Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Δέκα χρόνια στη φόνισσα της Ευελπίδων

❱❱ «Ενιωσα ανακούφιση, ήθελα να πεθάνει» είπε η 42χρονη Ρομά στην απολογία τηςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη 42χρονη μητέρα που τον Οκτώβριο του 2012 πήρε τον νόμο στα χέρια της και «γάζωσε» με 15 σφαίρες τον δολοφόνο του γιου της, έξω από το ανακριτικό γραφείο, στο κτίριο 9 της Ευελπίδων.

Η έδρα έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχη την κατηγορούμενη Ρομά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά με μειωμένο καταλογισμό, ενώ της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ηξερε τι έκανε, αλλά είχε μειωμένο καταλογισμό» είχε τονίσει νωρίτερα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, μετά την απολογία «ποταμό» της 42χρονης Αντωνίας Μουκάνη.

«Για μένα είναι σαν έχουν σκοτώσει τον γιο μου τώρα, σαν να μην έχει περάσει δευτερόλεπτο. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι σκότωσαν τον γιο μου στην αγκαλιά μου και εκείνος φώναζε “μανούλα”» είπε στο δικαστήριο η κατηγορουμένη, δηλώνοντας ωστόσο μετανιωμένη για την πράξη της. «Εκείνη τη 11857838μέρα άλλαξα λίγο την εμφάνισή μου για να μη με καταλάβουν οι συγγενείς του. Τον είδα να μπαίνει στην Ευελπίδων, τον ακολούθησα και πήγα στο κτίριο 9. Φοβόμουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Αδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι, γιατί ήθελα να πεθάνει» ομολόγησε, προσθέτοντας ότι «όταν πυροβόλησα, περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί».

Η 42χρονη εξήγησε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ότι, όταν σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της, ένιωσε ανακούφιση, καθώς το παιδί της ήταν «η ανάσα της, η πνοή της και της άφησε ορφανά τρία εγγόνια».

«Ξεψύχησε στην αγκαλιά της»

Στην κατάθεσή της, η διευθύντρια του 6ου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, η οποία παρακολουθεί ψυχιατρικά την κατηγορουμένη, ανέφερε ότι η 42χρονη πάσχει από σχιζοσυναισθηματική ψύχωση.

«Επαθε ένα τεράστιο σοκ – το παιδί της ξεψύχησε στην αγκαλιά της. Δεν είχε καταλάβει ότι πέθανε. Το πρώτο στάδιο του πένθους είναι η άρνηση, ο θυμός και η εκδίκηση» τόνισε η μάρτυρας και υποστήριξε ότι η -37χρονη τότε- μητέρα βρισκόταν σε βρασμό ψυχής. «Την είδα να πετιέται πίσω από μια κολόνα. Πυροβόλησε αρκετές φορές, δεν ήταν καλά, είχε το ακαταλόγιστο, δεν επικοινωνούσε και ήταν αποσβολωμένη» κατέθεσε στο δικαστήριο και ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τότε το θύμα και ήταν παρών στο τραγικό συμβάν.

Στις 15 Οκτωβρίου 2012, η «φόνισσα της Ευελπίδων» είχε μπει στα δικαστήρια και, φορώντας περούκα, πυροβόλησε τον 33χρονο Γιώργο Κίτσα και τον 25χρονο αδελφό του, τους οποίους θεωρούσε υπεύθυνους για τη δολοφονία του 19χρονου παιδιού της. Από τα πυρά της σκοτώθηκε ακαριαία ο πρώτος και τραυματίστηκε ο δεύτερος.

Πρωτόδικα, οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχαν ρίξει «στα μαλακά» τη χαροκαμένη μητέρα, κρίνοντας ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, επηρεασμένη από τον χαμό του γιου της. Η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού, καθώς και εκείνου του μειωμένου καταλογισμού τής είχαν εξασφαλίσει ποινή κάθειρξης έξι χρόνων με αναστολή ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....