Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Βάλτε τέλος στην ανομία

❱❱ Κάτοικοι των Εξαρχείων -με επιστολή στον προϊστάμενο της ΕισαγγελίαςΠρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο- ζητούν μέτρα κατά της παραβατικότηταςΕδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών που υπέβαλαν εγγράφως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κάτοικοι της περιοχής, σε μια ύστατη προσπάθεια να απαλλαγούν από την παραβατικότητα. Από τις 9 Μαρτίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έχει διατάξει τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για να διερευνηθούν οι καταγγελίες-σοκ, όπως και για να διαπιστωθεί αν και ποιοι διέπραξαν αξιόποινες πράξεις. 

Ωστόσο, έως σήμερα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Περίπου 400 κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής συνέταξαν μια τρισέλιδη επιστολή στην οποία έκαναν λόγο για γκέτο, για «απαγόρευση εισόδου της Αστυνομίας» και «αυτόνομο κρατίδιο εγκληματικότητας», όπου διαπράττονται σωρεία αδικημάτων, εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, ληστείες και εμπρησμοί, που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα αναφέρονται σε 22 αξιόποινες πράξεις που συντελούνται καθημερινά στην περιοχή χωρίς οι Αρχές να αντιδρούν, ενώ επισημαίνουν την απομάκρυνση των κρατικών φορέων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων από την περιοχή, την παροχή «προστασίας» και «το ανεπανάληπτο πογκρόμ ληστειών και βανδαλισμών κατά μικρών επιχειρήσεων (mini market, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, τυροπιτάδικα κ.λπ.), αλλά και εργαζομένων που περνούν έναν “Γολγοθά” για το μεροκάματο του τρόμου».

Στην επιστολή οι υπογράφοντες καταγγέλλουν ότι η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει βασανισμούς ζώων στα οποία χορηγούνται αλκοόλ και χάπια (!), βανδαλισμούς σε βάρος των σπιτιών και των καταστημάτων τους, εμπρησμούς, συναυλίες στη διαπασών έως το πρωί, καταλήψεις σε κτίρια-ορμητήρια, ανεξέλεγκτη δράση Ελλήνων και αλλοδαπών που δηλώνουν «αλληλέγγυοι και μέλη ΜΚΟ» και συμπεριφέρονται σαν κατακτητές.

Χρήση κάνναβης

Μάλιστα, έχουν τη βεβαιότητα ότι μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε δράση χωρίς καμία απολύτως συνέπεια, να κάνουν χρήση κάνναβης σε πλατείες, πεζόδρομους και εισόδους πολυκατοικιών οποιαδήποτε ώρα μέσα στο 24ωρο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ή να εξαπολύουν επιθέσεις σε όσους θεωρούνται παραδοσιακοί οικογενειάρχες, τους οποίους βαφτίζουν «φασίστες». Και η κατακλείδα είναι ότι οι αστυνομικοί τούς λένε εδώ και πολλά χρόνια: «Αν μας έλυναν τα χέρια, μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαμε επιβάλει σταθερά τη νομιμότητα στα Εξάρχεια».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...