Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Χολιγουντιανή επιχείρηση για τη μεταφορά του Βλαστού

Κόκκινος συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων με μοτοσικλετιστές, ΕΚΑΜ και ελεύθερους σκοπευτές να «συνοδεύουν» τον βαρυποινίτη.

Γιγαντιαία ήταν η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά του Παναγιώτη Βλαστού στο νοσοκομείο Τρικάλων, με τους χώρους να έχουν εκκενωθεί αλλά κι ερευνηθεί με εξονυχιστικούς ελέγχους, αφού ο βαρυποινίτης έχει… ιστορικό απόπειρας απόδρασης και από νοσοκομείο! Η μεταφορά στα εξωτερικά ιατρεία, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, ενώ ο κόκκινος συναγερμός δεν έληξε παρά μόνο μετά την επιστροφή του 41χρονου στις φυλακές Τρικάλων. Η επιχείρηση της μεταφοράς μάλιστα επιχειρήθηκε να γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα.

Γύρω στις 12.45 το μεσημέρι η ηρεμία των κατοίκων των Τρικάλων διαταράχθηκε, όταν περιπολικά μαζί με μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ομάδας «Ζ» έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης. Στο νοσοκομείο είχαν ήδη φτάσει άνδρες των ΕΚΑΜ, που είχαν «χτενίσει» τους θαλάμους, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους και είχαν πάρει θέσεις κλείνοντας όλα τα σημεία διαφυγής.

Αξονική

Η κλούβα της αστυνομίας έφτασε στο νοσοκομείο λίγα λεπτά πριν από τις 13.00. Ο Παναγιώτης Βλαστός μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, έκανε αξονική τομογραφία, ακτινολογικό έλεγχο κι εξετάστηκε από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως ο βαρυποινίτης, που τραυματίστηκε κατά την πτώση του από την ανεμόσκαλα προσπαθώντας να ανέβει στο ελικόπτερο, φέρει κατάγματα τόσο στο σαγόνι όσο και στο χέρι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του 41χρονου κρατούμενου, άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) είχαν ακροβολιστεί στα μπαλκόνια και τις εισόδους του νοσοκομείου. Τελικά, λίγο μετά τις 13.30 ο Παναγιώτης Βλαστός επιβιβάστηκε στην κλούβα και ξεκίνησε η επιχείρηση επιστροφής του στις φυλακές.

Απόδραση

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με παλαιότερη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη, η οποία «ναυάγησε». Τον περασμένο Ιούνιο ο 41χρονος κακοποιός -με το βαρύ ιστορικό σε απόπειρες απόδρασης- είχε επικαλεστεί γνωμάτευση γιατρού δημόσιου νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία υπήρχε ανάγκη νοσηλείας του στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ωστόσο, από τα στοιχεία που είχαν περιέλθει τότε σε γνώση αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης, η μεταγωγή του αποτελούσε μέρος σχεδίου απόδρασης, το οποίο είχε σχεδιάσει με τη βοήθεια συνεργών του.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ


Spa, σκι και χλιδάτη ζωή για τις γυναίκες-αράχνες και τους δύο συνεργούς τους

Ακρινοπληρωμένες συνοδοί πολυτελείας είναι οι δύο γυναίκες-αράχνες που θα βοηθούσαν τον Παναγιώτη Βλαστό στην τελική φάση του σχεδίου απόδρασης. Οπως αποκάλυψε μάλιστα από χθες η «Espresso», η μία από τις δύο καλλίγραμμες κυρίες είναι Ρωσίδα ιερόδουλη που κατά το παρελθόν είχε εργαστεί σε στούντιο μασάζ στην Αθήνα και είχε καταγραφεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και από το Τμήμα Ηθών της Ασφάλειας Αττικής. Η δεύτερη, που θα έπαιρνε μέρος στη μεγάλη απόδραση, μάλλον είναι αλβανικής καταγωγής και εξοικονομεί τα προς το ζην προσφέροντας συντροφιά σε άντρες με «βαριά» πορτοφόλια στη Θεσσαλία, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εκρηκτικές καλλονές για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση της απόδρασης του Ελληνα βαρυποινίτη θα έπαιρναν συνολικά το ποσό των 50.000 ευρώ, συν τη «μεγάλη ζωή» που τους πρόσφεραν για λίγες μέρες οι δύο κακοποιοί που οργάνωσαν την απόδραση Βλαστού, αφού προκειμένου να ανεβάσουν το… πρεστίζ τους και οι τέσσερις συνεργοί στην απόδραση ζούσαν χλιδάτη ζωή. Επεδείκνυαν σε κάθε ευκαιρία «πακετάκια» με ευρώ, έκαναν spa και σκι και γενικά ζούσαν στην πολυτέλεια. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο ελικόπτερο βρέθηκαν 32.000 ευρώ, η προέλευση των οποίων διερευνάται, ενώ η αστυνομία έχει ζητήσει και χαρτονομίσματα από τον ξενώνα όπου διέμεινε η «συμμορία», προκειμένου να εξεταστεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως λένε πως είναι «καθαρά», γεγονός που σημαίνει ότι ίσως έχει γίνει ξέπλυμα χρήματος. Οι σαρωτικοί έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν οι γυναίκες-αράχνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Εν τω μεταξύ, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού, που έχουν πάρει 48ωρη προθεσμία, αναμένεται να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...