Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Οι τρεις ύποπτοι!

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των διωκτικών Αρχών στη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο.

Τρεις παλιούς γνώριμους, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό, «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Στα πρόσωπα αυτά στρέφονται οι έρευνες, κυρίως λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο περπατούσε ο ψυχρός εκτελεστής, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εντελώς άσχετο άτομο.

Ως βασικός ύποπτος φέρεται ένας 35χρονος αντιεξουσιαστής που αναζητείται εδώ και οκτώ μήνες ως ο μεταφορέας οπλοστασίου που είχε βρεθεί στα Εξάρχεια, ενώ έχει κατηγορηθεί και για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Αν και χωλαίνει από το ένα πόδι εξαιτίας τροχαίου, θεωρείται ιδιαίτερα «σκληρός» και αποφασισμένος για όλα, και αυτό που τον συνδέει με την ένοπλη βία είναι η στενή φιλική του σχέση με τον δράστη της δολοφονίας των φρουρών Κύπριου επιχειρηματία που σχετίζεται με ηλεκτρόνιο τζόγο, το περασμένο καλοκαίρι στην Αγία Νάπα!

Οι άλλοι δύο ύποπτοι -ένας 35χρονος και ένας 32χρονος- φέρονται ως μέλη της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα» που έχουν επικηρυχθεί, αλλά και της οργάνωσης Επαναστατικοί Πυρήνες, οι οποίοι έδρασαν την περίοδο 1997-2002. Ο δεύτερος είχε τραυματιστεί στο πόδι ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με ειδικούς φρουρούς πριν από επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Το αριστερό πόδι του εκτελεστή οδηγεί σε συμπεράσματα την Αντιτρομοκρατική

Το γεγονός πως ο δολοφόνος των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο κουτσαίνει από το αριστερό του πόδι, όπως προέκυψε από την ανάλυση των βίντεο, ωθεί τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στο συμπέρασμα πως ο εκτελεστής είναι ένας 35χρονος αντιεξουσιαστής που είχε αποκτήσει ανάλογο πρόβλημα λόγω τροχαίου ατυχήματος, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και έξι μήνες.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ιδιαίτερα σκληρός 35χρονος έχει την ιδιοσυγκρασία του εκτελεστή, καθώς είναι απόλυτα προσανατολισμένος στην… ιδεολογία του. Η μικρή αναπηρία του δεν τον εμπόδισε να έχει στην κατοχή του ένα «κινητό οπλοστάσιο», το οποίο είχε εντοπιστεί τον περασμένο Μάρτιο στην οδό Νοταρά, στα Εξάρχεια, μέσα σε ένα νοικιασμένο με ψεύτικη ταυτότητα αυτοκίνητο. Στο πορτμπαγκάζ είχαν βρεθεί τότε δύο Καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες και πάνω από 1.000 σφαίρες!

Ο βαρύς οπλισμός έδειξε στην Αντιτρομοκρατική πως ο 35χρονος έκανε κινήσεις για τον εξοπλισμό κάποιας ένοπλης ομάδας που γεννιόταν εκείνη την εποχή. Η ανακάλυψη του οπλοστασίου έγινε τυχαία, όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας από την οποία είχε νοικιαστεί το αυτοκίνητο και το αναζητούσε, επειδή ο ενοικιαστής δεν έδινε σημεία ζωής, το είδε τυχαία σταθμευμένο και ειδοποίησε την Αστυνομία!

Στο παρελθόν η παρουσία του 35χρονου σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ήταν έντονη, ενώ συμμετείχε και στη γνωστή «απαλλοτρίωση» των ασπίδων από διμοιρία των ΜΑΤ το 2006. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε απασχολήσει έντονα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς πίστευαν πως ήταν ήδη στον προθάλαμο κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης εκείνη την εποχή. Μάλιστα έκαναν κυρίως λόγο για τον Επαναστατικό Αγώνα, καθώς ο 35χρονος είχε φιλική σχέση -μεταξύ άλλων- με τον Νίκο Μαζιώτη.

Η Αγία Νάπα

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βλέπουν ομοιότητες της δολοφονικής ενέργειας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου στις 23 Ιουνίου του 2012. Τότε ένας άντρας με πιστόλι μάρκας Glok κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα να εκτελέσει με συνολικά 14 σφαίρες τρεις Κύπριους και δύο Ρουμάνους σωματοφύλακες ενός Κύπριου επιχειρηματία που ασχολείται με τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Από τα βίντεο που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας οι κυπριακές Αρχές είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τον 30χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος συνελήφθη στην Ελλάδα και εκδόθηκε στην Κύπρο, όπου κρατείται στις φυλακές. Οπως γνωρίζουν οι Ελληνικές αρχές, ο εκτελεστής του «συμβολαίου θανάτου» στην Κύπρο  είναι στενός φίλος του αντιεξουσιαστή που έχει εξαφανιστεί εδώ και έξι μήνες και μάλιστα διέμενε σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, τη διαχείριση του οποίου είχε αναλάβει ο 35χρονος!

