Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θρίλερ με τον εφοπλιστή Μαρτίνο

Κινηματογραφικές σκηνές στη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέρα μεσημέρι.

«Είμαι εκπαιδευμένος στο εξωτερικό να αντιμετωπίζω καταστάσεις για απόπειρες απαγωγής, αλλά και ομηρίας και για τον λόγο αυτό αντέδρασα άμεσα. Στην ουσία, η εκπαίδευση αυτή ήταν που με έσωσε!»
Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο Κίκος Μαρτίνος, γιος του γνωστού εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, ο οποίος χθες το μεσημέρι γλίτωσε στην κυριολεξία στο παρά πέντε την απαγωγή από κακοποιούς.

Ο 33χρονος, γόνος μιας εκ των μεγαλυτέρων εφοπλιστικών οικογενειών της χώρας, κατάφερε με απαράμιλλη ψυχραιμία να διεμβολίσει τα αυτοκίνητα των παραλίγο απαγωγέων του με το ογκώδες τζιπ που οδηγούσε, να διαφύγει με αστραπιαίες κινήσεις από τον κλοιό των κακοποιών και να επιστρέψει στον χώρο της εταιρίας του πατέρα του, τη Minerva Μaritime, στην περιοχή της Βούλας!

Ολα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 15.30, στα όρια της Βούλας με το Καβούρι, όταν ο 33χρονος Κίκος Μαρτίνος (που είναι παντρεμένος με την κόρη του επίσης γνωστού εφοπλιστή Λιβανού) έφυγε από τα γραφεία της εταιρίας του πατέρα του όπου εργάζεται με κατεύθυνση την κατοικία του. Οδηγώντας ένα μεγάλου κυβισμού τζιπ μάρκας Audi και χωρίς να έχει φρουρά μαζί του (καθώς είναι επιλογή του να μην έχει security), κινήθηκε μέσω της οδού Αιόλου προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Κάποια στιγμή τον προσπέρασε ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου βαν. Οπως είπε ώρες αργότερα στους αστυνομικούς, αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν η κίνηση του οδηγού του να μπει στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο σημείο ώστε να βρεθεί μπροστά από εκείνον. Το γεγονός αυτό ήδη έδωσε ένα πρώτο «σημάδι» στον 33χρονο εφοπλιστή, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνεχώς την προσοχή του τεταμένη. Τελικά, αποδείχθηκε πως δεν είχε κάνει λάθος…

Στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών, λίγα μέτρα πριν από την έξοδο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, οι επίδοξοι απαγωγείς έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους: το λευκό βαν έκλεισε τον δρόμο του γνωστού εφοπλιστή, ενώ  ένα μικρό αυτοκίνητο μάρκας Citroen C1 «κόλλησε» πίσω από το τζιπ του 33χρονου. Ο Κίκος Μαρτίνος είδε να κατεβαίνουν από το φορτηγάκι τρεις άνδρες με κουκούλες οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους αυτόματα όπλα – κατά πάσα πιθανότητα υποπολυβόλα καλάσνικοφ.

Η αντίδραση του νεαρού γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας ήταν άμεση και ψύχραιμη. Προτού οι τρεις οπλοφόροι φθάσουν κοντά στο τζιπ του 33χρονου, ο Κίκος Μαρτίνος έβαλε όπισθεν και πάτησε με δύναμη το γκάζι. Τα λάστιχα «άναψαν» στην άσφαλτο και το θηριώδες τζιπ «πέρασε πάνω» από το μικρό αυτοκίνητο, που έκλεινε την πίσω πορεία του αυτοκινήτου του εφοπλιστή. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα ο οδηγός του μικρού αυτοκινήτου να βγει έντρομος από αυτό, καθώς από την πρόσκρουση έπιασε φωτιά και τυλίχτηκε στις φλόγες!

