Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Super χάπι που κόβει την όρεξη

❱❱ Το νέο φάρμακο κόβει την όρεξη και οδηγεί σε σταδιακή απώλεια βάρους τους παχύσαρκουςΜια χαραμάδα ελπίδας για τους υπέρβαρους και τους πάσχοντες από παχυσαρκία δημιουργεί η μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιολογίας στο Μόναχο της Γερμανίας, η οποία ανοίγει τον δρόμο στη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων, με τη μορφή χαπιών, που οδηγούν σε σταδιακή απώλεια βάρους.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Τσιούφης, τα περιστατικά της παχυσαρκίας έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια παγκοσμίως, γεγονός που συνδέεται με την ανάπτυξη και την πρόοδο της αρτηριακής υπέρτασης, της δυσλιπιδαιμίας, του διαβήτη τύπου 2 και κατ’ επέκταση της καρδιαγγειακής νόσου, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

«Η φαρμακευτική ουσία Lorcaserin ρυθμίζει την όρεξη μέσω της υποθαλαμικής ενεργοποίησης ανορεξιογόνων μηχανισμών, οδηγώντας σε σημαντική απώλεια βάρους. Το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς με αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο ή πολλαπλούς καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι υποβάλλονταν παράλληλα σε θεραπεία με διαιτητικές παρεμβάσεις» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι σε διάστημα ενός έτους παρατηρήθηκε απώλεια βάρους τουλάχιστον 5% στο 38,7% των ασθενών που έλαβαν την ουσία, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά απώλειας βάρους επιτεύχθηκαν χωρίς συνοδό αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Εγκριση

Το φάρμακο έλαβε έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), ενώ η σχετική δημοσίευση της μελέτης CAMELLIA-TIMI 61 έγινε στο «New England Journal of Medicine».

Οπως αναγνωρίστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας, ο λόγος που ελάχιστοι υπερτασικοί καταφέρνουν να ελέγξουν με επιτυχία τις τιμές της αρτηριακής τους πίεσης είναι ότι δεν συμμορφώνονται με τη φαρμακευτική τους αγωγή. «Φαίνεται, λοιπόν, ότι η χρήση δισκίων που αποτελούνται από δύο ή περισσότερες φαρμακευτικές ουσίες συμβάλλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της συμμόρφωσης των ασθενών στην αγωγή και κατ’ επέκταση στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής τους πίεσης» επισημαίνει ο κ. Τσιούφης. Ακόμη μία σημαντική ανακοίνωση που έγινε στο εν λόγω συνέδριο αφορά την εφαρμογή διαδερμικής αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας ακόμη και σε ομάδες πληθυσμού χαμηλού χειρουργικού κινδύνου. Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε μια νέα τεχνολογία, που παρέχει τη δυνατότητα απλής και μη επεμβατικής ανίχνευσης ασθενών που διατρέχουν κίνδυνο μελλοντικών θανατηφόρων καρδιακών συμβάντων και η εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την αποτροπής τους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου καταρρίφθηκε ο μύθος που θέλει τις δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και υψηλές σε πρωτεΐνες και λίπη να είναι ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. «Οι δίαιτες αυτές μπορεί να είναι χρήσιμες βραχυπρόθεσμα για την απώλεια βάρους, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, μακροπρόθεσμα όμως συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και με θανάτους λόγω στεφανιαίας νόσου, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και καρκίνο» εξηγεί ο κ. Τσιούφης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...