Κατάσχεση στη βίλα της Βίσση

Κατάσχεση στη βίλα της Βίσση

Ενας από τους πιο «σκληρούς χορούς» της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Αννας Βίσση και της εταιρείας παραγωγής Polyvideo διαδραματίστηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ενας «χορός» ιδιαίτερα οδυνηρός για τη γνωστή τραγουδίστρια που καλείται πλέον να μένει σε μια βίλα-γιαπί! Με αστραπιαίες κινήσεις δικαστικοί επιμελητές προέβησαν στην κατάσχεση και αφαίρεση των περισσότερων αντικειμένων που υπήρχαν στην πολυτελή κατοικία της Βίσση στην Εκάλη, τα οποία πλέον θα βγουν σε πλειστηριασμό λόγω του επιδικασμένου χρέους των 2,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το ποσό που οφείλει να καταβάλει η τραγουδίστρια στην παραγωγό εταιρεία ύστερα από το «ναυάγιο» της τηλεοπτικής εκπομπής «Με αγάπη Αννα», αλλά εκείνη με διάφορους -κατά την εταιρεία- τρόπους και κυρίως τις «εικονικές μεταβιβάσεις» προσπαθεί να αποφύγει.


Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Από τις 10.30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής άδειαζαν την πολυτελή κατοικία. Επιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και πίνακες ζωγραφικής πέρασαν στα χέρια της Polyvideo. Το χρονικό της «εισβολής» και οι στιγμές πανικού.

Η ώρα έδειχνε 10.30 το πρωί όταν η ήσυχη γειτονιά της Εκάλης πήρε «φωτιά». Δικαστικοί επιμελητές συνοδεία αστυνομικού «εισέβαλαν» στη βίλα της Αννας Βίσση που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάλαμου και Ωρωπού. Επιασαν εξ απήνης την κυρία που μάλλον έμοιαζε με οικονόμο του σπιτιού (η γνωστή τραγουδίστρια απουσίαζε) η οποία ούτως ή άλλως δεν είχε και πολλές επιλογές.

Κρατώντας ανά χείρας την απόφαση του δικαστηρίου και το κατασχετήριο-βόμβα που επέδωσε η Polyvideo, η εντολή ήταν σαφής: «Να απομακρυνθούν όλα τα υπάρχοντα»!

Ακολούθησε αναβρασμός κι έντονη κινητικότητα εντός του σπιτιού. Τα κινητά τηλέφωνα διάφορων φίλων της καλλιτέχνιδας που ήταν παρόντες στην υπερπολυτελή οικία πήραν φωτιά, πιθανώς σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για το τι θα επακολουθούσε.

Κι ενώ υπάλληλοι του συνεργείου κατάσχεσης μπαινόβγαιναν κουβαλώντας μαύρες σακούλες για να τυλίξουν τα εύθραυστα αντικείμενα, ο φωτογραφικός φακός της «Εspresso» (που διακριτικά απαθανάτιζε τα δρώμενα) φαίνεται ότι ενόχλησε τους «ενοίκους» της βίλας οι οποίοι απαίτησαν -εμμέσως- διά του αστυνομικού την αποχώρησή μας.

«Απλά σας ενημερώνω ότι έχουν φωνάξει περιπολικό» μας είπε ευγενικά ο ένστολος νεαρός (που επέβλεπε όλη τη διαδικασία της «επιχείρησης») αμέσως μόλις τελείωσε η τυπική εξακρίβωση στοιχείων στην οποία υποβληθήκαμε.

Κι επειδή «μυριστήκαμε» ότι αν παραμέναμε στο ίδιο σημείο, η διαδικασία -λόγω της εμφανούς επιθυμίας των «φίλων» της τραγουδίστριας να μην καταγραφεί η εκκένωση της βίλας- θα τραβούσε εσαεί, απλώς αλλάξαμε θέση.

Αυτό ήταν... Μετά από λίγη ώρα καρτερικής υπομονής κι ενώ παρατηρούσαμε τους ταραγμένους «ενοίκους» να κόβουν βόλτες προκειμένου να μας εντοπίσουν, ένα μπλε φορτηγό στάθμευσε «αρχοντικά» έξω από την κύρια είσοδο της πολυτελούς κατοικίας.

Η διαδικασία μεταφοράς στο τεράστιο φορτηγό όλων των αντικειμένων που «κοσμούσαν» τη βίλα της Βίσση δεν άργησε να ξεκινήσει και όταν ολοκληρώθηκε, οι υπάλληλοι ήταν μάλλον... εξουθενωμένοι.

Πρώτα-πρώτα στον αποθηκευτικό χώρο του «τετράτροχου γίγαντα» ανέβηκαν οι κατάλευκοι καναπέδες και οι πολυθρόνες που υπήρχαν στο καθιστικό.

Ακολούθησαν ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, καθώς και αρκετοί πίνακες ζωγραφικής.
Κι ενώ η διαδικασία «αποψίλωσης» των υπαρχόντων στο εσωτερικό της βίλας ήταν στο απόγειό της, με τους εργάτες μεταφοράς να αγκομαχούν, η παρουσία μας φαίνεται ότι ενόχλησε ακόμη και τους γείτονες της τραγουδίστριας.

