Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σε θέλω είμαι η sexy κουμπάρα σου

Η απίστευτη ιστορία ενός ανυποψίαστου ζευγαριού που έφτασε στα πρόθυρα διαζυγίου.

Φωτιά σε σχέσεις, γάμους, φιλίες και επαγγελματικές συμφωνίες βάζει μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καλεί και να στέλνει μηνύματα σε όποιο κινητό θέλει και να εμφανίζεται ως… όποιος θέλει! Με αυτόν τον τρόπο κόντεψαν να γίνουν μαλλιά κουβάρια δύο αντρόγυνα στην Αθήνα. Πρόκειται για τη Spoof Card (κάρτα κοροϊδίας) που μπορεί να αποκτηθεί από κάθε χρήστη του ίντερνετ -αντί λίγων μόνο ευρώ- και να αποτελέσει ισχυρό όπλο για όσους επιθυμούν να κάνουν πλάκα σε κάποιον φίλο τους ή ακόμη και να τινάξουν στον αέρα μια υγιή σχέση!

Η απόκτηση της Spoof Card δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού οι ιστοσελίδες που την προσφέρουν εξηγούν στους επισκέπτες τη διαδικασία βήμα βήμα και κάνουν τη χρήση της παιχνιδάκι. Καταθέτοντας ένα μικρό ποσό της τάξης των δέκα ευρώ, ο ενδιαφερόμενος «αγοράζει» μερικά λεπτά ομιλίας κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να κάνει χρήση των παροχών Spoof Card και να τηλεφωνεί σε όποιον αριθμό θέλει, χωρίς όμως να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, αλλά κάποιον άλλον παραπλανητικό αριθμό. Η διαδικασία είναι απλή. Ο χρήστης πληκτρολογεί τον αριθμό που θέλει να καλέσει. Στη συνέχεια επιλέγει το τηλεφωνικό νούμερο που θέλει να εμφανιστεί στο κινητό του χρήστη που θα καλέσει.

Αν το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη φωνή του από αντρική σε γυναικεία και το αντίστροφο, να προσθέσει εξωτερικούς ήχους ώστε να φαίνεται ότι καλεί από μέρος με πολύ κόσμο και φασαρία, ή ακόμη και να μαγνητοφωνήσει την επικοινωνία που θα ακολουθήσει. Αυτό σημαίνει πως με ελάχιστο κόστος, ο καθένας μπορεί να παραπλανήσει ένα πρόσωπο που επιθυμεί, να χαλάσει μια σημαντική επαγγελματική συμφωνία, να προκαλέσει τη διάλυση μιας σχέσης ή ενός γάμου ή ακόμη και να φέρει στα χέρια δύο αδελφικούς φίλους.

«Καυτά» μηνύματα της κουμπάρας!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός 58χρονου Αθηναίου που έφτασε ένα βήμα πριν από το διαζύγιο, όταν αυτός αλλά και η σύζυγός του άρχισαν να δέχονται ερωτικά μηνύματα και τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο που εμφανιζόταν ως η κουμπάρα τους! Η απίστευτη περιπέτεια του άνδρα ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Κρήτη όπου είχε πάει για καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του.

«Η πρώτη φορά που δέχτηκα ύποπτο μήνυμα με αποστολέα την κουμπάρα μου, που όπως αποδείχθηκε δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την υπόθεση, ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τότε η ζωή μου έγινε κόλαση και ο γάμος μου κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα…» αναφέρει ο ίδιος στην «Espresso» και περιγράφει:

«Ηταν βράδυ Κυριακής και βρισκόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου στους Αμπελόκηπους μαζί με τη σύζυγό μου και τον μεγαλύτερο από τους δύο γιους μας. Παρακολουθούσαμε μια ταινία στην τηλεόραση όταν ξαφνικά δέχτηκα ένα μήνυμα στο κινητό. Η ώρα ήταν κάπως περασμένη, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία αφού εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και αρκετοί πελάτες επικοινωνούν μαζί μου ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

Οταν όμως πήρα στα χέρια μου το τηλέφωνο “πάγωσα”, αφού είδα πως αποστολέας ήταν η κουμπάρα μου με την οποία όμως είχα να μιλήσω πάνω από έναν χρόνο, αφού παλαιότερα διατηρούσαμε μαζί ένα mini market και είχαμε τσακωθεί για σοβαρούς οικονομικούς λόγους. Δεν είπα τίποτα στη σύζυγό μου, αλλά όταν άνοιξα το μήνυμα για να το διαβάσω με έλουσε κρύος ιδρώτας!

