Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το «παλάτι» του Γαλάτη καταφύγιο για πυροπλήκτους

❱❱ Ο θρυλικός σχεδιαστής εξηγεί πώς από θαύμα γλίτωσε η βίλα του στη Ραφήνα, στην οποία στεγάζονται γείτονες που έμειναν χωρίς σπίτιΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ανοιξε το «παλάτι» του στη Ραφήνα για τους πυροπλήκτους! «Με όλη μου τηνesr 0108 005 cmyk καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Γαλάτης, ο οποίος ήδη πρόσφερε στέγη σε μια οικογένεια πυροπλήκτων της περιοχής του που έχασε το σπίτι της, ενώ δυστυχώς το ένα μέλος της, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, απεβίωσε μόλις χθες.

«Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού, τον κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη και δεν έχει πού να μείνει. Ετσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν της γιο να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς. Δυστυχώς, χτες τη χάσαμε» μας λέει συγκινημένος ο θρυλικός σχεδιαστής και προσθέτει: «Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο μέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα τη γνώριζα πολλά χρόνια, ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδελφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου…» λέει.

Το πολυτελές σπίτι του Γαλάτη στη Ραφήνα σώθηκε από την προνοητικότητα μιας φίλης του, της κυρίας Σταύριας, που τον τελευταίο καιρό επίσης μένει επίσης εκεί με τον άντρα της.

«Γύρω στις 4 το μεσημέρι μού τηλεφώνησε λέγοντάς μου φοβισμένη: “Γιάννη, θα καούμε! Η φωτιά είναι τώρα στο Νταού Πεντέλης, αλλά με την κατεύθυνση του ανέμου βλέπω να φτάνει ως εμάς. Κάτι πρέπει να κάνουμε”» μας αφηγείται ο σχεδιαστής και από τη Μύκονο, όπου βρισκόταν, έδωσε εντολή να αρχίσουν να καταβρέχουν όλο το σπίτι, χρησιμοποιώντας και τις δέκα βρύσες του κήπου του.

«Επί τέσσερις ώρες ο Κώστας με τη βοήθεια της Σταύριας και μιας οικογένειας Αλβανών, που μένει δίπλα μας, κατάβρεχαν το σπίτι. Τελικά, ο άνεμος σταμάτησε όταν η φωτιά κόντευε να φτάσει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα μπροστά από το σπίτι μου. Αυτό το λες και θαύμα…» υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι κάηκε μόνο η σημαία που βρισκόταν στην εκκλησία.

Πανάκριβα έπιπλα

Η κατοικία του Γιάννη Γαλάτη, 1.680 τ.μ., είναι διακοσμημένη με σπάνια και πανάκριβα έπιπλα, χαλιά και έργα τέχνης, πολλά από τα οποία είναι δώρα από τους διεθνούς φήμης σταρ τους οποίους έχει φιλοξενήσει, μεταξύ των οποίων η πριγκίπισσα Σοράγια, ο καρδιοχειρουργός Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο βιολιστής Γεχούντι Μενουχίν, οι ηθοποιοί Τζούλι Κρίστι, Τζιν Σίμπεργκ κ.ά.

es.2644

Το «παλάτι» του Ελληνα σχεδιαστή άρχισε να δημιουργείται πριν από 35 χρόνια, όταν ο ιδιοκτήτης του αγόρασε το πρώτο από τα επτά οικήματα που διαθέτει σήμερα. Ποια είναι αυτά; Το «Χειμαδιό» με τις λεμονιές, το «Σαλέ» με τη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων και το garden room, το οποίο είναι γεμάτο με δέντρα και φυτά εσωτερικού χώρου.

Το «Συλλεκτικό», πρώην γκαράζ που έχει μετατραπεί σε χώρο όπου εκτίθενται οι πίνακές του και διατίθεται δωρεάν για εκθέσεις σε εικαστικούς καλλιτέχνες. Το «Σπίτι του Τσίλερ», ένας νεοκλασικός χώρος, όπου τώρα μένει η κυρία Σταύρια με τον άντρα της.

2 7

Το «Προσωπικό σπίτι», μια τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων με εσωτερική σκάλα, όπου λάμβαναν χώρα οι επιδείξεις του Γιάννη Γαλάτη, το «Σπίτι της οικογένειας», όπου μένουν κατά καιρούς τα συγγενικά του πρόσωπα και σήμερα φιλοξενείται η πυρόπληκτη οικογένεια, και ο «Ξενώνας», που διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες με μπάνια και κουζίνα κι έχει φιλοξενήσει τους VIP φίλους, οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα κι έκαναν μια στάση στη Ραφήνα προτού φύγουν για τη Μύκονο και τ’ άλλα νησιά.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...