Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Νίνο πλάι του!

Επισκέπτεται κάθε μέρα στο νοσοκομείο Σωτηρία τον Λάμπη Λιβιεράτο και του δίνει κουράγιο.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δυνατοί. Ούτε έχουν τις ίδιες αντοχές. Λυγίζουν στα δύσκολα της ζωής και χρειάζονται κάποιον δίπλα τους να τους στηρίξει. Ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο οποίος στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του και αυτό το διάστημα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», έχει τον δικό του φύλακα-άγγελο που του στέκεται στις δύσκολες στιγμές και τον βοηθά να σηκωθεί και πάλι στα πόδια του. Ο Νίνο είναι από τα ελάχιστα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου που βρίσκεται κοντά στον φίλο και συνάδελφό του από την πρώτη στιγμή. Είναι εκείνος που τον επισκέπτεται σχεδόν σε καθημερινή βάση και του δίνει κουράγιο να συνεχίσει την προσπάθεια για να νικήσει το «τέρας» που λέγεται κατάθλιψη. Ο τραγουδιστής μένει πολλές ώρες κοντά του. Οι δυο τους συζητούν πολύ και περπατούν στον αύλειο χώρο.

Ο Νίνο μιλάει περισσότερο. Ο Λάμπης τον ακούει με προσοχή και συμμετέχει στη συζήτηση, αλλά δείχνει πιο προβληματισμένος και σκεπτικός. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, φορώντας φόρμες και με χαλαρή διάθεση είχαν καθίσει στο παγκάκι του προαυλίου του νοσοκομείου και τα έλεγαν. Ο αγώνας που δίνει ο Λιβιεράτος με την κατάθλιψη είναι σκληρός, όμως ξέρει ότι μπορεί να βγει νικητής. Σε αυτή τη μάχη, άλλωστε, δεν είναι μόνος. Τον παρακολουθούν καθημερινά «γιατροί της ψυχής», καθώς η ψυχή του είναι πληγωμένη. Ολοι κάνουμε λάθη στη ζωή. Μαγκιά είναι να βρούμε τη δύναμη να γεννηθούμε ξανά από τις στάχτες μας κι εκείνος το προσπαθεί με όλη του τη δύναμη για τις δύο κόρες του που είναι η μεγάλη του αδυναμία. Ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2011 είχε πει: ««Σελίδες γυρίζουν πάντα στη ζωή. Γυρίζεις και προχωράς στην επόμενη. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει για καλό. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή μου είναι τα παιδιά μου και θα κάνω ό,τι είναι καλύτερο γι’ αυτά».125j22mk5m14j2 0

Στην προσπάθειά του αυτή έχει τη συμπαράσταση και του Νίνο, που έχει αποδειχθεί ότι στα δύσκολα είναι άγρυπνος φρουρός δίπλα του. Η φιλική αυτή σχέση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα ευρέως γνωστή. Κανείς δεν γνώριζε ότι τους δύο αυτούς άνδρες συνδέουν τέτοιοι δεσμοί. Και να που σε τέτοιες στιγμές αποκαλύπτεται μια αλήθεια και μια πραγματική φιλία. Ο Νίνο μάλιστα δεν επισκέπτεται απλώς τον Λάμπη, αλλά έχει αναλάβει και πιο ενεργό ρόλο, αφού συχνά ενημερώνεται από τους γιατρούς για την αγωγή που λαμβάνει, θέλοντας να μαθαίνει τα πάντα για την εξέλιξη της θεραπείας του προκειμένου να βοηθήσει από την πλευρά του ακόμη περισσότερο και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό, ο Νίνο συμπαραστέκεται όσο λίγοι σε έναν άνθρωπο που βρέθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία της ζωής του. Το γεγονός ότι και ο Νίνο έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο πατέρας, αφού με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη απέκτησαν ένα αγοράκι, τον έχει κάνει ακόμη πιο ευαισθητοποιημένο στο θέμα του Λάμπη Λιβιεράτου, τον οποίο σύντομα θέλει να δει δίπλα στις κορούλες του, υγιή και αισιόδοξο.

Δεύτερη ευκαιρία μετά την απόπειρα αυτοκτονίας τον Σεπτέμβριο

«Σκόρπια ζωή, χαμένα όνειρα κι αισθήματα καμένα, μια φυλακή, που μέσα κλείνω ό,τι ένιωσα για σένα… Χάνω τον εαυτό μου κάθε μέρα πιο πολύ…» ερμήνευε με επιτυχία πριν από χρόνια, σε μουσική και στίχους δικούς του ο Λάμπης Λιβιεράτος, σαν να προαισθανόταν τα πρόσφατα γεγονότα της ζωής του. Το παρελθόν σε κάνει σοφότερο. Ο ηθοποιός και τραγουδιστής θέλει να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να προχωρήσει στην επόμενη και τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Θέλει να την αρπάξει και να σταθεί και πάλι όρθιος και δυνατός. Στις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς καθαρό μυαλό και βυθισμένος στις σκέψεις του, θέλησε να κόψει το νήμα της ζωής του καταναλώνοντας υπερβολική δόση χαπιών, όπως είχε γράψει η «Espresso». Ευτυχώς, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τον κράτησαν στη ζωή.

H αυτοκτονία του αδελφού του την 1η Ιουλίου 2012, ο χωρισμός του από την Εύη Αδάμ πριν από τρία χρόνια αλλά και η οικονομική καταστροφή από την επιχείρηση που διατηρούσε στην Αγία Παρασκευή τον λύγισαν. Επειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και στενής παρακολούθησης, ξεπέρασε τον κίνδυνο και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», εκεί που βρέθηκε και πέρυσι ύστερα από δική του πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας το πρόβλημά του. Μάλιστα, μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο είχε πάει σε φίλους στη Σουηδία. Εκεί είχε καταφύγει και όταν αυτοκτόνησε ο αδελφός του. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη σκανδιναβική χώρα ο Λάμπης χρειάστηκε ιατρική στήριξη για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε. Τώρα προσπαθεί να κάνει ξανά μια νέα αρχή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΚΑΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...