Η κουμπάρα έγραφε πως της είχα λείψει πάρα πολύ και πως ήθελε να συναντηθούμε οι δυο μας στο εξοχικό της στην ανατολική Αττική! Φυσικά το βράδυ δεν έκλεισα μάτι, μη μπορώντας να πιστέψω αυτό που είχα διαβάσει!».

Νωρίς την επόμενη μέρα, ο 58χρονος έφυγε από το σπίτι του και χωρίς να χάσει χρόνο τηλεφώνησε στην κουμπάρα του προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

Ωστόσο, το κινητό της ήταν κλειστό και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της. Αφού ηρέμησε, σκέφτηκε πως μπορεί να πρόκειται για παρεξήγηση και πως ίσως η κουμπάρα είχε μπερδέψει τον αριθμό του και είχε στείλει το μήνυμα κατά λάθος.

«Αποφάσισα να μην πω τίποτα στη γυναίκα μου, αλλά συνέχισα να ανησυχώ και να βάζω πολλά με το μυαλό μου. Δέκα ημέρες αργότερα ο εφιάλτης ξαναχτύπησε!

Επιστρέφοντας από τη δουλειά, βρήκα τη σύζυγό μου σε έξαλλη κατάσταση με το κινητό της στα χέρια. Τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε πως της είχε τηλεφωνήσει η κουμπάρα μας και της είχε πει πως είχαμε ερωτικές σχέσεις, αλλά και ότι ήταν αποφασισμένη να χωρίσει από τον άντρα της γιατί ήταν ερωτευμένη μαζί μου!

Προσπάθησα να την ηρεμήσω και να της αποκαλύψω τα πάντα για το μήνυμα που είχα δεχτεί, αλλά λίγα λεπτά αργότερα έλαβα ένα ακόμη γραπτό μήνυμα στο κινητό μου, με αποστολέα την κουμπάρα, που έγραφε ότι με θέλει σαν τρελή και ότι δεν αντέχει να ζει μακριά μου ούτε λεπτό!

Η γυναίκα μου ξέσπασε σε κλάματα, μου φώναζε να φύγω από το σπίτι και όλα αυτά μπροστά στα παιδιά μου!

Εχασα τον έλεγχο, δεν ήξερα τι να κάνω κι έφυγα κατευθείαν για το σπίτι των κουμπάρων μου στη Βουλιαγμένη»!

Αγριο ξύλο στην πιλωτή!

Φτάνοντας στην πιλωτή της πολυκατοικίας όπου ζουν οι κουμπάροι του, ο 58χρονος, που ήταν πλέον βέβαιος ότι οι πάλαι ποτέ φίλοι και συνεργάτες του προσπαθούσαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα και να βάλουν «φωτιά» στον γάμο του, άρχισε να χτυπάει επίμονα το κουδούνι και να ουρλιάζει βρίζοντας. Οπως ήταν φυσικό, ακολούθησε πανικός, με τον ίδιο να κατηγορεί την κουμπαρά του, που δεν είχε ιδέα για το τι είχε συμβεί, και τον σύζυγό της να του επιτίθεται αποκαλώντας τον «ψεύτη» και «απατεώνα».

«Ηρθαμε στα χέρια και κοντέψαμε να σκοτωθούμε, αφού ήμασταν ήδη τσακωμένοι για επαγγελματικούς λόγους. Μας χώρισαν οι γείτονες και μετά από ώρες, όταν η κατάσταση ηρέμησε, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Τους έδειξα τα μηνύματα στο κινητό μου κι έπεσαν από τα σύννεφα αφού, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν σταλεί από το τηλέφωνο της κουμπάρας μου.

Ετσι αποφάσισα να επισκεφτώ τον κ. Τσούκαλη για να μάθω τι είχε συμβεί και ποιος έπαιζε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου. Υστερα από έρευνες, ο ίδιος μας αποκάλυψε πως κάποιος προσπάθησε να μας εξαπατήσει χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή από το ίντερνετ. Ευτυχώς έσωσα τον γάμο μου, αλλά το μόνο που μένει είναι να μάθω ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία! Για τον λόγο αυτό είμαι αποφασισμένος να κινηθώ και νομικά».

