Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Αγριο φέσι από τον Μέρλο

Ο αρχιτέκτων του Κολωνακίου Γ.Μέρλος, του πήρε σχεδόν 500.000 ευρώ, το γκρέμισε αλλά δεν το ανακαίνισε ποτέ.

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για απάτη σε βαθμό κακουργήματος καταδικάστηκε ο γνωστός αρχιτέκτων-ντεκορατέρ Γιώργος Μέρλος, έπειτα από μια θυελλώδη δικαστική αντιπαράθεση με σκανδαλώδεις λεπτομέρειες που έχει προκαλέσει αίσθηση στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας. «Διώκτης» του ντεκορατέρ στα ανακριτικά γραφεία και στις δικαστικές αίθουσες ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγων της ΑΕΚ Εδουάρδος-Γεώργιος Καρρέρ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», ο επιχειρηματίας ανέθεσε στον αρχιτέκτονα την αναπαλαίωση πολυτελούς νεοκλασικής κατοικίας στην παλιά Αθήνα, στο Μετς. Ομως ο σταρ των ριάλιτι με την ταραχώδη και πολυκύμαντη ζωή, αντί να την ανακατασκευάσει, τον γέλασε και του αποσπούσε συνεχώς υπέρογκες προκαταβολές. Τελικά, αφού του… διέλυσε το σπίτι, τον ζημίωσε με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ!

Στις σελίδες των δικογράφων αναφέρονται στοιχεία-σοκ για την εμπλοκή του γνωστού αρχιτέκτονα σε ναρκωτικές ουσίες και την εισαγωγή του σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αμερική την επίμαχη περίοδο: «Αφού με κορόιδεψε επί δεκάμηνο και εν τω μεταξύ πήγε στην Αμερική, όπως ο ίδιος ομολόγησε στην απολογία του για αποτοξίνωση σε ειδική κλινική (προφανώς με τα δικά μου χρήματα), αναγκάστηκα να ανακατασκευάσω το διαμέρισμα με άλλα συνεργεία, με νέα σχέδια και σε εξωφρενικές τιμές να κάνω τις παραγγελίες των επίπλων» αναφέρει ο κ. Καρρέρ επικαλούμενος δικαστικά έγγραφα αλλά και προσωπικές εμπειρίες.

Το ιστορικό

Με το παραπεμπτικό βούλευμα υπ’ αριθμόν 3537/2009 το Συμβούλιο Εφετών κάθισε στο σκαμνί τον Γιώργο Μέρλο για κακούργημα. Το περιεχόμενό του ήταν κόλαφος για τον κατηγορούμενο. Είχε προηγηθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσία. Στο βούλευμα περιγράφονται γλαφυρά τα διαδραματιζόμενα.

Ο επιχειρηματίας Εδουάρδος Καρρέρ, ο οποίος δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εισηγμένες εταιρίες, αποφάσισε να ανακαινίσει μια παλαιά κατοικία σε μεγάλη έκταση επί της οδού Αρδηττού. Ο Μέρλος είχε φήμη ντεκορατέρ υψηλής αισθητικής και αίγλη στον χώρο. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 Καρρέρ και Μέρλος υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό για την αναμόρφωση των εσωτερικών χώρων της οικίας αντί συνολικού τιμήματος 150.000 ευρώ. Τα 30.000 ευρώ θα πήγαιναν για την αμοιβή του Μέρλου για τη μελέτη και τη διακόσμηση. Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης «νέου» σπιτιού ορίστηκε η 15η Δεκεμβρίου 2005.

Με την υπογραφή της συμφωνίας ο αρχιτέκτων-διακοσμητής έλαβε 55.000 ευρώ ισχυριζόμενος ότι με τα χρήματα αυτά θα αγόραζε υλικά ανακατασκευής από φημισμένους οίκους ειδών οικίας όπως Moda Bagno και Poltrona Frau. Μία εβδομάδα πριν από την καταληκτική ημερομηνία της συμφωνίας για την παράδοση καινούργιου σπιτιού ο Καρρέρ αντιλαμβάνεται ότι το σπίτι έχει «ξηλωθεί», ωστόσο δεν έχει φτιαχτεί τίποτα. Μετά την Πρωτοχρονιά του 2006, ο Μέρλος του στέλνει επιστολή για να τον καθησυχάσει και του ζητεί άλλα 65.000 ευρώ, με τη δικαιολογία ότι φταίνε οι παραγγελιοδόχοι. Ο επιχειρηματίας γίνεται καχύποπτος και για να διασφαλιστεί, αντί για μετρητά του δίνει μεταχρονολογημένες επιταγές και απαιτεί τη σύναψη νέας συμφωνίας με καταληκτική ημερομηνία στις 15 Μαρτίου 2006 αλλά και με την αποδοχή από τον Μέρλο ότι ήδη έχει εισπράξει 120.000 ευρώ.

