Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

Τι ψάχνει (;) η Γιάννα στη Θεσσαλονίκη

Το παρασκήνιο πίσω από την παρουσίαση του βιβλίου της «My Greek Drama» με φόντο τον Λευκό Πύργο και το όργιο φημών.

Οργιο φημών στη Θεσσαλονίκη για την πιθανή εξαγορά του εκδοτικού ομίλου που εκδίδει την τοπική εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» από τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Φήμες που φούντωσαν μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη, με αφορμή -όπως επιμένουν όσοι γνωρίζουν πως τίποτε δεν γίνεται τυχαία από τη «σιδηρά κυρία», που φαίνεται να επιστρέφει δριμύτερη στο προσκήνιο λύνοντας σιωπή τεσσάρων χρόνων- την παρουσίαση του βιβλίου της «My Greek Drama».

Την εκδήλωση είχε αναλάβει προσωπικά η Ελίνα Σπηλιοπούλου – Μπακατσέλου, σύζυγος του γιου του εκδότη του «Αγγελιοφόρου» Νικόλα Μπακατσέλου (ο οποίος προσπαθεί να πάρει τα ηνία τον τελευταίο χρόνο) και κόρη του πρώην υφυπουργού Υγείας και πρώην προέδρου της ΕΤ3 (προσωπική επιλογή του Θόδωρου Ρουσόπουλου) Τάσου Σπηλιόπουλου. Οι συναντήσεις και συνομιλίες των δύο ισχυρών οικογενειών φημολογείται ότι δεν τελείωσαν με το πέρας της εκδήλωσης…

Αλλωστε η Γιάννα Αγγελοπούλου αγαπά τις εφημερίδες! Νωπό ακούγεται ακόμη το ανέκδοτο-διάλογος του ζεύγους: «Θέλεις να σου φέρω τίποτε το μεσημέρι που θα γυρίσω, Γιάννα μου;» «Ναι, Θόδωρε, μια εφημερίδα!» Και εκείνος της κουβάλησε τον «Ελεύθερο Τύπο», μια εφημερίδα που βγήκε το 1983, μεγαλούργησε στα χέρια του Αρη Βουδούρη και ξεψύχησε στην… αγκαλιά της (με Ισπανούς και Πορτογάλους γραφίστες να οδύρονται γύρω της).

669558244jhkilkhjlhiolh666Ο «Αγγελιοφόρος», με τη σειρά του, κυκλοφόρησε το 1997 με εκδότες και μετόχους τους Γιώργο Μπόμπολα, Χρήστο Λαμπράκη και Αλέξανδρο Μπακατσέλο, συνεταίρους και στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Κιλκίς. Στις αρχές του 2013 ο Μπακατσέλος, ο οποίος θεωρούσε πάντα τους δημοσιογράφους «αναγκαίο κακό» και τους συμπεριφερόταν ως εργάτες της βιομηχανίας του, της Pyramis (άλλωστε και αυτοί με τη σειρά τους τον αποκαλούσαν μεταξύ τους «ο κατσαρολάς»), ανακοινώνει ότι θα διατηρήσει μόνο το φύλλο της Κυριακής και βάζει λουκέτο στην καθημερινή έκδοση και στο μεγάλο και χιλιοεπιχορηγημένο τυπογραφείο. Απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι, εκ των οποίων και 37 δημοσιογράφοι. Η κρίση στην Ελλάδα επιδείνωσε τα προβλήματα ρευστότητας και τα μειωμένα έσοδα, χωρίς όμως το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας να ευθύνεται για την πτώση της «αυτοκρατορίας» του «Αγγελιοφόρου». Είχε μεσολαβήσει η ηχηρότατη απομάκρυνση του Πάνου Θεοδωρίδη, του Τραϊανού Χατζηδημητρίου, του Αντώνη Κούρτη και πολλών διευθυντικών στελεχών, πάντα ύστερα από σύγκρουση με τον εκδότη και πρώτο εξάδελφο της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου, κυρίας Λίλας Μπακατσέλου – Βενιζέλου.

Η «ιστορική» πρότασή του για εθελούσια έξοδο όχι μόνο χωρίς bonus ανταμοιβής αλλά και χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα για την πρώτη δόση της αποζημίωσης παραμένει ανέκδοτο στα δημοσιογραφικά στέκια της πόλης. Η μείωση του προσωπικού συνεχίστηκε και σήμερα φτάνει μόλις τα 70 άτομα. Παρά τις συνεχείς κρούσεις του ομίλου Μπόμπολα στο παρελθόν για εξαγορά του 1/3 των μετοχών ώστε να εξυγιανθεί το εκδοτικό συγκρότημα, η στάση του εκδότη υπήρξε άτεγκτη. Τίποτε δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την κατηφόρα… Σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί και ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας μάλλον εκλιπαρεί για συμπαράσταση τους δύο Αθηναίους συνεταίρους του, αλλά εκείνοι «βουτηγμένοι» στα δικά τους προβλήματα τον αγνοούν επιδεικτικά!

Μπορούν δύο αποτυχίες να οδηγήσουν σε ένα… success story; Αν οι φήμες αληθεύουν, η «Lady G» θα πρέπει, πέραν του να προαλείφεται για νέα ιδιοκτήτρια του ομίλου, να είναι έτοιμη να πληρώσει όλες τις παλιές αμαρτίες του νυν εκδότη. Πρωτίστως, να άρει το καθεστώς της άκρατης λογοκρισίας. Οπως γνωριζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, «οι εργαζόμενοι στον “Αγγελιοφόρο” γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι μπορούν να γράψουν και τι όχι, ποια θέματα δεν πρέπει να θίξουν, ποια σχόλια δεν πρέπει να κάνουν. Εχουν μάθει καλά τι είδους φωτογραφίες να επιλέγουν, ποια πρόσωπα δεν είναι αρεστά σε «συγγενείς» ή αντιθέτως ποια επιβάλλεται να «προβάλλονται». Ξέρουν ότι αν κάποιος «φίλος» δυσαρεστηθεί από κάποιο ρεπορτάζ, κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης.

Οι μόνοι που φαίνεται ότι χαίρονται ιδιαίτερα, έστω και προσωρινά, είναι οι εναπομείναντες υπάλληλοι της εφημερίδας, δημοσιογράφοι και μη. Αυτοί που θα δουν επιτέλους τους μισθούς μηνών να κατατίθενται στον λογαριασμό τους και δεν θα ξανακούσουν (;) ποτέ την πρόταση των Μπακατσέλων να τους καταβληθεί για τον μήνα Ιούνιο 2013 το 25% των αποδοχών τους, επειδή «έτσι»!

Oι πληροφορίες δεν είναι πλήρως διασταυρωμένες, αλλά είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο «my dear husband, Theodore» προτιμά να χρηματοδοτεί τις πωλήσεις του «Μy Greek Drama» παρά να συμμετάσχει σε ένα «New Macedonian Drama»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...