Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο «Μανωλιός» του σινεμά νικήθηκε από τον καρκίνο

❱❱ Χάρηκε τα γενέθλια του εγγονού του Τζωρτζίνου και μετά έκλεισε τα μάτια τουΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο Μανωλιός… έφυγε. Ο Γιώργος Παπαζήσης, ο κωμικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου που αγαπήθηκε στον ρόλο του καλοκάγαθου Κρητικού, πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης χτυπημένος από τον καρκίνο. Στον θάλαμο του νοσοκομείου εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές, καθώς ο 80χρονος ηθοποιός πάλεψε σκληρά για να κερδίσει ακόμα μία ημέρα ζωής, προκειμένου να γιορτάσει τα γενέθλια του εγγονού του Τζωρτζίνου, που φέρει το όνομά του.

Και τα κατάφερε. Επειτα έκλεισε τα μάτια του ευχαριστημένος για όλα τα ωραία που του χάρισε η ζωή: την καριέρα, την οικογένεια, το μοναχοπαίδι του Δημήτρη, και τα δύο εγγονάκια του.

viky vanita

«Τις τελευταίες ώρες ο Γιώργος πραγματικά έκανε μια παλικαρίσια υπερπροσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή για τα γενέθλια του εγγονού του. Του το ζήτησε ο γιος μας σαν τελευταία χάρη. Με φιλότιμο και αξιοπρέπεια, χωρίς ούτε για μια στιγμή να παραπονεθεί, άντεξε μέχρι που άλλαξε η μέρα» αποκάλυψε στην «Espresso» η πρώην σύζυγός του Τιτίκα Στασινοπούλου.

efoplistina2

Το διαζύγιο στην πραγματικότητα δεν χώρισε ποτέ το ζευγάρι. Οι σχέσεις τους παρέμεναν άριστες και για χάρη του μοναχογιού τους, που νύχτα μέρα βρισκόταν στο νοσοκομείο και κρατούσε το χέρι του πατέρα του με λαχτάρα. «Εγώ ήμουν υποστηρικτική. Δίπλα του, εδώ, στον θάλαμο, να μην του λείψει τίποτα. Γνωρίζαμε όλοι πως δεν θα γινόταν καλά. Τριάμισι χρόνια πάλευε με τον καρκίνο στο πάγκρεας και πρόσφατα έκανε μετάσταση στον πνεύμονα. Ο Δημήτρης μας όμως ήθελε να το ανατρέψει. Ετρεξε για τον πατέρα του πολύ, μέχρι την άλλη άκρη της γης, φέρνοντας φάρμακα από το εξωτερικό για να του χαρίσει ζωή. Εκανε τα πάντα» εξομολογήθηκε φανερά συγκινημένη η γνωστή ηθοποιός.

Πρώτη εμφάνιση

Ο Γιώργος Παπαζήσης γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. Το 1961 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή με το έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα κοκόρια των δώδεκα», ενώ έναν χρόνο αργότερα έπαιξε στην ταινία «Τέρμα τα δίφραγκα», όπου καθιερώθηκε. Ακολούθησαν 36 ταινίες, μεταξύ των οποίων «Η ταξιτζού», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο φαφλατάς», «Το πιο λαμπρό μπουζούκι», «Εμπαινε Μανωλιό», «Ο Μανωλιός στην Ευρώπη». Παρότι έκανε καριέρα δευτεραγωνιστή, κατάφερε να κερδίσει το κοινό με το ταλέντο, τον επαγγελματισμό και το απίστευτο χιούμορ του. Ηταν ο πιο αγαπητός Μανωλιός του κινηματογράφου! Κάποια στιγμή ο ρόλος τον κούρασε κι έσπασε το συμβόλαιό του με την εταιρία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος. «Εγώ ήμουν θεατροπαίδι. Ετυχε να βγω στον κινηματογράφο. Μου ζήτησαν τον Κρητικό, έγινε, έπιασε, αλλά, κατά το ελληνικόν, ήθελαν να το συνεχίσουμε γιατί οικονομάμε. Αλλά εγώ δεν ήθελα. Και δεν το μετάνιωσα, κέρδισα τον Παπαζήση» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του το 2015.

kathe katergaris ston pagko toy me ton giorgo pantza

Ο Γιώργος Παπαζήσης υπηρέτησε το θέατρο με πάθος επί χρόνια, ενώ τηλεοπτικά εμφανίστηκε στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στη Μητρόπολη Κηφισιάς (Αγιος Δημήτριος). Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα σε κοινωφελή οργανισμό.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«Θαύμαζα την Αλίκη! Ημουν ερωτευμένος μαζί της»

entieto 2 321674 648780871814544 1695117613 n

Ο κινηματογραφικός «Μανωλιός» ήταν κρυφά ερωτευμένος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη! Το παραδέχτηκε πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια στην εκπομπή «Τα καρντάσιανς» μιλώντας με λόγια απέραντου θαυμασμού για την πρωταγωνίστρια: «Η αγάπη μου. Τη θαύμαζα. Δεν μπορώ να εκφράσω τι αισθανόμουν για την Αλίκη. Ημουν ερωτευμένος μαζί της. Ηταν μια προσωπικότητα που έλαμπε».

