Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ξενάγηση στα μουσεία του… σεξ

Από το «πονηρό κάθισμα» της Αικατερίνης της Μεγάλης και τον ΧΧL φαλλό του Ρασπούτιν στη «μάχη» του γυμνού Πούτιν με τον Ομπάμα!

Από τον φαλλό φάλαινας φυσητήρα, βάρους 75 κιλών, μέχρι το «πονηρό κάθισμα» της Αικατερίνης της Μεγάλης, το σεξ κυριαρχεί σε μουσεία αφιερωμένα σε αυτό, που υπάρχουν σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Βασισμένα σε προσωπικές συλλογές ή ανασκαφές, τα μουσεία αυτά επιχειρούν να ανατρέψουν τα ταμπού γύρω από τη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου, αλλά και να ρίξουν φως στη σεξουαλική ζωή των ζώων.

Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο (Ρέικιαβικ):
4er34twqetwerf 6Δεν ξέρατε ότι υπάρχει η λέξη «φαλλολογία»; Μην αισθάνεστε μόνοι. Ο όρος που περιγράφει τη μελέτη των φαλλών, δηλαδή των αντρικών μορίων, εφευρέθηκε από τον Σιγκουρντούρ Χιάταρσον που ίδρυσε το 1997 το ομώνυμο μουσείο, μοναδικό στο είδος του, αφού είναι αφιερωμένο στα μόρια θηλαστικών. Ο γιος του ιδρυτή, ο Χίορτουρ, είναι πια ο διευθυντής του μουσείου που απαριθμεί 283 εκθέματα, μεταξύ των οποίων ανθρώπινοι φαλλοί αλλά και αυτός, βάρους περίπου 75 κιλών και μήκους 1,67 μ., που ανήκε σε φάλαινα φυσητήρα.

Μουσείο του Σεξ (Νέα Υόρκη):
4er34twqetwerf 7Εκτός από μια μόνιμη συλλογή με 15.000 ερωτικά αντικείμενα φιλοξενεί συχνά εκθέματα που μπορεί να είναι από επιμορφωτικά (π.χ. Η σεξουαλική ζωή των ζώων) μέχρι περίεργα (Ηδονές και κίνδυνοι της ερωτικής χώρας της χαράς). Σε αυτήν την τελευταία έκτακτη έκθεση είχε παρουσιαστεί ένα τεράστιο φουσκωτό με σχήμα στήθους. Τέλος, υπάρχει ένα μπαρ στο οποίο σερβίρονται ποτά με πρόστυχες ονομασίες.

Tochka G (Μόσχα):
4er34twqetwerf 2Σε μια χώρα πολύ συντηρητικών ηθών και καμιάς ανοχής στην ομοφυλοφιλία η ύπαρξη μουσείου του σεξ προκαλεί εντύπωση. Για τον ιδρυτή του όμως Αλεξάντερ Νονσκόι αυτό αποτελεί μια πρόκληση, την οποία επιστρέφει στην πολύ αυστηρή κυβέρνηση. Για παράδειγμα, μεταξύ των εκθεμάτων φιγουράρει ένας πίνακας που δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παλεύει γυμνός με τον Μπαράκ Ομπάμα. Το μουσείο φιλοξενεί και το μεγαλύτερο sex shop της Ρωσίας.

Μουσείο Ερωτικής Κληρονομιάς Harry Mahoney (Λας Βέγκας):
4er34twqetwerf 5Ο τεράστιος χώρος φιλοξενεί τη συλλογή του αιδεσιμότατου (!) Τεντ ΜακΙβένα, ο οποίος το 1976 ίδρυσε το Ινστιτούτο Προχωρημένης Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και είναι ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ίσως συλλογής αντικειμένων που σχετίζονται με το σεξ, αφού σε 28 αποθήκες φιλοξενούσε για χρόνια περισσότερα από 3.000.000 αντικείμενα. Τα εκθέματα του μουσείου εμπλουτίστηκαν πρόσφατα και με παραδείγματα σεξουαλικής υποκρισίας στην πολιτική και τη θρησκεία, και με γεννητικά όργανα εντόμων.