Τσούκαλης: Αντιποίηση προσώπου

Μιλώντας στην «Espresso» για τη διαδικτυακή εφαρμογή που κόντεψε να οδηγήσει στο διαζύγιο τον πελάτη του, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο άγνωστος που κρυβόταν πίσω από αυτήν την ιστορία είχε χρησιμοποιήσει ένα σύστημα που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και είχε αγοράσει χρόνο για να κάνει ζημιά στον πελάτη μου. Ουσιαστικά πρόκειται για παράνομη πράξη αντιποίησης προσώπου.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή και με μικρό κόστος, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφού έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνεί σε όποιον θέλει και να εμφανίζεται ως κάποιος άλλος. Αν, για παράδειγμα, κάποιος θέλει να σας δημιουργήσει πρόβλημα στη δουλειά, μπορεί να τηλεφωνήσει στον εργοδότη σας και να τον βρίσει. Στο κινητό του εργοδότη σας όμως θα φαίνεται πως έχετε τηλεφωνήσει εσείς, που φυσικά θα πρέπει να αποδείξετε ότι δεν είστε… ελέφαντας»!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ


Η «αόρατη φιλενάδα» που μπορεί να γίνει συνοδός (από 7,5 μέχρι 36,75 ευρώ)

Αν τα φετινά Χριστούγεννα σας βρίσκουν μόνους, τότε σίγουρα οι οικογενειακές συγκεντρώσεις τις μέρες των γιορτών δεν είναι το καλύτερό σας, αφού σχεδόν πάντα στο εορταστικό μενού περιλαμβάνεται μπαράζ ερωτήσεων από την πλευρά των μεγαλύτερων σχετικά με την προσωπική ζωή των νεότερων. Για τους άντρες τουλάχιστον η τεχνολογία έχει να προσφέρει μια λύση με τη μορφή νέας εφαρμογής που ονομάζεται «Invisible Girlfriend», δηλαδή «αόρατη φίλη».

Με συνδρομή μέλους που αρχίζει από τα 7,5 ευρώ και φτάνει έως τα 36,75 ευρώ, η εν λόγω εφαρμογή επιτρέπει ουσιαστικά στον χρήστη να υποκριθεί την παρουσία συντρόφου στη ζωή του, παρέχοντάς του έναν πιστευτό αριθμό «μαϊμού» τηλεφωνημάτων, γραπτών μηνυμάτων, ακόμα και σχετικού status «σε σχέση» στο facebook.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στην πραγματικότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε τρία πακέτα. Το φτηνότερο, «Just Talking», προσφέρει τη δυνατότητα interactive μηνυμάτων, αυτοματοποιημένων τηλεφωνικών κλήσεων και απλών δώρων, ενώ το «Getting Serious» προσφέρει όλα τα προηγούμενα, συν τη δυνατότητα αληθινών voicemail, σημειωμάτων, δώρων και interaction στα social media.

Για όσους θέλουν να το πάνε πιο σοβαρά με την εικονική τους σύντροφο, υπάρχει και το «Almost Engaged», που δίνει στους χρήστες επιπλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία και να αποκτήσουν live τηλεφωνήματα. «Δεν επιχειρούμε να δημιουργήσουμε μια εικονική σύντροφο που να καλύπτει τις ανάγκες τους, αλλά να τους παρέχουμε μια πιστευτή ιστορία για να διηγούνται, έστω κι αν αυτή δεν είναι αληθινή» εξηγεί ο δημιουργός της εφαρμογής Ματ Χόμαν, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται και πάνω στο «Invisible Boyfriend» app, για single γυναίκες.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Ένας «κοριός» στα smartphones για τους ζηλιάρηδες

Την «ερωτική» κατασκοπία σε άλλο επίπεδο αναγάγει νέα εφαρμογή για smartphones. Κατάλληλη για ζηλιάρηδες ή έστω υποψιασμένους συντρόφους, η mSpy μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές Apple, Android, Blackberry και Windows και να παρέχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που περιέχονται στο κινητό τηλέφωνο του «υπόπτου».

Η εφαρμογή επιτρέπει την καταγραφή τηλεφωνημάτων, τον εντοπισμό της τοποθεσίας κάποιου μέσω GPS και επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάσουν τα SMS και όλες τις συνομιλίες σε Viber, Whatsapp, Skype και facebook, χωρίς καν να πιάσουν το κινητό του συντρόφου τους στα χέρια τους. Επιπλέον, μπορούν να μελετήσουν τα email του, να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό του browser και φυσικά στη λίστα των επαφών του.

Το πλήρες πακέτο υπηρεσιών κοστίζει 60 ευρώ τον μήνα. Οι συνδρομητές μπορούν να ελέγξουν όλα αυτά τα δεδομένα εγγραφόμενοι σε έναν online λογαριασμό, ο οποίος τροφοδοτείται με πληροφορίες από την υπό παρακολούθηση συσκευή κάθε 30 λεπτά.

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...