Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Νίκησε στην… Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Βέροιας, με πρωταγωνιστές τον Στοχ και τους φιλάθλους του.

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ 1-2

Το δημοτικό στάδιο της Βέροιας θύμιζε προχθές… Τούμπα, με περισσότερους από 3.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ να σπρώχνουν την ομάδα τους σε μια σημαντική αλλά και αγχώδη (στο τέλος) νίκη (2-1). Το πρώτο φετινό εκτός έδρας τρίποντο του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε όμως και…ιστορική αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» είχαν φύγει νικητές από τη Βέροια ήταν τον Δεκέμβριο του 1998 (πριν από 15 χρόνια !). Η «Βασίλισσα του Βορρά» μπορεί να μην πήρε κάτι από βαθμολογικής πλευράς, όμως κέρδισε μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις και έδειξε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το ξεκίνημα που έκανε (με μία νίκη και δύο ισοπαλίες στα τρία πρώτα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ).

Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο «τρίποντο» χρειάστηκε να έχει ένα εφιαλτικό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο -ο Χακόμπο τον έσωσε δύο φορές και μία το δοκάρι (8′ Μπαρκάν)-, να αντιμετωπίσει αναποδιές στην αρχή της επανάληψης και κενά στην άμυνα, η οποία δέχτηκε τη μεγάλη πίεση των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά σχετικά νωρίς είδε την ψυχολογία του να εκτοξεύεται στα ύψη με το γκολ (17′) του Βίτορ από στημένη φάση (το δεύτερο φετινό του Πορτογάλου αμυντικού). Στο 66′ ο Στοχ δημιούργησε εύθραυστη διαφορά ασφαλείας (2-0) με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και στο 83′ ο «συνήθης ύποπτος», Μρντάκοβιτς, έκανε το 2-1 δίνοντας δραματικό χρώμα στο φινάλε. «Πετύχαμε στη σωστή στιγμή τα γκολ, αλλά δεν είμαι χαρούμενος για το τέρμα της Βέροιας» είπε ο Στέφενς, που έδωσε το βάπτισμα του πυρός στην ενδεκάδα στους Τζαβέλλα και Νίνη. «Μας βοήθησαν πολύ και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και στη συνέχεια την ομάδα» είπε για τους δύο Ελληνες διεθνείς ο Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος στάθηκε ακόμη στην παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ που έκανε τους παίκτες να αισθάνονται σαν να παίζουν εντός έδρας. Στην «πρώτη» του στον πάγκο της Βέροιας ο Τον Κάανεν έδειξε -εν μέρει- ικανοποιημένος: «Είδατε τις φάσεις που είχαμε στην αρχή. Σε μία εβδομάδα που είμαστε εδώ είναι σημαντικό αυτό που πετύχαμε» Ο (μέτριος) Ακριτόπουλος «κιτρίνισε» τους Αμαραντίδη, Μρντάκοβιτς, Χακόμπο, Τζιόλη, Κατσουράνη και Λούκας. Οι τέσσερις νέες κάρτες (συνολικά οι κίτρινες έφτασαν τις 16 στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές) προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Στέφενς, όπως και τη δυσαρέσκεια του Μάλαμα Τεβεκέλη, που μέσα στις αρμοδιότητές του είναι να «νουθετεί» τους παίκτες σε θέματα διαιτησίας.

Βέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Τραπ, Ζεζίνιο (84′ Οστογιτς), Καλτσάς (84′ Μάνος), Μπαργκάν, Πεν (74′ Σεκούντο), Μρντάκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81′ Ολίσε), Στοχ (90′ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90΄’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.    

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...