Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Βασίλης Κεγκέρογλου: Μετράω 25 χρόνια γάμου, αλλά μπροστά στην αιωνιότητα δεν είναι πολλά

❱❱ O «φανατικός πράσινος» Βασίλης Κεγκέρογλου αποκαλεί «προδότες» όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ
❱❱ Η παραλία-ησυχαστήριο στην Κρήτη, η αγάπη για τους Ξυλούρη – Σκουλά και το «ξεκαθάρισμα» στη σύζυγό του από το πρώτο τους κιόλας ραντεβού ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου 

Είναι τόσο ταυτισμένος με το κόμμα του, που δεν έχει τολμήσει ποτέ κανείς από τους αντιπάλους του να του κάνει πρόταση μετακίνησης! Με άλλα λόγια, δεν μπορεί κανένας να φανταστεί τον Βασίλη Κεγκέρογλου σε κόμμα εκτός του ΠΑΣΟΚ. Αυτός, λοιπόν, ο «φανατικός πράσινος», ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του στην «Espresso».

Υποστηρίζει δε κάτι πολύ επαναστατικό: Οτι στους κόλπους της νεολαίας το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα τάση. Είναι η μόδα των νεαρών ψηφοφόρων. Ο σκληρός Kρητικός παραδέχεται ότι ενίοτε λυγίζει, ότι είναι ερωτευμένος με την Κρήτη και την Ψαρή Φοράδα, την παραλία του στο βαθύ Κρητικό Πέλαγος, ότι τρώει κατσικάκι με ασκολύμπρους και, τέλος, πως ξεκαθάρισε στη σύζυγό του Μαρία, από το πρώτο κιόλας ραντεβού τους, ότι αγαπάει την πολιτική.
Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι εκτός από άρχοντας του Ηρακλείου της Κρήτης είναι και άρχων του Πατριαρχείου, τίτλος που απέκτησε επάξια.

Πώς ήταν για το Κίνημα Αλλαγής η πρώτη του ΔΕΘ, μετά τη δημιουργία του;

Φέτος ήταν αλλιώς. Πρώτη φορά που είχαμε τόσο κόσμο μαζί μας στα περίπτερα και στην ομιλία. Σκεφτείτε ότι περπατήσαμε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και φτάσαμε ως Λαδάδικα κι ο κόσμος μάς χαιρετούσε παντού, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, που ήταν όλοι τους σφιγμένοι απέναντί μας.

Τι σας έλεγαν στον δρόμο;

Να πάμε πιο δυναμικά, και έχουν δίκιο. Οντως χρειάζεται πιο ουσιαστική και πιο συγκροτημένη παρέμβαση. Και ήδη έγινε, καθώς στη ΔΕΘ παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο σχέδιο «Ελλάδα», τη δική μας πρόταση για το πώς θα «περπατήσει» η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Αυτό απαιτεί εθνική συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων και των ταγών της κοινωνίας.

Η επόμενη μέρα της χώρας δεν μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα γραφείο από τον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του, αφορά επόμενες γενιές και θέλει συνεννόηση από όλους. Οχι απαραίτητα κυβερνητική.

Υπάρχει ΠΑΣΟΚ σήμερα, κ. υπουργέ;

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορία, και μάλιστα ζώσα. Είναι μια πραγματικότητα και είναι αποτυπωμένη στη χώρα. Είναι συνώνυμά του πολλά από τα έργα και τις θεσμικές αλλαγές που ζήσαμε και ζούμε. Η ιστορία αυτή συνεχίζεται και σήμερα με χιλιάδες έμπειρα στελέχη που έχουμε παντού.

Ομως υπήρξε η ανάγκη, στις σύγχρονες συνθήκες, να φτιαχτεί ένας νέος φορέας που να εκφράζει τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Αυτόν τον στόχο έχει το Κίνημα Αλλαγής. Θέλουμε να ξαναπαίξουμε σημαντικό ρόλο, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Μεγάλο κομμάτι του χώρου σας, όμως, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρα τι απομένει για σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχε όντως ένα θελκτικό αφήγημα, κακά τα ψέματα. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες σε μια πολύ κουρασμένη κοινωνία, που τον άκουσε ευχάριστα και τον ακολούθησε. Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα νιώθουν εξαπατημένοι από το κατασκευασμένο αφήγημα με το οποίο τους ξεγέλασαν.

