Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Οι ληστές του Πάριου μεγάλωσαν με Πάριο!

Μια πολύ περίεργη ιστορία με ανάκληση ένορκων καταθέσεων, επιστροφή χρημάτων (40.000 ευρώ) αλλά και άφεση αμαρτιών στους τρεις Ρομά δράστες από τον τροβαδούρο της αγάπης!

Με τα τραγούδια του μεγάλωσαν, ερωτεύτηκαν, ονειρεύτηκαν! Και όταν κατάλαβαν ότι είχαν κλέψει τον τροβαδούρο της αγάπης, η ψυχή τους έγινε κομμάτια… Τα χρήματα πολλά, αλλά η αγάπη τους για τον καλλιτέχνη μεγαλύτερη. Ετσι, χωρίς δεύτερη σκέψη τού επέστρεψαν στο ακέραιο τα 40.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από τον στενό του συνεργάτη.

Μάλιστα, ύστερα από αυτήν την εξέλιξη ο Γιάννης Πάριος όχι μόνο τους έδωσε άφεση αμαρτιών, αλλά ζήτησε να μη διωχθούν και ποινικά.

Κάπου εδώ θα μπορούσε να πέσει η αυλαία της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, αδίστακτοι κακοποιοί έστησαν καρτέρι και λήστεψαν έξω από το σπίτι του τραγουδιστή τον ίδιο και τον στενό του συνεργάτη, Στέργιο Θαλάσση. Ομως το φινάλε της περίεργης ιστορίας που περιλαμβάνει παρακολουθήσεις, μεταφορά χρημάτων, μεταμέλεια των δραστών, αλλά και ανάκληση τριών ένορκων καταθέσεων ακόμη δεν έχει γραφτεί…85k9647g8hg96

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 30 Ιουλίου η «Espresso» αποκάλυψε μια σειρά από δικαστικά έγγραφα, τα οποία ρίχνουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση που αναμένεται να μεταφερθεί σύντομα στις δικαστικές αίθουσες και να προκαλέσει…

«Οι κατηγορούμενοι μόλις έμαθαν από τις εφημερίδες ότι η βαλίτσα με τα λεφτά που είχαν στα χέρια τους ανήκε στον αγαπημένο τους τραγουδιστή κίνησαν γη και ουρανό για να του τα επιστρέψουν. Η κλοπή έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου και λίγες ημέρες μετά, στις 15 Οκτωβρίου του 2012, συντάχθηκε ιδιωτικό συμφωνητικό και ο στενός συνεργάτης του κ. Πάριου, Στέργιος Θαλάσσης, παρέλαβε τα 40.000 ευρώ» σημείωσε ο δικηγόρος των δραστών Γιάννης Καλογριδάκης και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αν και οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν το ποσό στον τραγουδιστή, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο (μέσω εκπροσώπου του) ενώπιον της ανακρίτριας, αποσαφηνίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ληστεία, όπως αρχικώς είχε διατυπωθεί εκ παραδρομής, αλλά στην πραγματικότητα για απλή κλοπή, παρ’ όλα αυτά αδίκως συνεχίζεται η κράτησή τους στις φυλακές Κορυδαλλού και χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό».

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο Ιωάννης Βαρθακούρης μαζί με τον στενό συνεργάτη του Στέργιο Θαλάσση επέστρεφαν με το αυτοκίνητο του τραγουδιστή στην Αθήνα από την πόλη των Ιωαννίνων, όπου το προηγούμενο βράδυ ο 67χρονος καλλιτέχνης είχε δώσει συναυλία. Την ώρα  που το αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι του Γιάννη Πάριου στη Γλυφάδα, τρεις άγνωστοι άνδρες «επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στον συνεργάτη του Στέργιο Θαλάσση χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές και του αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε το ποσό των 40.000 ευρώ και προσωπικά έγγραφα του τραγουδιστή. Λίγες ώρες αργότερα το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι ληστές είχε εντοπιστεί εγκαταλειμμένο στην περιοχή των Σπάτων. Μέσα στο όχημα ήταν η βαλίτσα με τα προσωπικά έγγραφα του τραγουδιστή, όχι όμως και τα χρήματα.

Ο Στέργιος Θαλάσσης, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και αναγνώρισε από φωτογραφίες τους Σ.Κ, Ν.Β και Α.Θ ως τα άτομα που του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν την τσάντα.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος κατέθεσε τρεις φορές ενόρκως ότι οι δράστες τον χτύπησαν «με κλωτσιές και μπουνιές», στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, πέντε μέρες μετά τις συλλήψεις, πέρασε ξανά την πόρτα της ανακρίτριας και τα πήρε όλα πίσω.

Οπως κατέθεσε ο ίδιος στη δικαστική λειτουργό «οι κατηγορούμενοι δεν με χτύπησαν ούτε με κλοτσιές ούτε με μπουνιές. Υπάρχει μια δόση υπερβολής στις καταθέσεις που έχω δώσει στην Αστυνομία…» είπε, ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση του υποστηρίζοντας ότι: «Ημουν πολύ εξοργισμένος και σοκαρισμένος γιατί πήρανε τα χρήματα που έπρεπε να δώσω και ήθελα να τους εκδικηθώ γιατί είχα τρελαθεί εκείνη τη στιγμή».

Και ενώ ο τροβαδούρος της αγάπης συγχώρεσε τους ληστές και τα χρήματα επεστράφησαν, ο Στέργιος Θαλάσσης άλλαξε την κατάθεσή του σε μια προσπάθεια να πέσουν οι δράστες στα μαλακά, μέχρι και σήμερα οι δράστες παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, από μέρα σε μέρα περιμένουν να οριστεί η δίκη τους και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Οι ίδιοι κατηγορούνται για ακόμη δύο ληστείες σε βάρος πλασιέ κοσμημάτων, αλλά αρνούνται τις κατηγορίες.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...