Venustempel (Sexmuseum) και Τα Μυστικά των Κόκκινων Φαναριών (Αμστερνταμ):
4er34twqetwerf 3Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι στο Αμστερνταμ, που θεωρείται μία από τις πιο ελευθέριες πόλεις της Ευρώπης επειδή εκεί η πορνεία είναι νόμιμη, υπάρχουν δύο μουσεία με θέμα το σεξ. Το πρώτο, το Venustempel (Ναός της Αφροδίτης), είναι το πιο παλιό μουσείο αυτού του είδους στον κόσμο. «Κλου» της συλλογής του θεωρείται πορνογραφικό υλικό της Βικτωριανής εποχής.
4er34twqetwerf 4Πολύ πιο φρέσκο είναι το Μουσείο των Κόκκινων Φαναριών που άνοιξε στις αρχές του χρόνου σε πρώην οίκο ανοχής. Σε αυτό ξετυλίγεται η καθημερινότητα των γυναικών που εκδίδονται αλλά και η ιστορία του επαγγέλματός τους, που νομιμοποιήθηκε στο Αμστερνταμ το 2000.

Μουσείο Παγκόσμιας Ερωτικής Τέχνης (Μαϊάμι):
4er34twqetwerf 8Κρεβάτι με ουρανό, διακοσμημένο με έμπνευση από το Κάμα Σούτρα κι ένας ξυλόγλυπτος φαλλός 1,8 μ. είναι μερικά από τα 4.000 εκθέματα, καθώς και έργα του Ρέμπραντ και του Πάμπλο Πικάσο.
4er34twqetwerf 9Στόχος της Ναόμι Γουίλτζινγκ, της 80χρονης ιδιοκτήτριάς του, είναι να δείξει ότι υπάρχει περισσότερη ερωτική τέχνη απ’ ό,τι πορνογραφία.

MusEros (Αγία Πετρούπολη):
gf423g3q4gqergΠρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα το 2004 για την απόκτηση ενός ανθρώπινου πέους 30,5 εκατοστών, που ισχυρίζονται ότι ανήκει στον Ρασπούτιν. Τα υπόλοιπα εκθέματα εστιάζουν στη σεξουαλική ζωή των πρώην ηγετών της χώρας, μεταξύ των οποίων η «πονηρή καρέκλα» της Αικατερίνης της Μεγάλης.

Μυστικό Ερμάριο, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Νάπολη):
4er34twqetwerf 10Περιλαμβάνει όλα αυτά τα πολύ ακραία για τα βικτωριανά ήθη ευρήματα από την αρχαιολογική σκαπάνη. Προικισμένα αγάλματα θεών και γλυπτό του Πάνα να συνουσιάζεται με κατσίκα είναι μερικά από τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν το 2000 στο κοινό, χωρίς περιορισμούς αυτή τη φορά για τις γυναίκες.

Μουσείο Σεξουαλικών Μηχανημάτων (Πράγα):
4er34twqetwerf 11Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από σεξουαλικά γκάτζετ, από ζώνες παρθενίας του 16ου αιώνα μέχρι τραπέζια συνουσίας που έπαιζαν τον ρόλο της σύγχρονης κούκλας του σεξ. Αποτελούσαν δηλαδή κάτι σαν σκεύη ηδονής – για όσους είχαν βέβαια την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

El Museu de L’Erotica (Βαρκελώνη):
4er34twqetwerf 1Καλλιτεχνική και ιστορική προσέγγιση του σεξ μέσω έργων μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Πικάσο, αλλά και συλλογή απαγορευμένης ιαπωνικής τέχνης. Το μουσείο είναι τόσο διάσημο, ώστε να περιλαμβάνεται ως πρόταση στους ταξιδιωτικούς και τουριστικούς οδηγούς της ισπανικής πόλης, οι οποίοι φυσικά απευθύνονται μόνον σε ενηλίκους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...