Σε ανύποπτη στιγμή ο Εδουάρδος Καρρέρ πληροφορείται ότι ο Γιώργος Μέρλος έχει αναχωρήσει για το εξωτερικό για να εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης (σ.σ.: το γεγονός έχει παραδεχτεί δημόσια και ο καταδικασθείς αρχιτέκτονας σε συνεντεύξεις του μετά τη συμμετοχή του στο ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Fab Five»). Επιστρέφοντας από το εξωτερικό ο διάσημος ντεκορατέρ δηλώνει μεταμελημένος, όμως βάζει στην τσέπη 5.000 ευρώ τα οποία προορίζονταν για ανεξάρτητο τεχνίτη για την ολοκλήρωση της κατασκευής του μπάνιου της οικίας. Ο Εδουάρδος Καρρέρ είχε αφήσει τα λεφτά για να τα πάρει ο εργαζόμενος, αλλά τελικά πήγαν στο πορτοφόλι του Μέρλου. Μετά το συμβάν ο σταρ των ριάλιτι εξαφανίζεται.

Τον συναντά τον Ιανουάριο του 2007. «Μη με καταστρέψεις» φέρεται ότι του είπε ο κατηγορούμενος, όμως δίνει συνεντεύξεις, διαφημίζει το προφίλ του και ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι του επιχειρηματία όταν, ξεφυλλίζοντας μία μέρα ένα γνωστό περιοδικό, διαβάζει για τα μεγαλεπήβολα προσεχή επαγγελματικά σχέδιά του. Στο δημοσίευμα ο ντεκορατέρ των επωνύμων αποκαλύπτει τις βλέψεις του για ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν»!

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δέχτηκε με το συγκεκριμένο βούλευμα ότι εναντίον του αρχιτέκτονα Γιώργου Μέρλου, κατοίκου Κολωνακίου, στοιχειοθετούνται επαρκείς ενδείξεις απάτης κατ’ εξακολούθηση και τον παραπέμπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Μάλιστα στο βούλευμα αποκαλύπτεται ότι ο κατηγορούμενος «ούτε οικονομικά εύρωστος ούτε φερέγγυος επαγγελματίας ήταν, εφόσον, όπως πληροφορήθηκε ο μηνυτής μετά την εξαφάνισή του, με την ίδια τακτική είχε αποσπάσει χρηματικά ποσά και από άλλα πρόσωπα».

Σε ξεχωριστό εδάφιο περιγράφεται αναλυτικά η ζημία του εγκαλούντος: «Εβλαψε την περιουσία του σε ποσό το οποίο συνίσταται σε 89.000 ευρώ αφαιρουμένων από το συνολικά καταβληθέν ποσό των 125.000 ευρώ, 36.000 ως αξία που αντιστοιχεί στο 35% των εκτελεσθέντων από τον κατηγορούμενο εργασιών».

Βέβαια, ο Εδουάρδος Καρρέρ ισχυρίζεται ακόμα ότι η συνολική ζημία που υπέστη χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι επί των χρημάτων όλα αυτά τα χρόνια προσεγγίζει τα 400.000 ευρώ. Κατά το σκεπτικό του, ο Μέρλος πήρε 125.000 ευρώ, άλλα 50.000 ευρώ μοιράζονταν σε συνεργεία του για να προχωρήσουν στοιχειώδεις εργασίες, ενώ το κόστος της αυξημένης δαπάνης από τα 150.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 350.000 ευρώ, συν διαφυγόντα κέρδη από ενοίκια και άλλα τυχόν έσοδα.

Ποινή τριετούς φυλάκισης για κακουργηματική απάτη

Άσκησε έφεση και εξαγόρασε την ποινή του

Σύμφωνα με την απόφαση 3956/2013 του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στις 10 Ιουλίου φέτος, το δικαστήριο κήρυξε τον Γιώργο Μέρλο ένοχο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για κακουργηματική απάτη. Μετέτρεψε την ποινή του σε χρηματική εξαγορά προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ αποφάνθηκε ότι η ποινή μετά την έφεση που ασκήθηκε έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρον έχουν οι σημειώσεις του δικηγόρου του επιχειρηματία, οι οποίες ενσωματώθηκαν στα πρακτικά και αποτελούν κόλαφο για τον γνωστό αρχιτέκτονα. Εκεί προβάλλονται οι ισχυρισμοί ότι ο Γιώργος Μέρλος είχε καταστρώσει οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης του Καρρέρ και ότι ευθύς εξαρχής ο ντεκορατέρ που προβαλλόταν ως αυθεντία στους εξωραϊσμούς δεν είχε πρόθεση να εκτελέσει κανένα σχέδιο και να προβεί σε καμία εργασία, αλλά επιδίωκε να κερδίσει χρήματα εις βάρος του ανθρώπου που του έδινε τις προκαταβολές και αυτός τον κορόιδευε επικαλούμενος μάλιστα «μαρτυρίες συνεργατών του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά για καθυστέρηση στην παράδοση των υλικών από φημισμένους οίκους του εξωτερικού.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...