -έναν ολόκληρο μήνα μετά!- η μητέρα του 28χρονου άρχισε να ανησυχεί, διότι η ηλικιωμένη δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ετσι, δήλωσε εξαφάνιση, με αποτέλεσμα η Ασφάλεια να έχει στα χέρια της τα στοιχεία του θύματος. Παρά το γεγονός πως ο δολοφόνος είχε δημιουργήσει σκηνικό ληστείας στο διαμέρισμα της 84χρονης και μάλιστα είχε αρπάξει κοσμήματα τα οποία πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο, οι αστυνομικοί δεν έπεσαν στην παγίδα του και τον συνέλαβαν.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ889j5665k97

Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι γείτονες της άτυχης 84χρονης

Σε κατάσταση σοκ είναι οι γείτονες της ηλικιωμένης Ασημίνας Λαγούτη στα Πατήσια μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της από τον ίδιο της τον εγγονό. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο 28χρονος Φώτης, τον οποίο συχνά έβλεπαν να επισκέπτεται τη γιαγιά του στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου επί της οδού Αγίου Λουκά 45, είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 23 Αυγούστου. «Ο μοναδικός άνθρωπος που την επισκεπτόταν από τους συγγενείς της ήταν αυτό το παιδί, ο Φώτης» αναφέρει στην «Espresso» η Αναστασία Καστανιώτη, διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου εδώ και οκτώ χρόνια ζούσε η 84χρονη. «Ερχόταν πολύ συχνά, την έβλεπε και τη βοηθούσε, γιατί η γιαγιά είχε ένα πρόβλημα με το πόδι της και χρησιμοποιούσε μπαστούνι. Ψηλός, γεροδεμένος, παλαιότερα είχε μακριά σγουρά μαλλιά. Δεν είχαν ακουστεί ποτέ φωνές από το σπίτι της, γιατί ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Εγώ είχα αποκτήσει πολύ καλές σχέσεις μαζί της. Πηγαίναμε μάλιστα κάθε Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Λουκά. Η αλήθεια είναι πως την κόρη της δεν την είχα δει ποτέ, αλλά και η γιαγιά δεν ήθελε να μιλάει για πράγματα που τη στενοχωρούσαν και την πονούσαν. Η μακαρίτισσα, εκτός από το διαμέρισμα αυτό, είχε ένα ακόμη που το νοίκιαζε και ένα εξοχικό όπου έμενε ο εγγονός της, όπως μου είχε πει. Κρίμα που χάθηκε ένας τόσο γλυκός άνθρωπος».

Στην ήσυχη γειτονιά πολλοί είναι αυτοί που γνώριζαν την Ασημίνα Λαγούτη. Ολοι τη θυμούνται ξανθιά, με κοντά μαλλιά, μετρίου αναστήματος και με παραπανίσια κιλά, πάντα να κυκλοφορεί με το μπαστούνι. «Κάθε Κυριακή ερχόταν στην εκκλησία και πάντα είχε να πει έναν καλό λόγο» λέει η κυρία Κυριακή, νεωκόρος στην εκκλησία του Αγίου Λουκά που βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία όπου διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη. «Τελευταία φορά που την είδα ήταν ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο που είχε έρθει να εκκλησιαστεί. Από τότε χάσαμε τα ίχνη της. Νόμιζα ότι είχε φύγει. Κοιτούσα τα παράθυρά της και ήταν συνέχεια κλειστά. Τα λουλούδια είχαν μαραθεί. Ελεγα θα επιστρέψει, πού να πάει ο νους μου στο κακό; Την αλήθεια τη μάθαμε όταν ήρθαν εδώ οι αστυνομικοί το Σάββατο. Ηταν μια ήσυχη γυναίκα που είχε κάποια θέματα με την οικογένειά της, όπως μου είχε πει, αλλά μέχρι εκεί».