Αφού μια ευγενέστατη κυρία μάς ρώτησε αν είμαστε «ληστές ή εμπρηστές!», στη συνέχεια είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν φανερά ενοχλημένο κύριο που αφού απείλησε ότι θα καλέσει -για μία ακόμη φορά- την Αστυνομία, στη συνέχεια αποπειράθηκε να μας κόψει τη «θέα» ρωτώντας μας «αν θα μας άρεσε να φωτογραφίζουν το σπίτι μας» ξεχνώντας (προφανώς) πως ήμασταν σε δημόσιο χώρο!

Αφού αφουγκραστήκαμε τον... καημό του, συνεχίσαμε να παρατηρούμε την επιχείρηση εκκένωσης.
Εντύπωση μας προκάλεσαν οι δεκάδες μαύρες σακούλες που έβγαιναν σωρηδόν από τη βίλα και πιθανώς περιείχαν πολύτιμα αντικείμενα, αλλά και διάφορα οικιακά σκεύη, καθώς τοποθετούνταν με ιδιαίτερη προσοχή στο φορτηγό, ενώ πραγματικά εντυπωσιακό ήταν ένα τεράστιο ξύλινο ανάκλιντρο για το οποίο επιστρατεύτηκαν τέσσερις άνδρες προκειμένου να το σηκώσουν.
Ακολούθησε ένα λευκός ψυγειοκαταψύκτης, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, όταν στο φορτηγό φορτώθηκαν και τα τελευταία έπιπλα (καρέκλες, καναπέδες και πολυθρόνες) που υπήρχαν στη βίλα.

Τότε άναψε το «πράσινο φως» για την αποχώρηση του «τετράτροχου γίγαντα» που μετέφερε όλα τα υπάρχοντα της τραγουδίστριας σε αποθήκη (θα τα «φιλοξενήσει» έως ότου βγουν στον πλειστηριασμό), αφήνοντας πίσω του «ρημαγμένη» την πολυτελή κατοικία.


Αγριεύει η κόντρα, στις 8 Αυγούστου τα ασφαλιστικά μέτρα

Τα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στη συμβολή των οδών Καλάμου και Ωρωπού όπου βρίσκεται η βίλα είναι ουσιαστικά απόρροια του κατασχετήριου-βόμβα που είχε επιδώσει προ δεκαημέρου η Polyvideo.

Σε αυτό στρεφόταν κατά της εταιρείας Vicar -συμφερόντων της τραγουδίστριας-, της ίδια της καλλιτέχνιδας, της αδελφής της Νίκης Βίσση-Μπoύφη (διαχειρίστρια της εταιρείας), του πατέρα της Νέστορα Βίσση (πρώην διαχειριστή), καθώς και του πρώην συζύγου της Νίκου Καρβέλα και ζητούσε να δεσμευθούν οι εν Ελλάδι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Ετσι λοιπόν εκτός του ποσού των 150.000 ευρώ (σε μετοχές και καταθέσεις) που -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει βρεθεί και δεσμευθεί υπέρ της εταιρείας, η Polyvideo αναμένεται να εισπράξει ό,τι πιάσουν στη διαδικασία του «σφυριού» τα αντικείμενα της βίλας.

Και αν αυτό ήταν ένα ισχυρό-σοκ για την τραγουδίστρια, η δικαστική διαμάχη αναμένεται να αγριέψει ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα.

Στις 8 Αυγούστου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία η παραγωγός εταιρεία ζητεί να κατασχεθεί η περίφημη Porsche Carrera την οποία η Βίσση μεταβίβασε «καταδολιευτικά» (κατά την παραγωγό εταιρεία) στην Αννίτα Πάνια. Και όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί ο δικαστικός αγώνας για τη «μεταβίβαση» της βίλας της Εκάλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Polyvideo έχει καταγγείλει ως «εικονική» τη μεταβίβαση του οικοπέδου (έκτασης 1.268 τ.μ.) με τη βίλα, που πουλήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2006 στην κυπριακή εταιρεία Τagbium Management Limited, αντί του ποσού του 1.145.265,23 ευρώ. Μάλιστα, οι αντίδικοι της καλλιτέχνιδας έχουν καταθέσει αγωγή (θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2008), αλλά και μήνυση κατά των Αννας Βίσση, Νίκης Βίσση και Ελένης Κινάνη (εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος της off shore εταιρείας) την οποία έχουν κοινοποιήσει στην ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ


Φωτ. 1: Η «άδεια» βίλα της Αννας Βίσση, στη συμβολή των οδών Καλάμου και Ωρωπού, στην Εκάλη.

Φωτ. 2 έως 8: Καρέ-καρέ η επιχείρηση κατάσχεσης των «κειμηλίων» της βίλας, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι οι άνδρες του αρμόδιου συνεργείου, με την επίβλεψη του αστυνομικού και αφού πρώτα έριχναν «κλεφτές ματιές» για να δουν αν απομακρύνθηκε ο φωτογραφικός φακός, ξεκίνησαν το «επίπονο» έργο: η αρχή έγινε με το λευκό καναπέ, ενώ ακολούθησαν τραπέζια, καρέκλες, ανάκλιντρα, ψυγεία και εύθραυστα αντικείμενα.