Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

«Συρτάκι» θανάτου

❱❱ Ενας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι από την επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά»Ενας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι ήταν ως αργά χθες το βράδυ ο απολογισμός του μεσογειακού κυκλώνα που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο και άφησε πίσω του σοβαρότατες ζημιές. 

Τα κακά νέα ήρθαν από το Βραχάτι Κορινθίας, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο πρώην διοικητής Ασφαλείας Κορίνθου Γιάννης Παπατριανταφύλλου, συνταξιούχος αστυνομικός. Ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα τη στιγμή που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του το Σάββατο το βράδυ.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε σταματήσει το όχημά του στην άκρη του δρόμου ενώ ταυτόχρονα έβλεπε τα ορμητικά νερά να πλησιάζουν. Στο σημείο έφτασε ένας φίλος του με αγροτικό αυτοκίνητο που τον παρέλαβε, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

4567261

Τρεις άνθρωποι αγνοούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ στο Μαντούδι της Εύβοιας, έχοντας θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές. Πρόκειται για ένα ζευγάρι, ηλικίας 67 και 58 ετών, που το Σάββατο το βράδυ διέσχισαν με το αυτοκίνητό τους τον δρόμο από Μαντούδι για Μετόχι, ωστόσο βρέθηκαν μπροστά σε έναν ορμητικό χείμαρρο. Από τότε, αν και το αυτοκίνητό τους βρέθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί κανένα ίχνος από το ανδρόγυνο. Στην ίδια περιοχή αγνοείται και ένας 27χρονος. Ο νεαρός άνδρας επέβαινε σε όχημα μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί σε κορμό δέντρου, όπου έμεινε για ώρες, και να σωθεί.

4566961

pirosvestiko

Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία και για έναν 75χρονο κτηνοτρόφο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αλμυρού, στον Βόλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε μεταβεί στην περιοχή Μέγας Λάκκος, στο όρος Οθρυς, προκειμένου να μεταφέρει τα ζώα του για να τα προστατέψει από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο σημείο επικρατούσε πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα ο 75χρονος να χάσει τον προσανατολισμό του. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν Αστυνομία, πυροσβέστες και εθελοντές.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Δρόμοι, σπίτια και παραλίες βούλιαξαν στη λάσπη

Κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και μεγάλες ποσότητες λάσπης στα οδικά δίκτυα συνθέτουν από χθες το σκηνικό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας απ’ όπου πέρασε ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Η μεσογειακή καταιγίδα, που πλήττει από προχθές το βράδυ τη χώρα, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκες του δήμους Λοκρών και Μαντουδίου.

4568435

«Πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα των σπιτιών τους γιατί φοβήθηκαν» δήλωσε ο δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου Χρήστος Καλυβιώτης σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα μέτρο νερό ακόμη και στον δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό. Ανάλογο ήταν το σκηνικό του καιρού και στην ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, όπου οι χείμαρροι φούσκωσαν και μετέφεραν τόνους λάσπης σε κάθε παραλιακή πρόσβαση ενώ το νερό στους δρόμους ξεπέρασε το ένα μέτρο.

«Ζούμε έναν πραγματικό εφιάλτη και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες, γιατί οι καταστροφές σε περιουσίες είναι μεγάλες» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος λίγο μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία, το Καρπενήσι, την Αμφισσα και τη Λιβαδειά βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο.

megara8

Ανάλογο ήταν το σκηνικό του καιρού και στην Κόρινθο, με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης αφήνοντας τους 15.000 κατοίκους χωρίς νερό. Την ίδια ώρα στο Κιάτο γκρεμίστηκαν γέφυρες και η περιοχή «κόπηκε στα δύο».

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής Σπύρος Σταματόπουλος, οι ζημιές σε σπίτια και καταστήματα είναι πολλές και για τον λόγο αυτό ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να σταλούν κλιμάκια μηχανικών που θα καταγράψουν τις καταστροφές.

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Παράλληλα έκκληση προς τους πολίτες απηύθυνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων προκειμένου να μην περάσουν από τον παραλιακό δρόμο αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. «Πέφτουν συνεχώς κομμάτια από πεζοδρόμια και ο δρόμος είναι στο αέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία συνοδευόταν και από σχετικές φωτογραφίες που μαρτυρούσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Στη δίνη του «Ζορμπά» βρέθηκε και η Καλαμάτα, όπου συνολικά 14 σκάφη διάφορων τύπων βυθίστηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από θαλαμηγό με σημαία της Γερμανίας που βρισκόταν στον λιμένα Καλαμάτας.

evoia222 iefimerida

Ακραία καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στη νησιωτική Ελλάδα. Ειδικότερα, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και την Αλόννησο προκλήθηκαν υλικές ζημιές από την ένταση της βροχής και εγκλωβίστηκαν τρεις άνθρωποι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είχαν αίσιο τέλος και οι μηχανισμοί των δήμων βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Αναβλήθηκε η συναυλία του Βοσκόπουλου