Εκεί, λοιπόν, στη διαδικασία αυτή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα οποία εμείς έχουμε δώσει τους χαρακτηρισμούς του «αποστάτη» και, ας μου επιτραπεί η έκφραση, του «προδότη της παράταξης,» πήγαν προς τα εκεί. Φεύγοντας έλεγαν ότι δεν άντεχαν να ψηφίζουν άλλα μνημόνια και στη συνέχεια, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ψήφιζαν δυο δυο. Οσο για τους ψηφοφόρους, αυτοί δικαιολογούνται, διότι ψάχνουν, υποτίθεται, το καλύτερο κάθε φορά, κι εδώ άκουσαν το ψεύτικο αφήγημα.

Τι προσδοκάτε ως ποσοστό για τις εκλογές που θα έρθουν;

Θέλουμε να διπλασιάσουμε τις σημερινές δυνάμεις μας. Η πόλωση που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά. Το σύστημα πρέπει να ισορροπήσει και άρα πρέπει να ενισχυθεί ο μεσαίος χώρος, που εκπροσωπούμε. Υπάρχει η ανάγκη στήριξης του συστήματος, κι αυτό είμαστε εμείς.

Θα γινόσασταν υπουργός του Μητσοτάκη;

Επειδή υπάρχει το προηγούμενο της συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., μπορώ να σας πω ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από τέτοιου τύπου συνεργασίες πια. Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση μέσω μιας κοινής συνεννόησης που είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Οποιος και να γίνει κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι μπορούν να διαμορφωθούν συνθήκες ευρύτερης πλειοψηφίας και των τριών μεγάλων κομμάτων.

Νιώσατε ποτέ μεγάλη στενοχώρια στο διάστημα αυτών των μεγάλων αλλαγών στη χώρα και στο κόμμα σας;

Η μεγαλύτερη στενοχώρια μου ήταν όταν αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε την ένταξη της χώρας σε μνημόνιο, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαν ανακύψει, το 2010. Εκείνη η στιγμή, εκείνη η μέρα, ήταν πάρα 4441586πολύ δύσκολη για μένα. Επίσης, ένιωσα άσχημα όταν στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, την περίοδο που προωθούσε τις αλλαγές στα εργασιακά, καταργώντας θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποφάσισα να μην ψηφίσω το συγκεκριμένο άρθρο 2 όταν ήρθε στη Βουλή για κύρωση. Διαφώνησα με όλο αυτό.

Ποια είναι η προσωπική σας γνώμη για τον Γιώργο Παπανδρέου;

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε μια μεγάλη ευθύνη μόνος του, την προσπάθεια δηλαδή να βγει η χώρα από την κρίση, και νομίζω ότι πίστεψε πως μπορεί να τα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ μόνο του. Υπολόγιζε και στη στήριξη της κοινωνίας και αυτό ήταν μια πραγματικότητα, γιατί υπήρξε στήριξη τουλάχιστον το πρώτο διάστημα. Υστερα όμως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου, όταν υπήρξαν δολιχοδρομήσεις, αμφιβολίες από τα ίδια τα στελέχη και όταν φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2011, οπότε προέκυψε μεγάλη αμφισβήτηση για το αν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα.

Νομίζω ότι κινήθηκε με την πίστη ότι μπορούσαμε μόνοι να τα καταφέρουμε. Πάντως, αυτή την πρώτη εμπειρία κράτους-μέλους της Ε.Ε. που βρέθηκε σε κρίση, χωρίς να υπάρχει μηχανισμός από την Ευρώπη, δεν μπορούν να τη χρεωθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν ένα δομικό πρόβλημα της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, της έλειπε ένα δομικό στοιχείο, μια κολόνα, κι αυτή ήταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), που έγινε, φυσικά, αφότου εμείς γίναμε πείραμα και εργαστήριο για αυτή την εξέλιξη.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Τι είναι για εσάς η Κρήτη;

Η Κρήτη είναι η ζωή μου. Οπου βρεθώ κι όπου σταθώ η Κρήτη είναι μέσα μου. Αυτό ισχύει για όλους τους Κρητικούς.

Πού βρίσκεται το δικό σας ησυχαστήριο στο νησί;

Εγώ κάθε χρόνο εάν δεν πάω στην παραλία της Σιδωνίας ή Ψαρή Φοράδα, όπως τη λέμε εμείς, δεν αντέχω. Μόνο εκεί γεμίζω μπαταρίες. Κοντά υπάρχει κι ένα μικρό χωριουδάκι, η Τέρτσα, στο νοτιότερο σημείο του νομού Ηρακλείου, πριν μπούμε στον νομό Λασιθίου.

