Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ρίγος για τη Σάρα της παγωνιάς

Η 13χρονη μαθήτρια κοιμήθηκε κι «έφυγε» από τις αναθυμιάσεις, αφού η μητέρα της δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ρεύμα της ΔΕΗ.

Αδυνατεί να χωρέσει ανθρώπινος νους την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με θύμα ένα 13χρονο αγγελούδι και θύτη τη φτώχεια!

Ενα κορίτσι που γελούσε συνέχεια και μετρούσε αντίστροφα τον χρόνο για τα Χριστούγεννα στον τοίχο του στο facebook, ώσπου ξαφνικά εκείνος «πάγωσε».

Η τραγική ιστορία, που δίνει γροθιά στο στομάχι και λυγίζει την καρδιά και την ψυχή, ξεδιπλώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν οι σπαρακτικές φωνές μιας γυναίκας έσκισαν τη νύχτα.

Εντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Μπαρκοπούλου στην περιοχή Ξηροκρήνη της δυτικής Θεσσαλονίκης πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και έτρεξαν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου, όπου διέμενε μια γυναίκα από τη Σερβία με τη μόλις 13 ετών κόρη της, Σάρα.

Ανάμεσα στα αναφιλητά και στις κραυγές απόγνωσης η 54χρονη Ζορίτσα (Ζωή) Πάβλοβιτς εκλιπαρούσε τους πάντες να σώσουν το παιδί της, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να την επαναφέρει, αλλά μάταια… Είχε πέσει να κοιμηθεί, αλλά δεν ξύπνησε… Το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχε αναμμένο δίπλα της για να τη ζεστάνει της είχε στερήσει το οξυγόνο και μαζί τη ζωή.

Αμέσως ένας γείτονας προσπάθησε να δώσει στην άτυχη Σάρα τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Οι γείτονες ενημέρωσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά όταν το πλήρωμα έφτασε στο φτωχικό σπίτι διαπίστωσε ότι η 13χρονη μαθήτρια του 12ου Γυμνασίου είχε φύγει για το μακρινό ταξίδι δίχως γυρισμό. Για εκεί που δεν χρειάζεται να έχεις λεφτά για ζεσταθείς, για να πληρώσεις τη ΔΕΗ, για να φας…

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αφού διαπίστωσαν τον θάνατο του κοριτσιού, ειδοποίησαν την Ασφάλεια, άνδρες της οποίας έφτασαν στο διαμέρισμα μαζί με ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο θάνατος της μικρής Σάρας οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Η μητέρα της συνελήφθη, αλλά αφέθηκε τελικά ελεύθερη χθες το μεσημέρι με εντολή εισαγγελέα, προκειμένου να κλάψει το παιδί της. Να μπορέσει να του πει το στερνό «αντίο».

Πουλούσε ημερολόγια

Η ΔΕΗ είχε κόψει εδώ και τρεις μήνες το ρεύμα στο σπίτι όπου διέμεναν μητέρα και κόρη, καθώς δεν είχαν χρήματα για να το πληρώσουν. Η 54χρονη γυναίκα, που ήταν σε διάσταση από τον Ελληνα σύζυγό της, ζούσε τα δέκα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη μαζί με την κόρη της, ενώ είχε άλλη μια κόρη που ζει στη Σερβία κι έναν γιο που κατοικεί στην Αθήνα. Ηταν άνεργη εδώ και αρκετό καιρό κι εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούσε να πουλήσει ημερολόγια για να ζήσει το παιδί της…

Το οικονομικό αδιέξοδο την είχε οδηγήσει στην απόφαση να επιστρέψει με τη Σάρα στη Σερβία. Δεν πρόλαβε… Το φονικό μαγκάλι τής πήρε το σπλάχνο της. Χθες συμμαθητές της Σάρας έφτασαν έξω από το σπίτι όπου διέμενε και άφηναν απαρηγόρητοι ένα κερί ή ένα λουλούδι, μη μπορώντας να πιστέψουν πώς έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. «Σάρα, κάτω στη γη δεν βρήκες ζεστασιά, αλλά στα φτερά των αγγέλων θα βρεις. Καλό ταξίδι», «Καλό ταξίδι… θα περνάς πολύ καλά εκεί… ένας άγγελος ήσουν αληθινός…» ήταν κάποια από τα μηνύματα που της άφησαν στο facebook.

– Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε χθες γνωστό ότι θα διαθέσει το ποσό των 400 ευρώ για να μεταφερθεί η σορός της 13χρονης μέχρι τους Ευζώνους. Από εκεί θα αναλάβουν φορείς της Σερβίας να παραλάβουν τη σορό και να τη μεταφέρουν μέσω Σκοπίων στην πατρίδα της.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Κανείς από τη γειτονιά δεν είχε καταλάβει

Η περηφάνια της έκανε την 54χρονη μητέρα να μη ζητήσει βοήθεια από γείτονες ή φορείς, με τραγική κατάληξη τον θάνατο της ανήλικης κόρης της. Σεβόμενη το δράμα της, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Αννα Καραμόσχογλου τής άσκησε δίωξη βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να τον απαλλάξει λόγω ψυχικής οδύνης. Ωστόσο, αν και η Ζορίτσα Πάβλοβιτς αφέθηκε ελεύθερη, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών επειδή είχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα και της δόθηκε προθεσμία 30 ημερών να αποχωρήσει από τη χώρα!


