Μοντέλο της... Louis Vuitton ο Γκορμπατσόφ

ΚΟΣΜΟΣ

Μοντέλο της... Louis Vuitton ο Γκορμπατσόφ

Μπορεί να ένιωθε λίγο άβολα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να κάνει ακόμα μια «αρπαχτή». Ο τελευταίος πρόεδρος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης, που προσπάθησε όσο ήταν πρόεδρος να προσαρμόσει τη χώρα του στα δεδομένα της ελεύθερης αγοράς, αποφάσισε να προσαρμόσει και τον εαυτό του στα ίδια δεδομένα, ώστε να βγάλει μερικά χρήματα. Για να σώσει την εικόνα του, υποστηρίζει πως κάποια από τα έσοδά του καταλήγουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει.

Μετά λοιπόν από την Pizza Hut, ο τελευταίος ηγέτης της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών αποφάσισε να διαφημίσει τη γνωστή εταιρεία παραγωγής τσαντών Luis Vuitton, από κοινού με διάφορους άλλους celebrities. Ετσι, στην επερχόμενη καμπάνια της εταιρείας θα τον δούμε να κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, έχοντας δίπλα του μια τσάντα Louis Vuitton.
Δεν ξέρουμε αν το γεγονός ότι δείχνει αμήχανος οφείλεται στις οδηγίες της διάσημης φωτογράφου Ανι Λέιμποβιτς ή αν ο πρώην κομμουνιστής ηγέτης έχει ακόμα μερικά ψήγματα της ιδεολογίας που κάποτε πρέσβευε. Το βέβαιο είναι ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πληρώθηκε γι’ αυτήν του τη φωτογράφηση, δεν μάθαμε όμως πόσα πήρε. Οσο για το μέλλον του σε αυτόν τον τομέα, μάλλον θα πρέπει να κάνει προπόνηση, ώστε να βγαίνει πιο άνετος στο φακό. Ετσι θα ανεβάσει και το κασέ του, ενώ έχει ελπίδα να δεχτεί πρόταση ακόμα κι από εταιρείες καλλυντικών. Τι παραπάνω δηλαδή μπορεί να έχει η Τζέιν Φόντα, που σε αυτήν την ηλικία -όπου να ‘ναι φθάνει στα εβδομήντα- διαφημίζει κρέμες προσώπου για «σιτεμένα κορίτσια»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ


Στη φωτογραφία ο «Γκόρμπι» στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου έχοντας δίπλα του μια τσάντα Louis Vuitton.