Μετά τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο 35χρονος ίσως μιμήθηκε τον φίλο του σε μια επίθεση-καρμπόν με αυτήν στην Αγία Νάπα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν ενταθεί και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια τους.


Αναρχικός που είναι έτοιμος να παίξει τη ζωή του κορόνα – γράμματα

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έχει μπει και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο καταζητείται από το 2006 με την κατηγορία της συμμετοχής στην περίφημη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα», που θεωρούνται μέλη της πρώτης γενιάς της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Και αυτού τα ίχνη έχουν χαθεί από τότε και παρά τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. να τον εντοπίσει, παραμένει άφαντος.

Στις 16 Ιανουαρίου του 2006, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μελών των «ληστών με τα μαύρα» με την Αστυνομία στην οδό Πανεπιστημίου, ύστερα από αποτυχημένη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σόλωνος, ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής -32 ετών σήμερα- φέρεται να είχε τραυματιστεί στο πόδι. Οι αστυνομικοί είχαν βρει κηλίδες αίματος, οι οποίες τους είχαν οδηγήσει στον σταθμό του μετρό, στην πλατεία Κοραή. Παρά τον τραυματισμό του, κατάφερε να διαφύγει και όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγει τη σύλληψη.

«Είναι σκληρός και έπειτα από τόσα χρόνια “βαθιάς” παρανομίας έχει εξελιχθεί σε άτομο επικίνδυνο, έτοιμο να παίξει τη ζωή του κορόνα – γράμματα. Θα μπορούσε να κάνει μια τόσο σκληρή πράξη, όπως αυτή της διπλής εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που ερευνά για την τρομοκρατία.

Οι αστυνομικοί κατατάσσουν τον 32χρονο στην οργάνωση Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας (ΟΠΛΑ) που γάζωσε στις 30 Απριλίου του 2007 το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής με 99 σφαίρες χρησιμοποιώντας δύο Καλάσνικοφ και μία χειροβομβίδα και τραυματίζοντας έξι αστυνομικούς. Δύο ημέρες νωρίτερα οι «ληστές με τα μαύρα» είχαν επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ και οι αστυνομικοί τούς είχαν συνδέσει με την οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες που έδρασε την περίοδο 1997-2002!


Παλιός γνώριμος από επίθεση στη Ν. Ιωνία

Το «τρίο» των υπόπτων για τη διπλή δολοφονία των δύο νεαρών στα  γραφεία της Χρυσής Αυγής συμπληρώνεται από έναν ακόμη παλιό γνώριμο της Αντιτρομοκρατικής, που κι αυτός συμμετείχε στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα», αλλά τα ίχνη του χάθηκαν μετά τη συμπλοκή με αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου το 2006.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες από την Αντιτρομοκρατική να είναι ο εκτελεστής των δύο αδικοχαμένων παιδιών, καθώς δεν συνάδουν η σωματοδομή και το ύψος του με αυτό του δολοφόνου, αφού είναι πολύ πιο ψηλός. Ωστόσο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 35χρονος αντιεξουσιαστής μπορεί να συμμετέχει σε μια υπό σύσταση ένοπλη οργάνωση και ίσως πήρε μέρος στη δολοφονική ενέργεια ως ομάδα υποστήριξης.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της φρίκης έχουν απομονώσει από το επίμαχο βίντεο τη στιγμή που οι δύο δράστες φτάνουν στο σημείο και λίγο πριν αρχίσει το μακελειό στο απέναντι πεζοδρόμιο παρκάρει ένα αυτοκίνητο, με αναμμένα τα αλάρμ και τη μηχανή σε λειτουργία. Στη συνέχεια το όχημα απομακρύνεται από το σημείο με ταχύτητα, αμέσως μόλις τελειώνει η «δουλειά» του εκτελεστή.

Και ο 35χρονος φέρεται να συμμετείχε σε τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του Επαναστατικού Αγώνα στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007, με υποπολυβόλο ΜΡ5 και χειροβομβίδες. Οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν τότε προέρχονταν από αυτές που είχαν κλαπεί μαζί με ένα υποπολυβόλο ΜΡ5 στις 17 Απριλίου του 2007 από τον ειδικό φρουρό στην κατοικία του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, στο Π. Φάληρο.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...