Ο «Ζορμπάς» χόρεψε και τον Τόλη Βοσκόπουλο! Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, που σαρώνει όλη την Ελλάδα, δεν επέτρεψε στον «άρχοντα» του ελληνικού τραγουδιού να πραγματοποιήσει χθες την πολυαναμενόμενη συναυλία του για τα 60 χρόνια καριέρας του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, οι οποίοι ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο καιρός θα αλλάξει… ρότα και θα σταματήσει να βρέχει, η συναυλία θα γίνει σε νέο χώρο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ η ημερομηνία θα γίνει άμεσα γνωστή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η μεγάλη αυτή συναυλία με «πρωταγωνιστή» τον «κουρσάρο της νύχτας» Τόλη Βοσκόπουλο ήταν από τις πρώτες ημέρες της προπώλησης sold out, αφού το ενδιαφέρον των θεατών ήταν πολύ θερμό.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς έχει κάνει η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ συμμετέχουν η πολυμελής ιστορική Φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας «Ομόνοια» και οι μεικτές χορωδίες Αχαράβης και Καναλιών του νησιού.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, αλλά οι βροχές επιμένουν

Με βροχές και δυνατούς ανέμους κάνει ποδαρικό ο νέος μήνας, την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας που «σάρωσε» πολλές περιοχές το Σαββατοκύριακο αποχωρεί σταδιακά από τη χώρα μας. Σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι περιοχές όπου σήμερα θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα περιορίζονται στη Μακεδονία και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές κατά διαστήματα αυξημένες θα σημειωθούν και στη δυτική Ελλάδα, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-5 μποφόρ. Ομπρέλα θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους και οι κάτοικοι της ανατολικής Ελλάδας, καθώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

4567491

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς εντάσεως έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στα νησιά, με τοπικές βροχές και νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα πνέουν δυτικοί 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Παράτολμοι σέρφερ στη Μεσσηνία

surf voyliagmeni

Την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός εξαιτίας του κυκλώνα «Ζορμπά» κάποιοι όχι μόνο αψηφούν τις συστάσεις των Αρχών για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων αλλά τις… επιδιώκουν θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο! Ο λόγος για κάποιους απερίσκεπτους σέρφερ στη Μεσσηνία, οι οποίοι μόλις είδαν τα γιγάντια κύματα που έφερε η κακοκαιρία πήραν τις σανίδες τους και βούτηξαν στο νερό. Οι παράτολμοι νεαροί είδαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έπληξαν τη Μαραθόπολη Μεσσηνίας ως την ιδανική ευκαιρία για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη.

Μάλιστα δεν δίστασαν να καβαλήσουν τις σανίδες τους σε απόσταση αναπνοής από τα απόκρημνα βράχια δίπλα στο λιμάνι, κίνηση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους. Οι επίδοξοι δαμαστές των κυμάτων στάθηκαν τυχεροί, αφού κατόρθωσαν τελικά να βγουν σώοι και αβλαβείς στη στεριά. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι δοκίμασαν να κάνουν σερφ στην Βουλιαγμένη.

Βουτιές στο ηλιόλουστο Ηράκλειο της Κρήτης

krhth mpanio thalassa

Αντί για κυκλώνας… καλοκαίρι για τους τυχερούς Ηρακλειώτες, που συνεχίζουν απτόητοι την ηλιοθεραπεία και τις βουτιές τους στη θάλασσα! Την ώρα που θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις κρατούν τους κατοίκους κλεισμένους στα σπίτια τους σε δεκάδες περιοχές της χώρας, στον νομό Ηρακλείου επικρατεί ηλιοφάνεια και αποδεικνύεται ότι η Κρήτη έχει… τον δικό της καιρό!

Στην Αγία Πελαγία κάτοικοι και επισκέπτες είδαν και απόειδαν περιμένοντας τον «Ζορμπά» και, αφού ο κυκλώνας δεν φάνηκε να πλησιάζει, αποφάσισαν να βάλουν τα αδιάβροχα και πάλι στην ντουλάπα, να ανασύρουν μαγιό και αντηλιακά και να κατευθυνθούν προς την παραλία! Δεκάδες λουόμενοι απόλαυσαν τα καταγάλανα νερά και τον λαμπερό ήλιο σαν να ήταν καλοκαίρι, με υψηλές θερμοκρασίες και… ένα ελαφρύ αεράκι να τους δροσίζει! Στα Χανιά, από την άλλη, οι κάτοικοι ήταν λιγότερο ευνοημένοι, καθώς γκρίζα σύννεφα κάλυπταν τον νομό, όμως σε γενικές γραμμές τα καιρικά φαινόμενα άφησαν μάλλον… αλώβητους τους Κρητικούς.

{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....