Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Η… κρίση χτύπησε και εμένα

Ο Λευτέρης Παντάζης λέει ότι αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο σε τρία μαγαζιά του, ενώ δηλώνει πολεμιστής που δεν τα παρατά ποτέ.

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στο πεζοδρόμιο. Ξέρω τι θα πει φτώχεια, τι σημαίνει να επιβιώνεις στη ζωή, να παλεύεις γι’ αυτά που θέλεις να κερδίσεις και να δημιουργείς από το τίποτα τα πάντα».

Λίγο καιρό προτού μετρήσει τις δυνάμεις του στις δημοτικές εκλογές, ο Λευτέρης Πανταζής καταθέτει την αλήθεια του στην «Espresso της Κυριακής».

Καθώς είναι από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στην Ελλάδα, με λαμπρή πορεία δεκαετιών, θρυλικές συνεργασίες και πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων, ο Λε-Πα είχε δεχτεί κι άλλες προτάσεις στο παρελθόν να κατέβει στον στίβο της πολιτικής. Φέτος όμως πήρε την απόφαση να το τολμήσει τελικά βάζοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Αναφορικά με την απόφασή του να εμπλακεί με τα κοινά, ο τραγουδιστής λέει χαρακτηριστικά: «Αρχικά σκεφτόμουν να βάλω εγώ υποψηφιότητα για δήμαρχος. Στην πορεία όμως άλλαξα γνώμη, για δύο λόγους: Πρώτον, είμαι τελείως άπειρος και πρέπει να θητεύσω δίπλα σε κάποιον που να ξέρει, ώστε να μάθω πράγματα και να μπορώ να αντεπεξέλθω. Δεύτερον, δεν γινόταν να ακυρώσω κάποιες προγραμματισμένες συναυλίες μου σε Θεσσαλονίκη, Γερμανία, Αμερική και Αυστραλία. Αν έβαζα για δήμαρχος, θα έπρεπε να τα παρατήσω όλα. Αυτός ο ρόλος απαιτεί αφοσίωση 100%».

Ενα από τα μεγάλα προσόντα του Λευτέρη είναι ότι βάζει στόχους, τους οποίους προσπαθεί πάντοτε να υλοποιεί. Η πορεία του μέχρι τώρα έχει δείξει πως είναι μαχητής. Ξεκίνησε φτωχόπαιδο και έφτασε στην κορυφή.

Εγινε διάσημος τραγουδιστής, επένδυσε σε διάφορες επιχειρήσεις, διετέλεσε πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου. Η ενασχόλησή του με τα κοινά είναι για τον ίδιο ένας καινούργιος στόχος που θέλει να πετύχει.

«Με ό,τι και αν καταπιάστηκα στη ζωή μου το έκανα με αγάπη, αφοσίωση και πρόγραμμα. Αν εκλεγώ, θα είμαι κοντά στη νεολαία. Θα προσπαθήσω να τους δείξω τους φωτεινούς δρόμους που ανοίγονται μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Δεν θέλω οι νέοι να στρέφονται σε “τεχνητούς παραδείσους”. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αύριο των οικογενειών που ζουν στην πόλη μας.

Είμαι κάτοικος Βουλιαγμένης πάνω από είκοσι χρόνια και πηγαίνω καθημερινά στη Βούλα και τη Βάρη. Γυρίζω στις γειτονιές και αφουγκράζομαι τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι ο Λευτέρης τους, δεν είμαι ο Πανταζής. Μου αρέσει που με θεωρούν δικό τους άνθρωπο και έτσι θέλω να παραμείνω στις καρδιές τους. Θέλω να είναι όλοι ευχαριστημένοι από μένα και να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα γύρω μου».

Εχοντας μια πολύ πετυχημένη χειμερινή σεζόν στο Frangelico, ο δημοφιλής καλλιτέχνης έκανε την Παρασκευή πρεμιέρα στα Mamounia της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας εκεί το διασκεδαστικό πρόγραμμα της Αθήνας. Μαζί του εμφανίζονται ο Ανδρέας Στάμος, η Χριστίνα Κολέτσα και ο Σάκης Βέρος. «Η τεράστια επιτυχία που κάναμε φέτος, παρά την κρίση, οφείλεται σε συνδυασμό πραγμάτων.

