Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σκάνδαλο μεγατόνων η πώληση του 902!

Κανάλι και ραδιόφωνο σε επιχειρηματία από το ΚΚΕ – Οι συχνότητες έπρεπε να επιστραφούν στο κράτος όπου ανήκουν

Tέλος εποχής για τον τηλεοπτικό σταθμό και το ραδιόφωνο του ΚΚΕ. Φαίνεται πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν άντεξε τη συντήρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης που είχε στην κατοχή του κι έτσι προχώρησε στην πώλησή τους, κάτι όμως που αποτελεί σκάνδαλο στα media, αφού οι άδειες εκπομπής ανήκουν στο κράτος και μόνο σε εκείνο θα έπρεπε να επιστραφούν, εφόσον υπήρχε πρόβλημα συντήρησης. Οι δυσκολίες ήταν γνωστές εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η πώληση των μέσων, η οποία κυοφορούνταν τους τελευταίους μήνες, είναι πλέον σκανδαλώδες γεγονός. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες είχαν γίνει οι σχετικές μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων, σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί ο 902, ωστόσο επικράτησε η δύναμη του κεφαλαίου. Ετσι οι υπογραφές μπήκαν και η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. που είχε μέχρι πρότινος στην κατοχή της τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902 μεταβιβάστηκε σε ισχυρό Ελληνα επιχειρηματία.

Την πώληση του 902 επιβεβαίωσε επισήμως το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στον σταθμό κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες […] Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα, λεκτικά και ηχητικά, παραμένουν στο κόμμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε ως όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., που εξέπεμπε από τον Περισσό, «καθαρή» από εργαζομένους, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες σε ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μιας ή της άλλης πλευράς. Η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία και για να παραδοθεί «καθαρή» στον νέο ιδιοκτήτη, θα πρέπει να γίνουν απολύσεις, οι οποίες όμως είναι παράνομες. Η ηγεσία του Περισσού επέλεξε να χωρίσει σε δύο ομάδες τους εργαζομένους και να τους «περάσει» σε κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες θα απολυθούν χωρίς να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Επιπλέον οι τέσσερις εργαζόμενοι της ιστοσελίδας 902.gr του κόμματος θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπεται στο νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή 600 έως 800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον μέσο εργατικό μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζομένους που θα παραμείνουν στον «Ριζοσπάστη», όταν ολοκληρωθεί το «μπαράζ» απολύσεων.

Απολύσεις με «κούρεμα»

Ο νέος ιδιοκτήτης ήταν ξεκάθαρος. Με ρήτρα ζήτησε να παραλάβει τον σταθμό «καθαρό», για τον λόγο αυτό οι σαράντα οκτώ εργαζόμενοι του 902 πρόκειται να απολυθούν. Η διεύθυνση του σταθμού άρχισε ήδη συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν «κούρεμα» των οφειλομένων τους, τουλάχιστον κατά 40%! Επειδή είναι παράνομη η απόλυσή τους κατευθείαν από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, θα «μεταφερθούν» σε άλλες επιχειρήσεις του κόμματος και θα απολυθούν από εκεί. Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...