Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

SOS από Εισαγγελέα: Εφηβοι στα δίχτυα θανάσιμου σίριαλ με καρτούν

❱❱ Το γιαπωνέζικο «Death Note» προβάλλεται  μέσω internet και στην ΕλλάδαΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές για ένα θανατηφόρο γιαπωνέζικο σίριαλ κινουμένων σχεδίων, με την ονομασία «Death Note», το οποίο προβάλλεται και στην Ελλάδα μέσω internet. Το επικίνδυνο manga (καρτούν) δημιουργεί στους εφήβους την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να σκοτώσουν οποιονδήποτε, αρκεί να γράψουν σε ένα τετράδιο το όνομά του! Καθώς ήδη έχουν καταγραφεί στο εξωτερικό περιστατικά με μαθητές που είχαν σημειωμένα σε τετράδια του δημοφιλούς άνιμε τα ονόματα συμμαθητών ή καθηγητών τους που ήθελαν να… βγουν από τη μέση, η Εισαγγελία Ηρακλείου εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των γονιών και των εκπαιδευτικών!

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το συγκεκριμένο γιαπωνέζικο σίριαλ κινουμένων σχεδίων σε σενάριο Οομπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπάτα, που κυκλοφορεί και σε περιοδικό ως κόμικς, διηγείται την ιστορία του μαθητή λυκείου Γιαγκάμι Λάιτ ο οποίος βρίσκει ένα τετράδιο με υπερφυσικές δυνάμεις. Ο ήρωας του κόμικς, ο οποίος θέλει να σώσει τον κόσμο από τους «κακούς», ανακαλύπτει γρήγορα ότι μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε γράφοντας απλώς το όνομά του στο τετράδιο και σκεπτόμενος το πρόσωπό του!

«Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειές του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μια “κοινωνία που σαπίζει” και να γίνει ο ίδιος κριτής και “θεός ενός νέου κόσμου” οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδιά του στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του L…», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Αθανάσιου Γαλήνα, που συμβουλεύει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επαγρυπνούν.

Οπως τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση, η κυκλοφορία του «Death Note» απαγορεύτηκε στο Πεκίνο και στη Σανγκάη λόγω της μεγάλης επιρροής του. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μαθητών που αποβλήθηκαν από τα σχολεία τους, επειδή βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια. Τον Σεπτέμβριο του 2007 οι Αρχές του Βελγίου που κλήθηκαν να εξιχνιάσουν μια δολοφονία βρήκαν δίπλα στο θύμα δύο σημειώσεις με σαφή επιρροή από το συγκεκριμένο manga, ενώ έχει αναφερθεί και η περίπτωση ενός μαθητή που δεχόταν ενδοσχολικό bullying για το χρώμα και τα κιλά του, και ο οποίος απέκτησε αίσθημα παντοδυναμίας βλέποντας το «Death Note».

Αρνητικά συναισθήματα

«Την περίοδο της εφηβείας οι προσωπικότητες είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες και έχουν την τάση να εκφράζονται με ακραίους τρόπους. Εφόσον, λοιπόν, ένα από τα χαρακτηριστικά της εφηβείας είναι και η ακραία έκφραση των συναισθημάτων, θα μπορούσαμε να πούμε πως μια τέτοια πρόκληση σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν με ορθό τρόπο τα αρνητικά τους συναισθήματα ενέχει έναν βαθμό επικινδυνότητας» δήλωσε στην «Espresso» η ψυχολόγος και πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου και Παιδιού (ΕΨΨΕΠ) Αναστασία Καρκάνη, συμπληρώνοντας ότι το επικίνδυνο φαινόμενο μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος στον χώρο του σχολείου.

«Πολλές φορές οι γονείς θεωρούν πως τα παιδιά μπορούν να φροντίσουν μόνα τους για την ασφάλειά τους. Αυτό δεν είναι πάντοτε κακό, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις διαψεύδονται και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Γι’ αυτό δεν θα ήταν κακό οι γονείς να έχουν και συμβουλευτικό ρόλο, ώστε να μπορούν να εκφράζονται όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους» καταλήγει η κυρία Καρκάνη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...