Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κύπελλο, νίκες και σχεδιασμός στο λιμάνι

Οι «ερυθρόλευκοι» καταστρώνουν τα πλάνα της επόμενης μέρας.

Ο Μίτσελ κράτησε χαμηλά τους τόνους μετά τη (μαθηματική) κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έχει τους λόγους του που βάζει «φρένο» στα πανηγύρια.

Το μήνυμα που περνά στους παίκτες του είναι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση από δω και στο εξής. Κι αυτό είναι ζητούμενο για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον, ο 50χρονος τεχνικός θέλει -κι όχι μόνο εκείνος- εκτός από το πρωτάθλημα, να σηκώσει στο τέλος της σεζόν και το Κύπελλο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν με τη δέουσα αγωνιστικότητα στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι και τον τελικό (η αρχή γίνεται αύριο με τον επαναληπτικό προημιτελικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα). Επίσης, ο Ισπανός θέλει νίκες και καλό θέαμα στα ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα. Κι αυτό όχι μόνο για να κόψει η ομάδα το νήμα κάνοντας ρεκόρ βαθμών, αλλά κάνοντας και ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο στον πίνακα. Εφόσον κρατηθεί ο ρυθμός σε υψηλά επίπεδα, ο «ερυθρόλευκος» προπονητής θα βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει για το έμψυχο υλικό. «Θέλουμε να νικήσουμε στα παιχνίδια που μένουν γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να προετοιμάσουμε την ομάδα για του χρόνου. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά ότι είναι σημαντικό να παίξουν και να δούμε εμείς κάποια πράγματα για να οργανώσουμε το μέλλον. Μια μεγάλη ομάδα ποτέ δεν παίζει κάνοντας συμβιβασμούς» είπε με νόημα προχθές το βράδυ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Είναι προφανές ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν τα τελικά τεστ για το ρόστερ της νέας σεζόν, το οποίο -ως γνωστόν- ο Μίτσελ θέλει να είναι «μικρό και ευέλικτο». Παράλληλα, το τεχνικό τιμ μαζί με τη διοίκηση θα είναι σε θέση να χαράξει τον σχεδιασμό στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Ηδη έχουν αποκτηθεί δεξί μπακ (Σαλίνο), αμυντικός μέσος (Μπόατενγκ), δύο μεσοεπιθετικοί (Ντε Βινσέντι, Σάμαρης) κι ένας φορ (Ολαϊτάν), ενώ αναμένονται τουλάχιστον δύο ακόμη κινήσεις (για ένα «δεκάρι» κι έναν τερματοφύλακα).

Η πρώτη «κούπα» στην καριέρα του Μίτσελ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε χθες ο ισπανικός Τύπος στην πρώτη «κούπα» της (προπονητικής) καριέρας του Μίτσελ. «Ακολουθεί το μονοπάτι του Ερνέστο Βαλβέρδε» υπογραμμίζεται στους τίτλους των περισσοτέρων άρθρων. Αν και το πρωτάθλημα ουσιαστικά είχε κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν ανέλαβε τους Πειραιώτες, εντούτοις οι συμπατριώτες του θεωρούν σημαντικό ότι ο 50χρονος κόουτς συνέδεσε το όνομά του με αυτή την επιτυχία. Πέρα από το γεγονός ότι πέτυχε ό,τι και ο Βαλβέρδε, δηλαδή πρωτάθλημα από την πρώτη τους κιόλας σεζόν εργασίας εκτός των ισπανικών συνόρων, τονίζουν ακόμη ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν εξαιρετική… διαφήμιση στο ποδόσφαιρο της χώρας τους. Με λίγα λόγια, εκτός από παίκτες, δείχνει ότι η Πριμέρα Ντιβιζιόν «εξάγει» και καλούς προπονητές. «Επαναλαμβάνω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλει όλο και περισσότερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ στη «Marca».

– Με το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Πάμπλο Κοντρέρας έγινε μόλις ο τρίτος Χιλιανός ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη (μετά τους Σάλας και Μοράλες) που καταφέρνει να προσθέσει και τρίτο τίτλο στο παλμαρέ του (οι άλλοι δύο αποκτήθηκαν με τη Μονακό και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας). «Η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας ήταν κάτι που ήθελε βελτίωση. Στην αρχή της σεζόν νικούσαμε, αλλά ο κόσμος μας ήθελε περισσότερα. Με την αλλαγή προπονητή συνεχίσαμε τα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο βελτιώθηκε και το θέαμα» τόνισε ο 34χρονος στόπερ με δηλώσεις του στον Τύπο της Χιλής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...