Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ηταν παιδί στα δεκαεννιά

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας του άτυχου Θανάση Καναούτη (ο οποίος κηδεύεται σήμερα) για τον ελεγκτή που τον «είχε στοχοποιήσει ως τζαμπατζή».

Αξίζει, άραγε, 1,20 ευρώ μια ανθρώπινη ζωή; Κι όμως, για τη μηδαμινή αξία ενός εισιτηρίου για το τρόλεϊ γράφτηκε μια πρωτοφανής τραγωδία το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, με θύμα ένα παιδί που δεν είχε αρχίσει καλά καλά τη ζωή του. Και την έχασε πάνω σε έναν καβγά με τον ελεγκτή που διαπίστωσε ότι δεν είχε εισιτήριο. Ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον ελεγκτή μαζί με τον οδηγό, αλλά διέταξε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο ελεγκτής έσπρωξε τον 19χρονο Θανάση Καναούτη και ότι μεταξύ τους είχε συμβεί παλιότερα και άλλο περιστατικό!3332h556h89

Ο 19χρονος είχε μπει στο τρόλεϊ της γραμμής 12 «Αθήνα – Περιστέρι» στη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς την Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, μπήκε στο τρόλεϊ ο ελεγκτής Ν. Π. και του ζήτησε το εισιτήριό του. Εκείνος δεν είχε και ο ελεγκτής τού ζήτησε ταυτότητα για να καταγράψει το προβλεπόμενο πρόστιμο, την οποία επίσης ο νεαρός απάντησε πως δεν είχε. Ετσι, του είπε να μείνει στο τρόλεϊ και να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

«Δεν έχω λεφτά… Οι γονείς μου είναι άνεργοι!» φέρεται ότι δικαιολογήθηκε ο Θανάσης Καναούτης, κάτι που αργότερα διέψευσε ο πατέρας του Γιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός -που, μαζί με τον ελεγκτή, κλήθηκε για ανωμοτί κατάθεση- υποστήριξε ότι έγινε μικροσυμπλοκή: «Ο ελεγκτής τον πρόλαβε και τον άρπαξε από την μπλούζα και η μπλούζα σκίστηκε, ενώ έσπασαν και τα γυαλιά του ελεγκτή. Μόλις ηρέμησαν, ξεκίνησα για να συνεχίσω τη διαδρομή. Ο νεαρός πήγε τρέχοντας στη μεσαία πόρτα, έσπασε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα αυτόματα άρχισε να επιβραδύνει και ο νεαρός άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω» κατέθεσε. Ομως, ο 19χρονος έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο και να χάσει τις αισθήσεις του. Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης που κατέγραψε με κάμερα ένας περαστικός. Στα πλάνα φαίνεται ένας επιβάτης να επιτίθεται στον ελεγκτή κατηγορώντας τον για το κακό που συνέβη, ενώ μια κοπέλα εκσφενδονίζει εναντίον του ένα μπουκάλι νερό φωνάζοντας: «Πήρες τη ζωή του παιδιού, το καταλαβαίνεις;». Κάποιοι επιβάτες φωνάζουν στον ελεγκτή και τον οδηγό: «Να δούμε πώς θα κοιμάστε τα βράδια!».

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο Θανάση στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ομως, στις 5.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή…225h96h89 1

«Τον έσπρωξε επίτηδες»

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, δεν μπορεί να πιστέψει πώς έχασε από τη μια στιγμή στην άλλη το «βλαστάρι» του. Δακρυσμένος καθόταν έξω από το σπίτι της οικογένειας κρατώντας στα χέρια μια φωτογραφία του Θανάση και δέχθηκε να μιλήσει στην «Espresso» παρά τον πόνο του: «Πρέπει να λάμψει η αλήθεια, να μάθουμε και εμείς γιατί χάσαμε το παιδί μας… Ο ελεγκτής το ήξερε το παιδί μου. Οταν το είδε μπροστά του, πήγε κατευθείαν σε αυτόν και άρχισε να του μιλά άσχημα…»| λέει ο Γιάννης Καναούκης.

Ο Γιάννης Καναούκης λέει ότι δύο κοπέλες που κατέβηκαν στην προηγούμενη στάση και ήταν γνωστές του γιου του του είπαν πως ο ελεγκτής μόλις είδε τον Θανάση τις άφησε να κατέβουν, ενώ δεν είχαν εισιτήριο και ξεκίνησε να τον προσβάλλει: «Του είπε “βουνό με βουνό δεν σμίγει” και ο οδηγός του είπε “κανόνισέ το τώρα το κωλ….”! Πήγε κατευθείαν στον γιο μου και του ζήτησε το εισιτήριο λέγοντάς του “είδες πόσο μικρός είναι ο κόσμος;» και άρχισε να τον σπρώχνει προς τον οδηγό”. Πιαστήκανε στα χέρια, έσκισε την μπλούζα που φορούσε το παιδί. Εγώ πιστεύω πως τον έσπρωξαν και έπεσε. Οπως μας είπαν οι γιατροί, έχει χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στον αυχένα. Πώς είναι δυνατόν να πήδηξε μόνος του προς τα πίσω; Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ελεγκτή ο Θανάσης. Ολοι τον ξέρουν στο Περιστέρι. Το παίζει τσαμπουκάς, δεν έχει καλούς τρόπους και μιλά άσχημα ακόμα και σε ηλικιωμένους».

