Η αποχή από χυμούς προστατεύει από το διαβήτη 2

ΥΓΕΙΑ

Η αποχή από χυμούς προστατεύει από το διαβήτη 2

Οσες γυναίκες επιθυμούν να προστατευτούν από το διαβήτη τύπου 2, δεν έχουν παρά να γεμίσουν τα πιάτα τους με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, αλλά να απέχουν από τους χυμούς τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες, η κατανάλωση τριών επιπλέον μερίδων ολόκληρων φρούτων την ημέρα ή μιας επιπλέον μερίδας σπανάκι, κατσαρού λάχανου ή παρόμοιου φυλλώδους λαχανικού, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 18%. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρόληψη δεδομένου ότι είναι απειροελάχιστο το ποσοστό της μείωσης, όμως μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά βοηθητικό για τις κατηγορίες υψηλού κινδύνου» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Λίντια Μπαζάνο.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η κατανάλωση μιας επιπλέον μερίδας φρουτοχυμού έδειξε να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της ίδιας μορφής διαβήτη, κατά το ίδιο ακριβώς ποσοστό. «Οι φρουτοχυμοί είναι πλούσιοι σε σάκχαρα, τα οποία όταν λαμβάνονται σε υγρή μορφή απορροφούνται τάχιστα από τον οργανισμό» εξήγησε η Μπαζάνο, τονίζοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές στην αντικατάσταση των αναψυκτικών με φρουτοχυμούς, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν αποτελούν πάντοτε μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση. «Είναι καλύτερο να τρώνε ένα ολόκληρο φρούτο παρά να πίνουν το χυμό του» πρόσθεσε.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