Το βασικότερο είναι ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έδωσα την ψυχή μου πάνω στην πίστα αντιμετωπίζοντας τον κόσμο που έχει ανάγκη να διασκεδάσει με σεβασμό, ανθρωπιά και επαγγελματισμό. Από εκεί και έπειτα ρίξαμε τις τιμές, φροντίσαμε να είναι προσεγμένο το σέρβις και φτιάξαμε ένα διασκεδαστήριο. Θεωρώ επίσης ότι τα δύο τελευταία σουξέ μου, “Aπιστος” και “Ξαναγύρισες, ε;” συντέλεσαν κι αυτά στην επιτυχία που κάναμε. Γενικότερα πάντως η νύχτα δεν πήγε καλά φέτος, οι μαγαζάτορες πέρασαν δύσκολα. Τρία – τέσσερα κέντρα ξεχώρισαν και μέσα σ’ αυτά ήταν και το δικό μας, το οποίο ξεκίνησε ως …outsider, αλλά τελικά πήραμε παράταση τέσσερις φορές».

Ούτε ο ίδιος ο Λευτέρης όμως βγήκε αλώβητος από το οικονομικό τσουνάμι που πλήττει την Ελλάδα. «Χτυπήθηκα και εγώ από την κρίση. Eκλεισα κάποιες επιχειρήσεις μου για να μπορέσω να κρατηθώ, το καφέ στο Κολωνάκι και δύο καταστήματα σε Κορυδαλλό και Γλυφάδα. Ομως η ζωή δεν σταματά και ένας επιχειρηματίας ανήσυχος και πολεμιστής δεν τα παρατάει ποτέ. Το παλεύω, λοιπόν… Είχα κάνει καλή διαχείριση στα οικονομικά μου, δόξα τω Θεώ, αλλά έπαθα κι εγώ ζημιές. Οπως όλοι οι Ελληνες σχεδόν, έτσι κι εγώ έχω βάλει σε ρυθμίσεις κάποια χρέη ώστε να είμαι εντάξει απέναντι στο κράτος».

Παρά τα όποια προβλήματα του δημιούργησε η κρίση, ο τραγουδιστής δεν σταμάτησε ποτέ να βοηθάει τα παιδιά που έχουν την ανάγκη του, ειδικά του ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο επισκέπτεται συχνά. «Κάθε φορά που με χρειάζονται ψυχολογικά, καλλιτεχνικά ή οικονομικά είμαι δίπλα τους. Τους προσφέρω με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ. Είναι ένα ευαίσθητο σημείο μου αυτό, ένα σημείο που μόλις το αγγίξεις, λιώνω.

Δεν αντέχω! Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με το χάρισμα της φωνής και μπορώ να μοιράζομαι αυτά που παίρνω και να τους προσφέρω χαρά. Μου φωνάζανε αυτά τα παιδιά ότι είμαι ο δεύτερος πατέρας τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτό».

Στα επόμενα σχέδια του Λευτέρη Πανταζή συμπεριλαμβάνεται και κάτι πολύ ξεχωριστό: μία συναυλία  σε συνεργασία με το ρωσικό προξενείο, στο πλαίσιο της οποίας θα ανέβει στη σκηνή με τη σοπράνο Ελένα Παπαδοπούλου. Θα τραγουδήσει ρωσικά και κομμάτια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη.

Εκτός όμως όλων των άλλων, και η καλλιτεχνική παράδοση στην οικογένεια συνεχίζεται. «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» λέει μια σοφή ρήση του λαού μας, η οποία φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της κόρης του Λευτέρη και της Ζώζας Μεταξά, Κωνσταντίνας. Με πατέρα διάσημο τραγουδιστή και μητέρα ηθοποιό ήταν μάλλον απίθανο να αποφύγει το καλλιτεχνικό μονοπάτι.

Εχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην υποκριτική στην Αμερική, η Κόνι Μεταξά -όπως μας συστήθηκε καλλιτεχνικά- έκανε πριν από δύο εβδομάδες το τηλεοπτικό ντεμπούτο της στη «Μοντέρνα Οικογένεια», ένα καινούργιο σίριαλ του Mega. «Μου άρεσε πολύ στον ρόλο της. Ηταν αυθόρμητη και αληθινή. Σαν να την έβλεπα στο σπίτι μας, όπου ο μπαμπάς κρατάει συνήθως τις ισορροπίες και η μαμά είναι εκείνη που γκρινιάζει και φοβάται» λέει ο Λευτέρης.

