Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θύελλα για τον Ποιμένα

Αφωνη η κοινωνία μετά την απόκάλυψη του gay βίντεο από την Espresso.

Θύελλα έχει ξεσηκώσει στην ελληνική κοινωνία και τον εκκλησιαστικό κόσμο το ρεπορτάζ και οι πορνογραφικού περιεχομένου φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Espresso» με πρωταγωνιστή τον ιερομόναχο Ποιμένα Ταλάντζη.


Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος εξαπολύει κεραυνούς κατά του Ποιμένα και τονίζει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος «ταλαιπωρεί και σκανδαλίζει την πίστη μας και ισοπεδώνει βάναυσα κάθε αίσθημα σεβασμού της Εκκλησίας μας».


Μάλιστα ο κ. Νικόλαος, με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, εξέδωσε νέο εγκύκλιο σημείωμα, στο οποίο αναφέρει: «Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος εγκαταβιώνει εντός των ορίων της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σε παράνομο μοναστικό καθίδρυμα με το όνομα Ιερά Μονή Παναγίας Μυρελαίου, στην Παιανία, προς καλύτερη ενημέρωση των πιστών επανέρχομαι σε παλαιότερη εγκύκλιό μας, η οποία εκδόθηκε ακριβώς προ έτους, την οποία θέλω να ακούσετε και να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή».


Σε εκείνη την εγκύκλιό του (τη δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη η «Εspresso») ο μητροπολίτης αποκαλεί τους ρασοφόρους της Μονής Μυρελαίου «λύκους με ένδυμα προβάτου». Η εγκύκλιος θα αναγνωσθεί την Κυριακή σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.


«Θέλω να ξέρω ποιος ιεράρχης και πώς χειροτόνησε τον Ποιμένα, αφού δεν είναι αρτιμελής (δεν έχει δεξί χέρι), καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει τους ιερούς κανόνες» αναρωτιέται ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος με αφορμή τις χθεσινές φωτογραφίες που τον άφησαν άφωνο, σημειώνει ότι «η ψυχική υγεία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι σίγουρα κλονισμένη».


Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ τονίζει: «Για το αίσχος αυτό φέρει βαρύτατες ευθύνες η Πολιτεία, γιατί απλώς δεν εφαρμόζει τους νόμους. Ο οποιοσδήποτε ανώμαλος, που ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη Εκκλησία, μπορεί να φορέσει ράσο, να αφήσει γένια, να φτιάξει ένα παράπηγμα που θα το “βαφτίσει” ιερό ναό και να αρχίσει να τελεί ιεροπραξίες» υπογραμμίζει στην «Εspresso» ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και συνεχίζει:


«Κανείς δεν τον ελέγχει, κανείς δεν τον ενοχλεί, μέχρι να φτάσουμε -δυστυχώς- εκεί που φτάσαμε. Η Πολιτεία έπρεπε να είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα».


Ο σεβασμιότατος Πειραιά τονίζει ότι πρόκειται για αντιποίηση αρχής και στολής, αδικήματα που τιμωρούνται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.


«Το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ότι όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 1 έτος ή με χρηματική ποινή. Υπάρχει και η αντιποίηση στολής, δηλαδή όποιος δημόσια και χωρίς δικαίωμα φοράει στολή ή άλλο διακριτικό σημείο κρατικού ή θρησκευτικού λειτουργού ή φέρει παράσημο ή άλλο τίτλο, που δεν δικαιούται να φέρει, τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μήνες ή με χρηματική ποινή. Είδατε να εφαρμόζονται αυτά στην Ελλάδα;» τονίζει ο κ. Σεραφείμ.


Ομως, σύμφωνα με τον σεβασμιότατο, και η διοικούσα Εκκλησία φέρει ευθύνες, γιατί δεν εξετάζει την ψυχοσωματική ακεραιότητα των υποψήφιων κληρικών. Ο μητροπολίτης Σεραφείμ είχε προτείνει στην Ιερά Σύνοδο να συσταθεί επιτροπή από ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα εξετάζουν τους υποψήφιους κληρικούς όσον αφορά την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα, αλλά η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή.



Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος ο «άγιος πατέρας»


Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος φέρεται να είναι ο Ποιμένας, αφού σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και πνευματικός του προϊστάμενος είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος. Ο Ποιμένας δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης και Σφακίων.