Την 84χρονη γνώριζε αρκετά καλά και ο Στέφανος Μπίφσας, ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της. «Φυσικά και τη γνώριζα, γιατί ήταν μια γυναίκα που έβγαινε έξω και περπατούσε. Δεν έμενε κλεισμένη στο διαμέρισμά της, όπως άλλοι ηλικιωμένοι που δεν ξέρουμε καν ότι υπάρχουν. Ερχόταν εδώ και ψώνιζε όποτε ήθελε κάτι. Σάστισα όταν έμαθα τι είχε συμβεί, γιατί την είχαμε χάσει για μέρες και το συζητάγαμε. Το Σαββατοκύριακο ο δρόμος είχε γεμίσει αστυνομικούς».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ –  ΦΩΤ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ 

Ερμητικά κλειστό το σπίτι του δράστη  

Η «Espresso» βρέθηκε στη γειτονιά όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ο 28χρονος Φώτης Λιρόπουλος με τη σύντροφό του. Στον ερημικό χωματόδρομο της οδού Καλλιπόλεως 26 στην Αρτέμιδα τα πάντα είναι ερμητικά κλειστά, αφού τα λιγοστά σπίτια που υπάρχουν χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους ως εξοχικά. Ακόμη και στο διώροφο σπίτι όπου ζούσε ο 28χρονος -καθ’ ομολογία του δολοφόνος της 84χρονης γιαγιάς του- όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένες. Οπως όλα δείχνουν, η σύντροφός του αμέσως μετά την αποκάλυψη της εξιχνίασης της δολοφονίας της 84χρονης φρόντισε να εγκαταλείψει το σπίτι προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις.

Μια ζωή πίκρες από τον άνθρωπο που λάτρευε και τη δολοφόνησε

Εκείνος που αγαπούσε την «κερνούσε» αμέτρητες πίκρες. Η γιαγιά Ασημίνα, παρά τη λατρεία της για τον εγγονό της, δεν κρατούσε το στόμα της κλειστό. Αντίθετα, τον συμβούλευε συνεχώς να φτιάξει τη ζωή του. Μπορεί να ήταν ο μοναδικός που την επισκεπτόταν συχνά, όμως ήταν κι αυτός που της μαύριζε την ψυχή με τα καμώματά του. Τελικά ο Φώτης τής έκοψε το νήμα της ζωής, και μάλιστα με τον πιο φριχτό τρόπο. Ο 28χρονος δεν τα πήγαινε καλά ούτε με τα γράμματα ούτε με την εργασία εν γένει. Αλλά και στις προσωπικές του σχέσεις, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη… Η γιαγιά του του παραχώρησε εξ ολοκλήρου την εξοχική της μονοκατοικία στην Αρτέμιδα για να στήσει το σπιτικό του, παρά το γεγονός πως διαφωνούσε με τον γάμο του με μια Αλβανίδα.98g8g99hg8

Η ηλικιωμένη άρχισε να «μαλακώνει» όταν γεννήθηκε το πρώτο της δισέγγονο. Ενα αγοράκι το οποίο ακόμα δεν έχει συμπληρώσει το πρώτο του έτος. Η γιαγιά Ασημίνα, όμως, δεν πρόλαβε να το δει να μεγαλώνει…

Υπήρξε ένα διάστημα -έστω και μικρό- κατά το οποίο ο εγγονός απέδειξε στη γιαγιά του πως μπορεί να τα καταφέρει: είχε βρει δουλειά σε ένα μεσιτικό γραφείο και φρόντιζε την οικογένειά του. Ομως, ο Φώτης τα διέλυσε όλα! Εφυγε από τη δουλειά, έδιωξε τη σύζυγο και το παιδί του και συζούσε με μια Ελληνίδα μεγαλύτερή του, η οποία έχει τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο.

Ολα αυτά η γιαγιά Ασημίνα δεν μπορούσε να τα αντέξει. Μάλιστα είχε έλθει σε σύγκρουση και με την κόρη της, τη μητέρα του Φώτη, καθώς της χρέωνε μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση του αγαπημένου της εγγονού. Ετσι η κριτική της γιαγιάς στον εγγονό της γινόταν όλο και πιο σφοδρή, κριτική η οποία τελικά φαίνεται πως όπλισε το χέρι του 28χρονου, όπως ο ίδιος είπε στην ομολογία του, και διέπραξε το στυγερό έγκλημα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...