55χρονη στο Αργος πνίγηκε μέσα στο υπόγειο που πλημμύρισε

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, εκατοντάδες σπίτια και κόποι μιας ζωής πνίγηκαν στα λασπόνερα… Ημέρες βιβλικής καταστροφής ζει το Αργος που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και ολόκληρη η Πελοπόννησος μετά τις έντονες καταιγίδες και τη νεροποντή που κατέκλυσαν το μεγαλύτερο μέρος της. Τη νύχτα οι ουρανοί… άνοιξαν και μέσα σε λίγες μόνο ώρες τα νερά κατέκλυσαν τα πάντα.

Μια 55χρονη γυναίκα από τη Σερβία βρήκε φρικτό θάνατο από πνιγμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Πυροσβέστες που έφτασαν στην υπόγεια οικία της, επί της οδού Χαντζή στο κέντρο του Αργους, την ανέσυραν νεκρή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ακάλυπτος χώρος δίπλα στο σπίτι συγκέντρωσε πολύ νερό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το τοιχίο και τα νερά να πλημμυρίσουν την κατοικία της άτυχης γυναίκας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, κάτοικοι, πυροσβέστες και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τα λασπόνερα. Οι δύο ξεροπόταμοι, ο Ξεριάς και η Πάνιτσα υπερχείλισαν και πλημμύρισαν κάνοντας αδιάβατους τους περισσότερους δρόμους. Εως αργά χθες αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παρέμεναν κλειστοί, ενώ σε πολλά σημεία η λάσπη και οι πέτρες που έφεραν τα ποτάμια έχουν κόψει τη συγκοινωνία.

Με εντολή του πρωθυπουργού μετέβησαν στο Αργος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση μετά τη φονική καταιγίδα.

Πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση όμως έπληξαν ακόμη το Κιάτο και την Κόρινθο. Στο Κιάτο ξεπέρασαν τις εκατό οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς, ενώ στην Κόρινθο έφτασαν τις τριάντα. Στην Κυνουρία χθες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


«Θα πληρώσουν όσοι φταίνε για την Τασούλα»

«Δολοφόνοι της Ρόδου, πνίξατε το αγγελούδι μου. Οσοι εμπλέκονται στον θάνατο της Τασούλας μου θα πληρώσουν»! Με αυτά τα λόγια απάντησε η μητέρα της 27χρονης δασκάλας Αναστασίας Κατσαρού στον δήμαρχο της Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, όταν ο τελευταίος τής τηλεφώνησε μία εβδομάδα μετά την ανείπωτη τραγωδία προκειμένου να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Φανερά οργισμένη, η χαροκαμένη μάνα καταλογίζει ευθύνες και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, στον διοικητή της Τροχαίας Ρόδου Γ. Στέργου, αλλά και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η οικογένεια της άτυχης Αναστασίας Κατσαρού έχει στα χέρια της τα έγγραφα που είχε στείλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις Αρχές της Ρόδου δύο ημέρες πριν από τη θεομηνία, προειδοποιώντας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν το νησί. «Τους έστειλα το παιδί μου και οι δολοφόνοι μού το έστειλαν σε φέρετρο. Η ζωή μου έχει τελειώσει χωρίς την Τασούλα μου» ανέφερε σε δηλώσεις της η Σοφία Κατσαρού και πρόσθεσε:

«Οι τοπικές Αρχές της Ρόδου είναι υπεύθυνες για τον θάνατο της Τασούλας μου και θα το πληρώνουν μια ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Ρόδου για τη συμπαράστασή τους». Η ίδια διέψευσε κατηγορηματικά ωστόσο δημοσιεύματα που θέλουν την οικογένεια να έχει ξεκινήσει διαδικασίες για αποζημίωση.


Αγανάκτηση στο twitter

Η τραγική είδηση του θανάτου της 13χρονης από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού που είχε ανάψει η μητέρα της για να ζεσταθούν προκάλεσε αγανάκτηση που εκδηλώθηκε με αιχμηρά σχόλια στο twitter. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ήταν:

– Σόιμπλε: «Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό μας για τις επιτυχίες της». Η απάντηση: «Νεκρή 13χρονη από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη».

– Πέθανε 13χρονη από μαγκάλι. Ποιος νοιάζεται;! Εχουμε λεφτά, έρχεται η ανάπτυξη.

– Ο νόμος προβλέπει το παιδί σου να πεθάνει από το κρύο, αλλά όχι και από μαγκάλι. Μάθετε να πεθαίνετε νομότυπα, ρε δουλάκια.

– 13χρονο παιδί «πήγε» από μαγκάλι. Μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο. Φαντάζομαι ότι και τα παιδιά «ζούνε πάνω από τις δυνάμεις τους».

– Δεν είχαν ρεύμα, ζεσταίνονταν με μαγκάλι, πέθανε κοριτσάκι από αναθυμιάσεις. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ;

– Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη. Συνελήφθη η άστοργη μάνα που δηλητηρίασε το παιδί της με μαγκάλι. Τα λέω καλά;

– Είσαι άνεργη, σου κόβουν το ρεύμα, πεθαίνει το παιδί σου από μαγκάλι, σε συλλαμβάνουν #sucess story.

– Μη λαϊκίζετε για το νεκρό παιδί από μαγκάλι. Στην Αμυγδαλέζα του Δένδια θα είχε δωρεάν θέρμανση #Amygdaleza.

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...