Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ελληνίδα μαθήτρια στην κορυφή των κομπιουτεράδων

❱❱ Η 16χρονη Εφη Ζιώτα από την Καβάλα βγήκε 3η στην Ευρώπη και 10η διεθνώς σε παγκόσμιο διαγωνισμό της MicrosoftΘέλει να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου της Πληροφορικής η 16χρονη μαθήτρια Εφη Ζιώτα από την Καβάλα και σύντομα θα το πετύχει!

Τρεις μήνες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη στην Αθήνα, σάρωσε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ, κατακτώντας την τρίτη θέση στην Ευρώπη και τη δέκατη στον κόσμο, ανάμεσα σε 1.000.000 μαθητές από 140 χώρες!

Ο διαγωνισμός διεξήχθη φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint.

«Από τα 14 μου συνειδητοποίησα πόσο πολύ αγαπώ τον τομέα των υπολογιστών. Πλέον, έχοντας κάνει αρκετά μαθήματα και έχοντας καταλάβει τι ακριβώς είναι η πληροφορική, την αγάπησα ακόμη πιο πολύ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μου κινεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον όσο οι υπολογιστές» είχε δηλώσει μετά τη διάκρισή της τον περασμένο Μάιο.

Παρά το γεγονός ότι η περίοδος προετοιμασίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνέπεσε με τις πανελλαδικές εξετάσεις, η νεαρή κοπέλα από την Καβάλα έβαλε τα δυνατά της και κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

«Ανυπομονώ να πάω, γιατί θα είναι εμπειρία ζωής. Δεν αγχώνομαι, διότι θεωρώ το στρες μεγάλο εχθρό για έναν διαγωνιζόμενο. Είμαι έτοιμη να αρχίσω την προετοιμασία και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό» είχε πει με σιγουριά.

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της16χρονης εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Οπως είπε, αισθάνεται περήφανη γι’ αυτή την επιτυχία, που γεμίζει με ελπίδα τον τόπο για όσα μπορούν να καταφέρουν οι νέοι.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...