Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Αριστείο κοινωνικής ευθύνης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Για τη δράση του στη δωρεάν εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Μία ακόμη διεθνή αναγνώριση, αυτήν τη φορά για την προσφορά του στα άτομα με αναπηρίες και ειδικότερα στα άτομα με προβλήματα όρασης απέσπασε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από το ICEVI, το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Ορασης, σε ειδική τελετή με αφορμή την ανακοίνωση του νέου προγράμματος εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στην ειδικότητα της Δημοσιογραφίας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του διεθνούς φορέα, μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου λόρδος Colin Low, και η Πρόεδρος του ICEVI Europe και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών κ. Μπέττυ Λεωτσάκου.

Το πρόγραμμα της Δημοσιογραφίας με εξειδίκευση στην Παραγωγή Ραδιοφώνου θα λειτουργήσει με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 μαζί με το νέο πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας – θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Ηδη από το 2005 που το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει εγκαινιάσει τη δράση του με τη συνεργασία της γαλλικής κρατικής σχολής τυφλών Valentin Haui, με 100 χρόνια ιστορίας στην εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης, έχουν αποφοιτήσει δεκάδες νέοι τυφλοί ή μερικώς βλέποντες παίρνοντας δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης στον κλάδο της φυσικοθεραπείας, αποκτώντας ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και την εργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του φιλόπνοου εγχειρήματος το 2005 το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το μόνο ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης, είχε προχωρήσει σε μία μεγάλη επένδυση, ύψους 250.000 ευρώ, για επεμβάσεις στην υλικοτεχνική υποδομή των κτιρίων, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού στο σύστημα Braille.

Ο Πρόεδρος του ICEVI International, Λόρδος Colin Low, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Eκπαίδευση για όλους» του οποίου ηγείται: «Οταν 6.000.000 παιδιά ηλικίας 0-15 ετών με προβλήματα όρασης έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο και από αυτά το 80% που βρίσκεται στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν λαμβάνει ούτε καν τη βασική εκπαίδευση, στην Ελλάδα έχετε δημιουργήσει τη μέγιστη καινοτομία. Η πρωτοβουλία αυτή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει ανάσα ζωής και διέξοδο σε παιδιά με προβλήματα όρασης για την επαγγελματική τους εξασφάλιση».

Η κ. Μπέττυ Λεωτσάκου στη σύντομη ομιλία της ανακοίνωσε την ένταξη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως μέλους του ICEVI Europe, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως αναμένει την είσοδο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και σε άλλες ειδικότητες που μπορεί να είναι προσβάσιμες στα άτομα αυτά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...