Διαφορά ηλικίας

Μιλώντας από καρδιάς και για τους διάσημους φίλους και συναδέλφους του στον χώρο του θεάματος, ξεχώρισε τον Νίκο Σταυρίδη: «Ηταν κολλητός, παρόλο που είχαμε διαφορά ηλικίας. Να σου πω εγώ πότε έβριζε. Οταν του πήγαινες κόντρα στον Ολυμπιακό, γινόταν τρελός. Ηταν εκπληκτικός τύπος, ωραίος. Και βέβαια ήταν και γυναικάς». Οσο για τον «κοντό γυναικά» του θεάτρου Νίκο Ρίζο, ανέφερε: «Βέβαια του άρεσαν οι γυναίκες. Οσο μπόι τού έλειπε… Μπαγάσας ήταν»!

Για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα είχε πει χαρακτηριστικά: «Ηταν κούκλος, ωραίος, νευρικός λιγάκι, βάραγε σφαλιάρες στα καλά καθούμενα. Ο μόνος που του γύρισα τη σφαλιάρα σε μια ταινία ήμουν εγώ, στο “Πίσω μου σ’ έχω σατανά”. Δεν το περίμενε και δεν παρεξηγήθηκε».

20994343 116174215775286 7072119761918479510 n

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο: «Και με αυτόν έχω δουλέψει, εκπληκτικός. Στα διαλείμματα μάς μαγείρευε από το σπίτι. Τέτοιος σεφ δεν υπήρχε. Εγλειφες τα δάχτυλά σου». Για την αδυναμία του Βασίλη Αυλωνίτη στον ιππόδρομο δήλωσε πως σε μία ταινία, στην οποία δεν έπαιζε και γυριζόταν στον Ιππόδρομο, εκείνος ήταν εκεί, στις κερκίδες και πανηγύριζε!

Ο γάμος με την έγκυο Στασινοπούλου και το βελούδινο διαζύγιο

Η γνωριμία του Γιώργου Παπαζήση με την Τιτίκα Στασινοπούλου, τη μία και μοναδική γυναίκα που ερωτεύτηκε με πάθος και κατόπιν έγινε σύζυγός του, έγινε στην παράσταση «Το ζευγάρωμα» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο ΚΘΒΕ. «Στην αρχή ήμασταν φίλοι, μετά γίναμε ζευγάρι. Παντρευτήκαμε ύστερα από δύο χρόνια σχέσης, επειδή ήμουν έγκυος. Οι γονείς μου δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένοι με την επιλογή μου ούτε με το ότι περίμενα παιδί προ γάμου» είχε αποκαλύψει η Τιτίκα Στασινοπούλου σε παλιότερη συνέντευξή της στην «Espresso».

yperfysikos mpempes theatro

Ο Γιώργος ήταν σπουδαίος σύντροφος και ιδανικός άνδρας για να αποκτήσει παιδί, όπως ανέφερε η ηθοποιός. Ο γάμος τους έγινε το καλοκαίρι του 1975 στη Αγία Σκέπη της Φιλοθέης σε κλειστό κύκλο, παρότι και οι δύο ήταν αναγνωρίσιμοι και επιτυχημένοι. Παρόντες ήταν μόνο οι γονείς τους και μια φίλη τους από την Αμερική, η οποία τυχαία βρισκόταν στην Ελλάδα. Ο Πυθαγόρας και ο επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης αυτοπροτάθηκαν να τους παντρέψουν, όμως το ζευγάρι επέλεξε απλούς φίλους εκτός θεάματος. Μαζί στο σανίδι, μαζί στον o gios toy dimitrisκινηματογράφο, μαζί και στη ζωή, ο Γιώργος και η Τιτίκα μεγάλωσαν τον μοναχογιό τους Δημήτρη Παπαζήση (μικρή φωτό), ο οποίος είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του.

To 2015 το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει με συναινετικό διαζύγιο. Αφορμή για το τέλος του γάμου τους ήταν η απόφαση της ηθοποιού να ασχοληθεί -και για οικονομικούς λόγους- με τις ακαδημαϊκές σπουδές της και τη διδασκαλία. Ωστόσο κράτησαν πολύ καλές σχέσεις. «Την περισσότερη ευθύνη εγώ τη φέρω. Δεν μπορώ να αδικήσω τον Γιώργο. Δεν είναι πως μια μέρα ο άντρας μου τρελάθηκε, απλά άλλαξα εγώ. Το ότι χωρίσαμε όμως από κλίνης και σπιτιού δεν αλλάζει κάτι. Πάντα θα αγαπιόμαστε και θα είμαστε μαζί. Δεν κόψαμε ποτέ γέφυρες. Βρισκόμαστε, συζητάμε και ενδιαφέρεται ο ένας για τον άλλον πραγματικά» είχε πει στη συνέντευξή της.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...