Νεαροί που οργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης πορεία διαμαρτυρίας από το σημείο του δυστυχήματος, ακινητοποίησαν ένα τρόλεϊ της γραμμής 12 και, χτυπώντας τα τζάμια με τα χέρια τους, υποχρέωσαν τους επιβάτες να κατεβούν και επιτέθηκαν φραστικά στον οδηγό. Ο ΗΛΠΑΠ αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της γραμμής. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή εν όψει της κηδείας του αδικοχαμένου 19χρονου που θα γίνει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο νεκροταφείο Περιστερίου.99h85h96

Σάλος για το tweet της συγγραφέως Λένας Διβάνη

Σάλο και αντιδράσεις μεταξύ χρηστών του Facebook προκάλεσε το σχόλιο της συγγραφέως Λένας Διβάνη που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της και χαρακτήριζε «τζαμπατζή» τον νεκρό νέο: «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό». Την κυρία Διβάνη υπερασπίστηκε ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος που έγραψε στο Facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να τη λιντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός, ούτε τίποτε. Είναι η “Λάθος Λέξη”. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».

Την ανάρτηση της συγγραφέως προσυπέγραψε και ο συνάδελφός της Χρήστος Χωμενίδης σχολιάζοντας στο Facebook: «Μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους». «Το δραματικό τέλος του παιδιού είναι αιτία για να κλάψει κανείς και όχι ευκαιρία για να γράψει για ελεγκτές, για τζαμπατζήδες και για δωρεάν κάρτες μετακίνησης» καυτηρίασε απαντώντας μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Καυστικές ήταν και οι απαντήσεις ανώνυμων πολιτών στο tweet της συγγραφέως.445hj896h6h8

«Τον εξευτέλισαν, τον πρόσβαλαν και τον δολοφόνησαν»

Η διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιών υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι ο 19χρονος χτύπησε τον ελεγκτή όταν ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει πρόστιμο: «Ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή, χειροδικώντας με γροθιές και κλοτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια, φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση. Στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον».

Ωστόσο, ο επιβάτης Νίκος Καταλιός που προσπάθησε να τους χωρίσει, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Extra αρνήθηκε ότι ο Θανάσης τον χτύπησε και κατήγγειλε ότι ο ελεγκτής χειροδίκησε εναντίον του παιδιού: «Τον εξευτέλισαν, τον πρόσβαλαν, του άσκησαν πίεση… Το παιδί το δολοφόνησαν, το σπρώξανε έξω το παιδί!» είπε ο κ. Καταλιός.

Η «Espresso» αποκαλύπτει την κατάθεση μιας 48χρονης επιβάτιδος που δείχνει ότι ελεγκτής και επιβάτης είχαν προηγούμενα! «Φαίνονταν σαν να έχουν ξαναϊδωθεί… Ακουσα τον ελεγκτή να του φωνάζει “εσύ το κάνεις συστηματικά, είναι η δεύτερη φορά”… Μάλιστα ήταν άλλες δύο κοπέλες που δεν είχαν εισιτήριο και κατέβηκαν στην επόμενη στάση. Τον νεαρό όμως τον κράτησε και του είπε ότι θα πάνε στο τμήμα. Εκείνος αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει, όπως φώναζε και ο ελεγκτής, αλλά και ο οδηγός του τρόλεϊ. Ηλθαν στα χέρια, τράβαγε ο ένας τον άλλον. Του νεαρού του σκίστηκε η μπλούζα, ενώ του ελεγκτή έπεσαν τα γυαλιά και άρχισε να φωνάζει “μου έσπασες τα γυαλιά”. Ξαφνικά το όχημα άρχισε να κόβει ταχύτητα και ο νεαρός άνοιξε την πόρτα. Τον είδα να πετάγεται έξω. Δεν είδα τον ελεγκτή να τον σπρώχνει» καταθέτει.

Ενας φίλος της οικογένειας μπήκε σε ένα λεωφορείο και δοκίμασε το μπουτόν του κινδύνου που φέρεται ότι πάτησε ο 19χρονος. «Πάτησα το μπουτόν και δεν έγινε τίποτα, πίεσα παρατεταμένα και με δύναμη. Μόνο τότε άρχισε να σταματά το λεωφορείο και η πόρτα άνοιξε έπειτα από δύναμη που έβαλα» λέει στην «Espresso».56h96h898

Ο «γίγαντας Buzz» με καρδιά γεμάτη καλοσύνη

O γυμνασμένος καλοκάγαθος αστροναύτης Buzz Lightyear από την ταινία κινούμενων σχεδίων «Toy story», ήταν ο αγαπημένος ήρωας του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Αλλωστε έμοιαζαν. Γίγαντες και οι δύο, με καρδιά όμως γεμάτη καλοσύνη.

Γνωστοί και φίλοι που ανάβουν ένα κερί στη μνήμη του Θανάση στο σημείο όπου ξεψύχησε τον περιγράφουν ως καλοπροαίρετο γίγαντα με απίστευτη σωματική δύναμη, που δύσκολα επιδείκνυε ή χρησιμοποιούσε: «Ηταν το πιο καλό παιδί της γειτονιάς» λέει στην «Espresso» ένας φίλος του αδικοχαμένου «Buzz»: «Διασκέδαζε τη ζωή χωρίς να παραβλέπει την ουσία της, πήγαινε στο γήπεδο. Ηταν Παναθηναϊκός, αλλά πάντα ήρεμος, χωρίς να προκαλεί. Ηξερε τη δύναμή του και γι’ αυτό δύσκολα μπλεκόταν σε καβγάδες, για να μην κάνει κακό. Ηταν ένας γίγαντας με καρδιά».

Το τελευταίο διάστημα το μόνο που σκεφτόταν ο Θανάσης ήταν οι διακοπές, έστω και ολιγοήμερες. Δεν πρόλαβε, όμως… Ο χάρος τού είχε στήσει καρτέρι στην οδό Π. Τσαλδάρη. «Πρέπει να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» λένε οι φίλοι του.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...