Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Ο Ιαβέρης έδωσε το «φιλί της ζωής» στον γιο του

❱❱ Ο θρυλικός ραλίστας δώρισε τον ένα νεφρό του στον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος διαγνώστηκε με ανεπάρκεια το 2014Την ψυχή κάθε γονιού αγγίζουν τα πρώτα λόγια του θρυλικού Ιαβέρη μετά την επιτυχημένη επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού, η οποία χάρισε ζωή στον γιο του, τον Ιαβέρη τζούνιορ, που διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια τον Ιανουάριο του 2014. Οπως δήλωσε, το «δώρο» που έκανε στο παιδί του ήταν μια αυτονόητη πράξη που θα έκανε κάθε πατέρας!

«Περίμενα αυτήν τη στιγμή και τη σκεφτόμουν πάνω από τέσσερα χρόνια, που θα ξύπναγα από τη νάρκωση και ο Κωνσταντίνος θα είχε πάρει ένα νεφρό που θα τον βοηθούσε να επανέλθει, να αναγεννηθεί. Το πρώτο πράγμα που ακούστηκε ήταν “σε αγαπώ”. Εκανα το αυτονόητο, έδωσα ως πατέρας στον γιο μου το νεφρό μου. Αν τολμούσε και μου έλεγε ότι δεν το θέλει, θα γινόμουν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος» δήλωσε ο γνωστός ραλίστας, κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος, στο «Πρώτο Θέμα» μέσα από τον θάλαμο της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, απ’ όπου έστειλε και ένα μήνυμα υπέρ της δωρεάς οργάνων: «Θα έπρεπε να συζητάνε οι οικογένειες. Μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Τα ζωτικά τους όργανα, τα μάτια τους, τα νεφρά τους, είναι κρίμα να πετιούνται. Εκατοντάδες ζωές θα μπορούσαν να γλιτώνουν».

f4 173

Ομως και ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, ο οποίος είναι συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης στον χώρο του αυτοκινήτου, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την ανιδιοτελή πράξη του πατέρα του: «Στις 15 Δεκεμβρίου (ημέρα του χειρουργείου) ξαναγεννήθηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ συγκινημένος και πολύ τυχερός που έχω έναν πατέρα ο οποίος θα έδινε το νεφρό του όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε έναν καλό του φίλο…» δήλωσε. Οσον αφορά το «σ’ αγαπώ» που αντάλλαξε με τον πατέρα του μόλις πέρασε η επίδραση της νάρκωσης, είπε: «Το “σ’ αγαπώ” το έχουμε σε καθημερινή βάση, όπως και την αγκαλιά. Πες με “μπαμπάκια”, πες με “μαμάκια”, αυτή είναι η διαδικασία, αυτή είναι η δεμένη οικογένεια και έτσι είμαστε χρόνια»!

Ο Ιαβέρης αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο γιος του θα νοσηλευτεί για τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...