Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η εξομολόγηση του Τόλη πριν από τη μεγάλη βραδιά στο Ηρώδειο

❱❱ Η συγκινητική ιστορία που αποκάλυψε ο Τόλης Βοσκόπουλος, με αφορμή τη μοναδική συναυλία του στο ΗρώδειοΕίναι το εικοστό παιδί της οικογένειάς του. Το μοναδικό αγόρι ανάμεσα σε 19 αδερφές. Ο πατέρας του Χαράλαμπος Βοσκόπουλος, ένας Σμυρνιός, ο οποίος μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε από το μηδέν να φτιάξει στη Λαχαναγορά το δικό του κατάστημα, δεν θα σταματούσε την προσπάθεια, αν δεν αποκτούσε τον πολυπόθητο διάδοχο της οικογένειας, εκείνον που αργότερα θα του περνούσε τη σκυτάλη της επιχείρησης.

Ο Τόλης ή Τόλιος Βοσκόπουλος, όπως τον ξέρουν όλοι στη γειτονιά της Κοκκινιάς, όπου μεγάλωσε, δεν του έκανε όμως το χατίρι. Η Λαχαναγορά δεν του ταίριαζε. Η πίστα και το σανίδι τον τρέλαιναν. Oταν, λοιπόν, στα 15 του ανακοίνωσε στον πατέρα του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος, εκείνος αντί να τον κατσαδιάσει, την ίδια μέρα κιόλας τον πήρε από το χέρι και πήγε και τον έγραψε στο Εθνικό Ωδείο «Μ. Καλομοίρης». Oταν τον ρώτησε για ποιον λόγο το έκανε, του απάντησε: «Δεν ήθελα ποτέ να γυρίσεις να μου πεις ότι μπορούσες να γίνεις κάτι κι εγώ σε εμπόδισα».

Την παραπάνω συγκινητική ιστορία αποκάλυψε χθες το μεσημέρι στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη συναυλία του στο Ηρώδειο στις 30 Σεπτεμβρίου ο «άρχοντας» του λαϊκού τραγουδιού. «Κοντεύω τα 80. Κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή λέω (σ.σ.: στον πατέρα του) “Κοίτα τώρα”» τόνισε στη συνέχεια, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

dsc 8400

Από το πλευρό του Τόλη δεν έλειπε, φυσικά, η σύζυγός του Αντζελα Γκερέκου, η οποία μίλησε για τον άνδρα της, έναν «Ελληνα που αγαπάει τη χώρα του με πάθος». Παρόντες ήταν η σκηνοθέτρια και χορογράφος Σοφία Σπυράτου, η οποία θα κάνει τη σκηνοθεσία της συναυλίας, ο φίλος του Γιώργος Λιάνης, ο σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ αλλά και ο εκδότης, αρθρογράφος της «δημοκρατίας» και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης, τον όμιλο Aegean.

dsc 8393

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη, η ιδέα της μοναδικής αυτής βραδιάς «ανήκει στον υιό του Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Γιώργο, έναν νέο άνθρωπο που έχει ως ίνδαλμά του τον Τόλη Βοσκόπουλο». Είναι χαρακτηριστικό δε πως από τις πρώτες ημέρες της προπώλησης τα μισά εισιτήρια έχουν πουληθεί, μια και το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολύ μεγάλο.

«Ο τελευταίος Ελληνας σταρ»

«Τολμώ να πω ότι ο Βοσκόπουλος είναι ο τελευταίος Ελληνας σταρ» είπε ο κ. Λιάνης και συμπλήρωσε: «Για εμένα είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών. Η εμφάνισή του στο Ηρώδειο θα είναι συμπαντική. Και 50.000 να είχε χωρητικότητα, θα το γέμιζε ο Βοσκόπουλος. Ξέρω ότι τίποτε δεν ήθελε περισσότερο από αυτή τη συναυλία».

dsc 8501

Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου θα βρεθούν δύο εξαίρετοι σολίστες: ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο. Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης η πολυμελής, ιστορική φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας «Ομόνοια» με διευθυντή ορχήστρας τον Σπύρο Ράλλη και οι μεικτές χορωδίες «Αχαράβης» και «Καναλιών» της Κέρκυρας, υπό τη διδασκαλία της Αγάθης Κοσκινά.

Info: Η συναυλία «60 χρόνια Τόλης Βοσκόπουλος» στο Ηρώδειο θα δοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Ωρα έναρξης: 21.00.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...