Μετά ο Μαρτίνος έκανε απότομα αναστροφή και με ταχύτητα κατευθύνθηκε αντίθετα στον δρόμο, προς τα γραφεία της εταιρίας του, όπου βρήκε καταφύγιο. Οσο για τους δράστες, έπειτα από το… σοκ που υπέστησαν, εγκατέλειψαν το ολοσχερώς καμένο Citroen στην οδό Αιόλου και έφυγαν όλοι μαζί από την περιοχή με το βαν, το οποίο όμως πυρπόλησαν και εγκατέλειψαν σε ένα δασύλλιο, λίγα μέτρα από το σημείο της απόπειρας απαγωγής.

Οι (πολλές) ομοιότητες με την περίπτωση Παναγόπουλου και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, δεν έχει δηλωθεί κλοπή των δύο οχημάτων, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί οι ιδιοκτήτες τους. Το Citroen μάλιστα βρέθηκε ότι ανήκει σε μια γυναίκα από τον Νέο Κόσμο, ενώ το βαν σε έναν άνδρα από τη Μεταμόρφωση. Μάλιστα, οι πινακίδες τους ήταν πλαστές, αλλά αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος οχήματα.

Από την οδό Καλύμνου όπου έκαψαν το βαν οι δράστες διέφυγαν με όχημα τύπου τζιπ, για το οποίο είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες κλοπή. Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται πως πρέπει να ήταν συνολικά οκτώ άτομα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ακράδαντα πως πρόκειται για απόπειρα απαγωγής από Ελληνες κακοποιούς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Και το γεγονός πως η απόπειρα απαγωγής έχει πολλές ομοιότητες με την απαγωγή του -επίσης εφοπλιστή- Περικλή Παναγόπουλου, το 2009, δίνει έναν αρχικό προσανατολισμό στις έρευνες της Ασφάλειας.

Στην ΕΛ.ΑΣ., πάντως, ελπίζουν ότι από το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες του σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο σημείο, αλλά και από επιχειρήσεις και οικίες στην περιοχή θα βρεθεί γρήγορα η άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Ο πιο περιζήτητος εργένης πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού

Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια, οπότε και ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη Μαρίνα Λιβανού, ο Κίκο Μαρτίνος θεωρούνταν ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες της χώρας.

Από τις 27 Ιουνίου του 2009 όμως, οπότε και μπήκε στο κλαμπ των παντρεμένων με μια τελετή που έλαβε χώρα στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, είχε περιορίσει τις πολλές κοσμικές εμφανίσεις και απολάμβανε την οικογενειακή ηρεμία με τη σύζυγό του (κόρη του Γιώργου Λιβανού και της Λίτας Βοϊβόδα) και τα δύο αγοράκια τους στην πολυτελή οικία τους στη Βούλα.

Ο Κίκο είναι άλλωστε ένα ακόμη -χαμηλών τόνων- μέλος της σημαντικής οικογένειας της ναυτιλίας, που αποφεύγει να φωτογραφίζεται αλλά και να συζητείται. Με τη λαμπερή σύζυγό του Μαρίνα Λιβανού, που εργάζεται ως αντιπρόσωπος της γκαλερί Gagosian στην Ελλάδα, έκαναν την πιο πρόσφατη κοσμική τους εμφάνιση το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στον γάμο του «Mr Coca-Cola» Αναστάση Δαυίδ και της Αλεξάνδρας Τηλιγάδα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Τα νότια προάστια είναι το μέρος όπου συχνάζει το ζευγάρι, καθώς γευματίζει συχνά στο Nobu του Αστέρα, ενώ από τη χειμερινή ατζέντα τους δεν λείπει το St. Moritz όπου οι γονείς του, Ανδρέας και Αλεξάνδρα Μαρτίνου διατηρούν εξοχική κατοικία. Επίσης κάνουν συχνά διακοπές στις Σπέτσες, αλλά και στο ιδιόκτητο νησί Κορωνίδα του πατέρα της Μαρίνας, Γιώργου Λιβανού.

Εκεί είχαν πραγματοποιήσει τον Αύγουστο του 2010 και τη βάφτιση του γιου τους, που επίσης πήρε το όνομα Ανδρέας. Ο Κίκο έχει δύο ακόμη αδερφές, την Αταλάντη και την Αλίκη, που είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη και έχουν μαζί ένα παιδί.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....