Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Εξαλλη η Σάντυ με την ειρωνεία!

Η αντίδραση της Κουτσοσταμάτη για την παρατήρηση που δέχτηκε επειδή θήλαζε δημόσια.

Ενα πρωτοφανές περιστατικό έζησε χθες η γνωστή ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη, με την ίδια να το δημοσιοποιεί μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. Ο θηλασμός του παιδιού της σε εμπορικό κέντρο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης έγινε η αφορμή για να δεχτεί τη λεκτική επίθεση ενός άντρα της υπηρεσίας security του εμπορικού κέντρου.

Πώς όμως εξιστορεί η ίδια το περιστατικό στο προφίλ της στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης; «Προχθές ήμουν το πρωί στο Cosmos μαζί με τη μικρή μου», γράφει η Σάντυ Κουτσοσταμάτη και συνεχίζει: «Είχε πολύ λίγο κόσμο και κάθισα σε ένα από τα παγκάκια να τη θηλάσω, έχοντας σκεπαστεί με ένα κασκόλ που είχα μαζί. Μετά από λίγα λεπτά με πλησιάζει ένας από τους security και μου λέει με ειρωνικό ύφος: “Υπάρχει ειδικός χώρος για να θηλάσετε, εδώ περνάει κόσμος” (άσχετα αν ο μόνος εκεί γύρω ήταν εκείνος). Τον ρώτησα αν θεωρεί προκλητικό τον θηλασμό και μου απάντησε: “Ε, όσο να ‘ναι”. Ενιωσα απογοήτευση και οργή. Θεωρώ ότι έχω αρκετά αντικειμενικά κριτήρια για το τι είναι προκλητικό και τι όχι. Είμαι σίγουρη ότι η εικόνα μου εκείνη τη στιγμή κάθε άλλο παρά προκλητική ήταν. Ισως μια κοπέλα με ένα κοντό σορτσάκι και ένα ανοιχτό μπλουζάκι να ήταν πραγματικά προκλητική, όμως κανείς δεν την υποχρέωσε να κρυφτεί σε κάποιον ειδικό χώρο. Και όλο αυτό επειδή θήλαζα τη μικρή μου… Τι κρίμα!!».

Οπως ήταν φυσικό, το σοκ από αυτή τη συμπεριφορά του άντρα ασφαλείας του εμπορικού κέντρου ήταν μεγάλο, όμως η ίδια δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Μετά και από τα μηνύματα συμπαράστασης. αποφάσισε να διοργανώσει σήμερα, στις 16.00 εκδήλωση διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο Mediterrannean Cosmos. Στην εκδήλωση μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και δημόσιος θηλασμός σε συνεργασία με το IBFAN, το δίκτυο δράσης για τη βρεφική διατροφή, με σύνθημα το δικαίωμα κάθε μητέρας να θηλάζει δημόσια.

«Οπισθοδρομικό»

Η ίδια, με αφορμή το περιστατικό, δήλωσε στην «Espresso»: «Το περιστατικό που συνέβη σε εμένα μας έδωσε την αφορμή να αντιδράσουμε ενάντια στη νοοτροπία που ενοχοποιεί τον θηλασμό και τον θεωρεί ντροπιαστικό θέαμα, απαγορεύοντάς τον σε δημόσιους χώρους. Δεν θέλω ούτε να το συγκεκριμενοποιήσω ούτε να το προσωποποιήσω, ωστόσο γνωρίζω πολλές μητέρες οι οποίες σταματούν να θηλάζουν επειδή δεν θέλουν να κλείνονται μέσα στο σπίτι, μια και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τη στιγμή που θηλάζουν δημόσια τους κοιτάζουν με αποτροπιασμό. Θεωρώ πολύ οπισθοδρομικό και διαστροφικό να θεωρείται η εικόνα μιας γυναίκας που θηλάζει προκλητική και προσβλητική».

Το θέμα, όπως είναι λογικό, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε, η διεύθυνση του Mediterranean Cosmos εξέφρασε τη συγγνώμη και την υποστήριξή της στη σημερινή διαμαρτυρία. Το Cosmos ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δώσει καμία τέτοια εντολή στο προσωπικό του και ότι οι μητέρες μπορούν να θηλάζουν όπου θέλουν, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο είτε εκτός αυτού.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...