Υστερα από επικοινωνία που είχε η «Εspresso» με τη μητρόπολη, αποκαλύφτηκαν τα εξής: «Το όνομα του κληρικού από λάθος αναγραφόταν στα Δίπτυχα του 2012 και των περασμένων ετών, ως εφημέριος της μητροπόλεώς μας. Ο πατήρ Ποιμένας πήρε απολυτήριο από τη Μητρόπολη Σφακίων στις 18/12/2007. Είχε προηγηθεί στις 11/12/2007 έγγραφο του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κύριλλου προς τον μητροπολίτη Ειρηναίο με το οποίο τον ζητούσε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος. Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1518. Ο π. Ποιμένας πρέπει να βρίσκεται στη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος».


Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή, ο ιερομόναχος Ποιμένας όταν πήγε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώδος, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας (Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος).


«Μέχρι και σήμερα πρέπει να ανήκει στο δυναμικό της Μητροπόλεώς μας και από όσο γνωρίζω, δεν έχει καθαιρεθεί…» δήλωσε η ίδια πηγή.



To σχέδιο του ”Ρασπούτιν” να καταπατήσει οικόπεδο στο Πάτημα Χαλανδρίου!


Η καταγγελία της ιδιοκτήτριας που πήγε στον εισαγγελέα


Τις επεκτατικές… βλέψεις του «πατέρα» Ποιμένα και το οργανωμένο σχέδιο να ιδιοποιηθεί οικόπεδο που δεν του ανήκε, αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξή της στην «Espresso» η Α.Κ., που έπεσε θύμα του. «Εχω ζήσει μέσα στο μοναστήρι του στην Παιανία και τα μάτια μου έχουν δει πολλά… Αυτό που έχω να πω είναι ότι με χίλιους τρόπους μού πήρε το σπίτι, δήθεν για να το κάνει φτωχοκομείο. Ακόμη και ψεύτικο πληρεξούσιο είχε κάνει για να μου φάει το οικόπεδο δίπλα στο σπίτι!


Ευτυχώς που το πήρα είδηση και έκανα ανάκληση μέσω της δικηγόρου μου. Ο,τι και να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Ενας παπάς που ήταν στο μοναστήρι, αλλά έφυγε τελικά, μου εκμυστηρεύτηκε ότι έφαγε αλύπητο ξύλο από τον Ποιμένα για να μπει μάρτυρας στο ψεύτικο πληρεξούσιο που είχε κάνει» καταγγέλλει η Α.Κ.


Οπως περιγράφει η γυναίκα, που μένει μόνιμα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, είχε πουλήσει στον εν λόγω παπά ένα σπίτι ιδιοκτησίας της στο Πάτημα Χαλανδρίου, με αντίτιμο 80.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή, ακριβώς δίπλα στο επίμαχο σπίτι, η Α.Κ. διατηρούσε και ένα οικόπεδο για το οποίο κατείχε όλους τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.


Αφού ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία, ο «πατέρας» Ποιμένας δεν αρκέστηκε στο σπίτι που αγόρασε, αλλά, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, θέλησε να… επεκταθεί και στο διπλανό οικόπεδο το οποίο παρέμενε στην ιδιοκτησία της. Σταδιακά λοιπόν ξεκίνησε να το καταπατά, αρχικά… φυτεύοντας τριανταφυλλιές και άλλα λουλούδια, ενώ στην πορεία έφτασε στο σημείο να «βγάλει» μέχρι και σκάλα στο οικόπεδο προκειμένου να έχει πιο εύκολη πρόσβαση!


Ο «πατέρας» Ποιμένας, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, βασιζόταν στο γεγονός ότι η ίδια δεν θα ανακάλυπτε τις ύποπτες προθέσεις του, μια και ζούσε στη μακρινή Αυστραλία. Ομως τη βρήκε αντιμέτωπη στο σχέδιό του να ασκήσει πράξεις νομής σε ξένη περιουσία, καθώς η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε την καταπάτηση και ζήτησε τη νομική συμβουλή δικηγόρου ώστε να την αποτρέψει. Η δικηγόρος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα πριν από περίπου έναν μήνα να εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, με την οποία ο παπάς εκδιώχθηκε από το οικόπεδο. Ωστόσο δεν έδειξε πρόθεση να συμμορφωθεί.


«Μετά την εισαγγελική παραγγελία και εφόσον ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε με αυτήν, προβήκαμε από μόνοι μας στην απομάκρυνση των δικών του αντικειμένων από το οικόπεδο της εντολέως μου, για το οποίο φυσικά κατέχει όλους τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και το οποίο είναι νομίμως καταχωρημένο στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο» τονίζει σε δήλωσή της η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας Μαρία Γρηγοροπούλου.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ, ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....