Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Εδιωξαν με κλωτσιές το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ!

Οι «Ράμπο» πήγαν για έλεγχο στις Αρχάνες Κρήτης (παραμονή του Αφέντη Χριστού) και δέχτηκαν επίθεση από 200 άτομα – Μπήκε λουκέτο στο επίμαχο μαγαζί

Μνήμες από το περσινό περιστατικό στην Υδρα με το… κυνήγι στους εφοριακούς του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι χρειάστηκαν επέμβαση των ΜΑΤ για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, ξύπνησαν στις Αρχάνες Ηρακλείου, στην Κρήτη! Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ που πήγαν να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα δέχτηκαν άγρια επίθεση από περίπου 200 άτομα, τα οποία τους προπηλάκισαν και τους έδιωξαν κακήν-κακώς!

Το νέο συμβάν έλαβε χώρα παραμονή της γιορτής του Αφέντη Χριστού, οπότε ντόπιοι και επισκέπτες ήταν συγκεντρωμένοι στους δρόμους του χωριού και μπαινόβγαιναν σε καταστήματα. Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούν «σαφάρι», στο πλαίσιο των συχνών ελέγχων που έχει κηρύξει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να παταχθεί η φοροδιαφυγή, διάλεξαν τη συγκεκριμένη μέρα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στην περιοχή.33gh98h9h9

Η γιορτή

Αυτό που δεν γνώριζαν όμως ήταν ότι η μέρα που διάλεξαν ήταν πολύ σημαντική για το χωριό. Ετσι όταν πάτησαν το πόδι τους σε μια ταβέρνα στις Αρχάνες, όλοι άρχισαν να τους κοιτούν με μισό μάτι θεωρώντας αδιανόητη και προκλητική την επίσκεψή τους τέτοια μέρα. Κάποιοι μάλιστα εξαγριώθηκαν και γύρω στα διακόσια άτομα (ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και πελάτες μαγαζιών) επιτέθηκαν στους ελεγκτές χτυπώντας τους και αναγκάζοντάς τους να τραπούν έντρομοι σε φυγή.

Η επέμβαση της Αστυνομίας δεν κρίθηκε αναγκαία, αφού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ επέστρεψαν την επομένη το πρωί στην περιοχή πραγματοποιώντας τους ελέγχους και παραδίδοντας σε μία επιχείρηση το Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου με όσα διαπίστωσαν. Η επιχείρηση κατηγορείται για άρνηση ελέγχου με τη μη επίδειξη βιβλίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου της προηγούμενης βραδιάς δεν είχαν κοπεί περισσότερες από τρεις αποδείξεις στους πελάτες του καταστήματος!

Τελικά το ΣΔΟΕ προχώρησε στο κλείσιμο της επιχείρησης. Κλιμάκιο του Σώματος επανήλθε χθες το πρωί και κοινοποίησε στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (ΥΣΕ) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στην Υδρα

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από ένα χρόνο στην Υδρα, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ αποκλείστηκε από εξοργισμένους κατοίκους στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σταλεί κλιμάκιο της Αστυνομίας από την Αθήνα για να τους απελευθερώσει! Τότε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου είχε συλληφθεί και αυτό είχε προκαλέσει εκτεταμένα επεισόδια στο νησί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ΜΑΤ.

Στη Χαλκιδική

Παράλληλα, για τέταρτη συνεχή μέρα οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους σε καταστήματα της Χαλκιδικής. Ετσι οι ελεγκτές προχώρησαν σε επτά σφραγίσεις καταστημάτων και συγκεκριμένα ζαχαροπλαστείων, καφέ-μπαρ και ενός περιπτέρου σε Καλλιθέα, Πευκοχώρι, Καλάνδρα και Φλογητά. Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών αυτών αγνόησαν την εντολή του ΣΔΟΕ για κλείσιμο λόγω παραβάσεων και λειτουργούσαν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παρά το 48ωρο λουκέτο που είχε επιβάλει το ΣΔΟΕ σε κέντρο της Καλλιθέας, όπου εμφανιζόταν ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος, για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, το μαγαζί λειτούργησε κανονικά.

Τρεις φορές λουκέτο και άλλες τόσες οι ιδιοκτήτες το άνοιξαν!

Μέσα σε όλα αυτά, οι αστυνομικοί έκλειναν ένα κατάστημα στα Γιαννιτσά, αλλά οι ιδιοκτήτες το άνοιγαν γράφοντάς τους στα παλιά τους τα παπούτσια και μάλιστα όχι μία αλλά τρεις φορές! Η υπόθεση με το pool bar έφτασε στα όρια της γελοιότητας, καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ένα μετά το άλλο τρία άτομα, επειδή αγνόησαν με θράσος τρεις φορές το λουκέτο που είχαν βάλει στο μαγαζί και το άνοιγαν ξανά και ξανά! Ολα άρχισαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο μαγαζί, οπότε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας του καταστήματος από την αρμόδια αρχή. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η πισίνα που υπήρχε στο κατάστημα είχε κατασκευαστεί και αυτή δίχως την απαραίτητη άδεια. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το μαγαζί να κλείσει πρώτη φορά. Δεν πέρασαν κάποιες ώρες και ένας άντρας πήγε και ανέβασε τα ρολά. Οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και το μαγαζί έκλεισε δεύτερη φορά, αλλά εμφανίστηκε άλλο ένα άτομο, το οποίο άνοιξε το pool bar και πάλι! Ολα αυτά συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες και μάλιστα την ίδια μέρα! Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 58, 50 και 35 ετών, τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών, ενώ η 36χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου και αναζητείται από τις αρμόδιες αρχές.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...