«Συμφώνησα με την επιλογή της να χρησιμοποιήσει το επίθετο της μητέρας της. Μου αρέσει που έχει εγωισμό και περηφάνια, που θέλει να αποδείξει ότι μπορεί και μόνη της. Σε πληροφορώ ότι πρώτα πήρε τον ρόλο και μετά το μάθαμε εγώ και η μαμά της. Και όταν στη συνέχεια τηλεφώνησα στον παραγωγό για να ρωτήσω πώς τα πηγαίνει, μου είπε: “Δεν σου κάνω τη χάρη, με το σπαθί της πήρε τον ρόλο. Δεν πήγανε χαμένα τα λεφτά που ξόδεψες για να σπουδάσει, είναι πολύ καλή’’. Οπως καταλαβαίνεις, τα λόγια αυτού του ανθρώπου με έκαναν να πετάξω στα ουράνια» συνεχίζει ο περήφανος πατέρας.

«Θέλω να κάνει μερικά πράγματα εδώ προτού επιστρέψει στην Αμερική, η οποία για τη δουλειά της είναι η χώρα που δίνει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Θα της κάνει καλό, όμως, να δουλέψει κι εδώ. Ετσι θα έχουμε την ευκαιρία να τη ζήσουμε λίγο παραπάνω και εγώ με τη μητέρα της. Τα τέσσερα χρόνια που σπούδαζε έξω μας έλειψε πολύ. Ποτέ δεν πήγαινα κόντρα στα θέλω της, ήμουν πάντα ανοιχτός και την πρόσεχα. Χαίρομαι πολύ που τα πηγαίνει καλά. Μακάρι να τη βοηθήσει ο Θεός, να είναι γερή και ευτυχισμένη».

«Μόλις βγήκα πρόσφατα από μια σχέση»

Παρά το γεγονός ότι ύμνησε το «ωραιότερο πλάσμα του κόσμου» και παρόλο που πέρασαν από τη ζωή του πολλές πανέμορφες γυναίκες, ο Λευτέρης Πανταζής δεν ανέβηκε με καμία τα σκαλιά της εκκλησίας.

«Δεν έκατσε… Αυτά είναι τυχερά. Πάντοτε έτρεχα για τη δουλειά μου, για να δυναμώσω την καριέρα μου. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είμαι εναντίον του γάμου. Μου αρέσει πολύ η οικογένεια» σχολιάζει. Οσο για τα προσωπικά του αυτή την εποχή; «Μόλις βγήκα από μια σχέση. Ασυμφωνία χαρακτήρων… Ετσι γίνεται συνήθως» λέει.

«Οι Ελληνες είναι ήρωες που αντέχουν και στα δύσκολα»

Σε λίγες μέρες θα ανέβει στο YouTube ένα καινούργιο τραγούδι του Λευτέρη Πανταζή. Τίτλος αυτού; «Ηρωας» και όπως αποκαλύπτει ο τραγουδιστής, είναι ολίγον αυτοβιογραφικό!

«Είναι ένα κομμάτι που περνάει μηνύματα ζωής και πιστεύω ότι θα το αγαπήσει ο κόσμος. Τη μουσική υπογράφει ένας δημιουργός από το Ισραήλ και τους στίχους ο Καίσαρας. Τα λόγια αυτού του τραγουδιού είναι βγαλμένα από τη ζωή.

Και ξέρεις κάτι; Είμαστε όλοι ήρωες, αν αναλογιστείς αυτά που περνάμε. Οι Ελληνες είναι ήρωες που αντέχουν στην κρίση. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε για να ταΐσουν τα παιδιά τους, άλλοι δουλεύουν και δεν πληρώνονται, κόσμος απολύεται καθημερινά. Οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Εχω δει να… λιώνουν βουνά.

Ανθρωποι που ήταν κάποτε ισχυροί και δυνατοί όπως τα βουνά έρχονται και μου ζητάνε δουλειά. Στις επιχειρήσεις που έχω κρατήσει πηγαίνουν κάθε μέρα άνεργοι άνθρωποι και ζητούν μεροκάματο. Μέχρι και σπίτι μου έρχονται».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...