Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

SOS από την Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση σχεδιάζει ένα ίδρυμα προστασίας παιδιών που έχουν άμεση ανάγκη από οικογενειακή στήριξη.

Ενα όνειρο που είχε εδώ και χρόνια γίνεται τώρα πραγματικότητα! Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ένα ίδρυμα προστασίας παιδιών, τα οποία έχουν άμεση ανάγκη από οικογενειακή στήριξη.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, που από παλιά είναι ευαισθητοποιημένη με ττο θέμα των ορφανών παιδιών, ταξίδεψε πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι για να μιλήσει με Γάλλους εθελοντές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι ενός αντίστοιχου ιδρύματος και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του.

«Τα παιδιά είναι το αύριο του κόσμου και καλό είναι, όπως μπορούμε, όλοι μας να βάζουμε ένα πετραδάκι στο οικοδόμημα της ζωής τους, ειδικά στα πρώτα τους χρόνια, οπότε μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον τους» λέει στην «Espresso» η Μιμή Ντενίση και συνεχίζει σε αποκαλυπτικό ύφος:

«Οσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν την αγάπη που έχω σε όλα τα παιδιά και κυρίως σε εκείνα που δεν έχουν καθόλου γονείς ή εκείνοι δεν είναι σε θέση να τα μεγαλώσουν. Γι’ αυτό αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα παλιό μου όνειρο, σε αυτήν ειδικά την εποχή που τα προβλήματα του κόσμου είναι πάρα πολλά, με αντίκτυπο στα μικρά αγγελούδια».

H ηθοποιός, που έχει και η ίδια υιοθετήσει την κόρη της, τη μικρή Μαριτίνα, μπορεί από πρώτο χέρι να καταλάβει κα455a2z2za5s2zaι να αφουγκραστεί πόσα παιδιά στη χώρα μας δεν θα γνωρίσουν τη θαλπωρή που η ίδια πρόσφερε στη Μαριτίνα της, την οποία υπεραγαπά. Γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Σύμφωνα με όσα μας αποκάλυψε η κυρία Ντενίση, το ίδρυμα που ετοιμάζει είναι για παιδιά των οποίων οι μητέρες είναι διαζευγμένες, με πολλά προβλήματα, κακοποιημένες από τον σύζυγό τους ή ναρκομανείς και γενικώς δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που τους χρειάζεται, κυρίως στη σχολική τους ηλικία.

«Πρόκειται για ένα ίδρυμα προστασίας παιδιών της χώρας μας, στο οποίο θα απασχολούνται παιδοψυχολόγοι, παιδαγωγοί και άλλοι ειδικοί σε ποικίλους τομείς, καθώς και πολλοί εθελοντές. Το μέλημα όλων θα είναι να βοηθούν τους μικρούς μαθητές στο διάβασμα για το σχολείο τους, να τους λύνουν όλα τα προβλήματα καθημερινότητας που τα απασχολούν και να τους δίνουν κατευθύνεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους».

Στο ίδρυμα θα φιλοξενούνται παιδιά που είναι υγιή -«άλλωστε υπάρχουν αξιόλογοι φορείς για άτομα με ειδικές ικανότητες και προβλήματα υγείας»- και όχι προσχολικής ηλικίας. Ο χώρος όπου θα στεγαστεί έχει επιλεγεί και βρίσκεται στην οδό Μαυροματαίων, στο Πεδίον του Άρεως, όπου εδρεύει και η σχολή υποκριτικής της ηθοποιού. Να προσθέσουμε ότι αυτή την περίοδο η Μιμή Ντενίση μελετάει πολλές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το καταστατικό του ιδρύματος και, όπως μας τόνισε, δεν θέλει να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού έχει να μάθει ακόμη πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του. «Το να φτιάξεις ένα ίδρυμα δεν είναι απλή υπόθεση και θέλει χρόνο αλλά και σωστή οργάνωση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρό μου, ένα όνειρο ζωής» καταλήγει.

Να πούμε ότι όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο νέο φιλανθρωπικό εγχείρημα θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους μέσω του site της σχολής της Μιμής Ντενίση (denissiartschool.gr). «Επίσης στον ίδιο διαδικτυακό χώρο μπορούν να απευθύνονται και οι μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και επιθυμούν τα παιδιά τους να φιλοξενηθούν εκεί» συμπληρώνει η ηθοποιός.

Αυτός που την ενέπνευσε

Την ιδέα για τη δημιουργία της στέγης αγάπης για παιδιά της την έδωσε ο διάσημος Γαλλοαφρικανός ηθοποιός Σοτιγκί Κουγιατέ, δημοφιλής πρωταγωνιστής έργων του Πίτερ Μπρουκς, όπως το «Μαχαμπαράτα», ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε έρθει προσκεκλημένος της στην Ελλάδα και μίλησε σε σεμινάρια στη δραματική σχολή της. «Ο Σοτιγκί, που δυστυχώς δεν ζει πια και είχε φτιάξει ένα ίδρυμα που βοηθάει άπορα και ορφανά παιδιά, τα οποία έρχονται στη Γαλλία από χώρες της Αφρικής, είναι ο άνθρωπος από τον οποίο εμπνεύστηκα τον τύπο του ιδρύματος που ετοιμάζω» εξομολογείται στην «Εspresso» η Μιμή Ντενίση.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...