Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Σοκ στη σκηνή

Αρον άρον έφυγαν οι θεατές από παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κ. Φραγκολιάς, εξαιτίας σκληρών ομοφυλοφιλικών σκηνών.

Σοκ επί σκηνής στην παράσταση «Leonardo’s Ring», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κώστας Φραγκολιάς. Αν και είχαμε πάρει μια πρώτη γεύση από την ολόγυμνη φωτογράφιση που είχαν κάνει οι συντελεστές για το προκλητικό έργο που σκηνοθετεί ο Γιώργος Λιβανός, δεν φανταζόμασταν αυτά που θα συνέβαιναν προχθές το βράδυ επί σκηνής στο θέατρο Studio Κυψέλη, όπου το έργο έκανε επίσημη πρεμιέρα.


Μάλιστα, οι ομοφυλοφιλικές σκηνές ανάμεσα στους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων είναι οι Χρήστος Λιακόπουλος, Στάθης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Κατσίκης, Τιμόθεος Θάνος και Γιάννης Κωστάρας, ήταν τόσο hardcore, που κάποιοι -μη υποψιασμένοι θεατές- εγκατέλειψαν άρον άρον τη θεατρική αίθουσα προτού καν τελειώσει η παράσταση.


Πρόκληση


Πολλοί από αυτούς χαρακτήρισαν «άκρως προκλητικά» τα gay όργια που εξελίσσονταν μπροστά τους, σε σημείο που δεν άντεξαν να τα παρακολουθήσουν. Οι θεατές που βρέθηκαν στην πρεμιέρα του έργου έκαναν λόγο για ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις, όχι και τόσο… mainstream στο ευρύ κοινό!


Εξ αρχής πάντως γνωρίζαμε ότι η παράσταση θα είχε -τουλάχιστον- πολύ γυμνό από τους ηθοποιούς. Το έργο, τη μετάφραση του οποίου έχει κάνει ο Κώστας Βούλγαρης, αφορά την ιστορία ενός δαχτυλιδιού που ταξιδεύει για να ενώσει αλλά και να χωρίσει ανθρώπους, από χώρα σε χώρα, διαμέσου των αιώνων!


Πρόκειται για το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και πέρασε από τα χέρια του Τσαϊκόφσκι, του Οσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στη σημερινή εποχή. Εκείνοι που το αποκτούν επωφελούνται κάποιων ιδιαίτερων δυνατοτήτων του.


Ο Κώστας Φραγκολιάς, μεταξύ άλλων, υποδύεται και τον Ουάιλντ και σε κάποια στιγμή του έργου συνευρίσκεται επί σκηνής με τον «σύντροφό» του, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!


Ρεαλισμός


Δεν είναι όμως ο μόνος, αφού και τα άλλα μέλη του θιάσου Θεατρίνων Θεατές επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις και μάλιστα με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, σε σημείο που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον μέσο θεατή να παρακολουθήσει την παράσταση. Το ίδιο τολμηροί είναι φυσικά και οι διάλογοι, ενώ τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει η γνωστή τραγουδίστρια, ηθοποιός και παραγωγός παιδικών θεατρικών έργων και μουσικής Μαριάννα Τόλη.


Το έργο, για τις οντισιόν του οποίου μάλιστα ήρθε στην Αθήνα ο ίδιος ο Αμερικανός ατζέντης Gordon Dickerson, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα, σύγχρονα, μοντέρνα θεατρικά κείμενα, ανάλογο του «Shopping and Fucking» και του «Αγγελοι στην Αμερική», ενώ έχει βραβευτεί με τέσσερα βραβεία Tony.



«Δεν αισθάνομαι περίεργα, η πρόκληση με εξιτάρει»


Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Λιβανός υποστηρίζει πως οποιαδήποτε παράσταση εμπεριέχει γυμνό προκαλεί, ωστόσο σε ερώτηση αν οι ομοφυλοφιλικές σκηνές «χτυπούν» ευαίσθητες χορδές, δηλώνει:


«Στο πρώτο μόλις μισάωρο του έργου ο θεατής ξεχνάει από πού άρχισε θεματολογικά η υπόθεση, αφού ταυτίζεται με τους ήρωες. Αλλωστε, όλοι έχουμε ζήσει -άνδρες και γυναίκες- προδοσίες από φίλους, αγαπημένους, συνεργάτες, το θέμα δηλαδή γίνεται διαφυλικό». Οσο για τον πρωταγωνιστή Κώστα Φραγκολιά; Οπως λέει:


«Δεν αισθάνομαι περίεργα. Βέβαια υπάρχει μια δυσκολία σε όλο αυτό, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, ωστόσο έχει αυτή την πρόκληση που με εξιτάρει». Μιλώντας στην «Espresso» αποκάλυψε ότι δεν είχε πάει προετοιμασμένος στην οντισιόν για το τι θα αντιμετώπιζε:


«Είχα θέμα με το γυμνό, αφού δεν ήθελα να επικεντρωθεί το θέμα στο ότι “ο Φραγκολιάς εμφανίζεται χωρίς ρούχα” και να υποσκελιστεί το έργο» λέει το πρώην μοντέλο που δεν έχει παρατηρήσει αν υπάρχουν θεατές που ενοχλούνται τόσο, ώστε να φύγουν από τη θεατρική αίθουσα. Ακόμη κι αυτό όμως είναι καλοδεχούμενο, όπως λέει.


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ – ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...