Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

Μπαρ της ΕΥΠ στα Εξάρχεια

Μπίρες, κοκτέιλ και σφηνάκια με «κοριούς» και κρυφές κάμερες παντού.

Μπαρ, καφετέριες, ακόμη και ίντερνετ-καφέ έχουν «στήσει» κατά καιρούς στην περιοχή των Εξαρχείων η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, σε μια προσπάθεια να αντλήσουν πληροφορίες για τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και για τις δραστηριότητες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου!


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2003 μέχρι και το 2008 η ΕΥΠ βρισκόταν πίσω από τη λειτουργία ενός καφέ-μπαρ σε νευραλγικό σημείο των Εξαρχείων, το οποίο μάλιστα ήταν «παγιδευμένο» με συστήματα ήχου και εικόνας, ώστε οι Αρχές να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις συζητήσεις των θαμώνων του καταστήματος. Η Αντιτρομοκρατική είχε στήσει το δικό της «αρχηγείο» σε ένα ίντερνετ-καφέ στην ίδια περιοχή, γεγονός μάλιστα που οδήγησε στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην ένοπλη οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Στα μέσα του 2003 επικρατεί αναβρασμός στη Γ’ Διεύθυνση της ΕΥΠ (αντικατασκοπία και τρομοκρατία), καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και η ανάγκη για πληροφόρηση -κυρίως για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, αλλά και των ενόπλων οργανώσεων- ήταν επιτακτική. Ετσι λοιπόν με τον «μανδύα» μιας εταιρίας υγειονομικών επιχειρήσεων, με γραφείο-βιτρίνα σε πολυκατοικία της οδού Ακαδημίας, άνοιξε στην οδό Καλλιδρομίου ένα καφέ-μπαρ.


Πολύ γρήγορα η καφετέρια έγινε στέκι αντιεξουσιαστών και αναρχικών, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης φρόντισε να προσλάβει ως μπάρμαν έναν γνωστό αντιεξουσιαστή, ο οποίος βέβαια ποτέ δεν κατάλαβε πως ο εργοδότης του ήταν… αστυνομικός, αποσπασμένος στην ΕΥΠ! Παράλληλα το συγκεκριμένο καφέ-μπαρ έγινε στέκι ακόμα και ατόμων που κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για εμπλοκή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.


Φυσικά όλοι οι χώροι του καταστήματος, ακόμα και οι τουαλέτες, είχαν παγιδευτεί με μικροσυσκευές ήχου και εικόνας, ώστε ανά πάσα στιγμή στη Γ’ Διεύθυνση της ΕΥΠ να έχουν απευθείας εικόνα και ήχο μέσα από το κατάστημα και να γνωρίζουν τι συζητούν οι θαμώνες μεταξύ τους. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο ο «ιδιοκτήτης» αποφάσισε -με το πρόσχημα πως ενοχλούνται οι γείτονες- να χαμηλώσει τα ντεσιμπέλ της μουσικής, με απώτερο σκοπό την παρακολούθηση λεγομένων με ειδικά μηχανήματα.


Το καφέ-μπαρ της ΕΥΠ έκλεισε στην κυριολεξία εν μια νυκτί το 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η θύελλα με τα «νεο-Δεκεμβριανά». Ωστόσο κάποιες κακές γλώσσες στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου στην οδό Κατεχάκη λένε πως το κατάστημα έκλεισε γιατί είχε «καεί» και πολύ σύντομα τα «τζιμάνια» της πλατείας Εξαρχείων θα αντιλαμβάνονταν τον ρόλο του… επιχειρηματία. Ισως αυτή να είναι η αλήθεια, καθώς τον Ιανουάριο του 2009 κι ενώ το μαγαζί ήταν κλειστό, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδό του!


Σε ίντερνετ-καφέ και το «στρατηγείο» της Αντιτρομοκρατικής


Τη δράση της ΕΥΠ φαίνεται πως… ζήλεψαν και στην Αντιτρομοκρατική, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν παράλληλη επιχείρηση, επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων, ώστε να συγκεντρώσουν πληροφορίες για ένοπλες οργανώσεις.


Πρόκειται για το ίντερνετ-καφέ που λειτουργούσε στην οδό Σολωμού με την επωνυμία «Palladium». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και πριν από ένα χρόνο βρισκόταν κάτω από την «ομπρέλα» της υπηρεσίας, η οποία επίσης παρακολουθούσε το συγκεκριμένο κατάστημα με συστήματα καταγραφής ήχου και εικόνας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μέσα από τις παρακολουθήσεις που έκαναν και σε συνδυασμό με ένα διαμέρισμα-παρατηρητήριο που είχε ενοικιάσει αστυνομικός στην «καρδιά» των Εξαρχείων κατάφεραν να συλλάβουν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο τέσσερα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που έκαναν τις συναντήσεις τους στο ίντερνετ-καφέ της οδού Σολωμού.


Μάλιστα τα συλληφθέντα μέλη της Συνωμοσίας με ανακοίνωσή τους άφηναν ευθέως να εννοηθεί πως το συγκεκριμένο κατάστημα είναι… προβληματικό, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλές επιθέσεις αγνώστων, οι οποίοι προκάλεσαν υλικές ζημιές.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...