Το κλειδί και το μυστικό της Κρήτης είναι η παρέα. Δεν μαζευόμαστε με σκοπό το φαγητό. Είναι η αφορμή για να βρεθούμε. Εκεί, λοιπόν, πριν από είκοσι χρόνια δημιουργήθηκε μια παρέα και με τα χρόνια η συνήθεια να βρισκόμαστε όλοι εκεί έγινε κατεστημένο.

Η νότια Κρήτη και το νότιο Κρητικό Πέλαγος, σε αντιδιαστολή με την επίσημη ονομασία του (Λιβυκό Πέλαγος), είναι το αγαπημένο μου σημείο. Θα πάρουμε πρωτοβουλία για τη μετονομασία του πελάγους σε Κρητικό, γιατί τέτοιο είναι. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, νομίζω έχει ήδη ξεκινήσει από την επίσημη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού η διαδικασία αλλαγής στους ναυτικούς χάρτες.

Το κρητικό πιάτο που τρώτε στα τραπέζια με τους φίλους ποιο είναι;

Αν διαλέξω ένα θα διαμαρτυρηθεί το άλλο, όμως θα το κάνω. Το καλύτερο όλων είναι το κατσικάκι με ασκολύμπρους. Είναι τα κοτσάνια από το περίφημο κρητικό αγκάθι, ένα χόρτο που φυτρώνει στα κρητικά βουνά. Το μαγειρεύουν η σύζυγος και η πεθερά μου.

Πολλά χρόνια γάμου;

Μετράμε 25 χρόνια γάμου, αλλά μπροστά στην… αιωνιότητα δεν είναι πολλά. Εχουμε αλληλοκατανόηση για τα ελαττώματά μας. Αξιοποιούμε τα προτερήματα και κατανοούμε τα ελαττώματα, κι έτσι προχωράμε.

Εχουμε δύο παιδιά στο πανεπιστήμιο. Ο Αλέξανδρος είναι 23 ετών και τελειώνει ναυπηγός στο ΕΜΠ και ο μικρότερος, ο Νικόλας, είναι στο δεύτερο έτος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ.

4416413

Για ποια πράγματα γκρινιάζει η σύζυγός σας;

Οταν γνωριστήκαμε, στα πρώτα μας ραντεβού εγώ ήμουν ξεκάθαρος, μόνο που εκείνη δεν το αξιολόγησε όσο καλά έπρεπε. Της είπα, λοιπόν, ότι δεν έχω κανένα ψεγάδι, είμαι αψεγάδιαστος, όλα είναι τέλεια, πλην ενός. Ασχολούμαι με την πολιτική! Τότε το προσπέρασε γρήγορα. Εκ των υστέρων λέει ότι έκανε λάθος, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται… Επομένως, βιώνουμε πλέον από κοινού τη ζωή με τα ελαττώματά μας. Πάντως είναι πολύ επιβαρυντική η πολιτική δράση σε μια οικογένεια.

Τα αγόρια σας ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ;

Οσο περίεργο και να σας φανεί, το ΠΑΣΟΚ είναι στις μέρες τους το νέο εξτρίμ. Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται εξτρίμ. Είναι η νέα μόδα. Θα έχετε δει αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το πώς ήταν η ζωή μας με ΠΑΣΟΚ και πώς είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Νεολαίοι τα διακινούν.

Υπάρχει τάση στη νέα γενιά για το κόμμα μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα μόδα. Ακούν «Ανδρέα Παπανδρέου» ο νεαρός και η νεαρά που δεν το έζησαν, ακούν κι όλους να τα ρίχνουν στο ΠΑΣΟΚ και, σου λέει, τι γίνεται; Τι δαίμων ήταν αυτό το κόμμα και τα έχει κάνει όλα σε αυτό τον τόπο; Για αυτούς κατεστημένο είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.

Χορεύετε κρητικά;

Δεν έχω ιδιαίτερες επιδόσεις στον χορό, αλλά όταν είμαι σε κέφι θα κάνω και τις στροφές μου. Οταν ακούω κρητικά τραγούδια μπορώ να σταματήσω οτιδήποτε άλλο κάνω για να τα απολαύσω. Είναι εθνικός ύμνος για μένα. Ο Νίκος Ξυλούρης και ο Βασίλης Σκουλάς είναι οι αρχιερείς.

Φαίνεστε σκληρός όταν κάποιος σας πρωτογνωρίζει. Υπάρχει ρομαντικό στοιχείο σε εσάς; «Σπάτε» ποτέ;

Το πιο σκληρό μέταλλο, και μιλάω ως φυσικός, σπάει εύκολα, το πιο μαλακό λυγίζει. Αρα ή σκληρός είσαι ή μαλακός ή εύκαμπτος, θα σπάσεις. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λυγίζει συναισθηματικά.

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...