Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Τους λίντσαραν άγρια μπροστά σε… παιδιά

Ακραίες καταστάσεις στην Αίγυπτο όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου δύο άντρες.

Ο όχλος έχει αναλάβει ρόλο δικαστή στην Αίγυπτο, καταφεύγοντας σε βιβλικής αγριότητας «ποινές». Το τελευταίο περιστατικό που αποκαλύπτει την αναρχία που επικρατεί στη χώρα καταγράφηκε σε χωριό του Δέλτα του Νείλου όπου οι χωρικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνταν για διάφορα εγκλήματα. Στη συνέχεια κρέμασαν τα πτώματά τους σε φανάρι κυκλοφορίας για παραδειγματισμό! Το πλήθος καταδίωξε τους δύο άνδρες στο χωριό Μαχάλτ Ζιγιάντ, περίπου 140 χλμ. βόρεια του Καΐρου, επειδή -όπως υποστήριζε- είχαν επιτεθεί σε γυναικόπαιδα και είχαν κάνει απαγωγές και κλοπές. Κατά τη διάρκεια του λιντσαρίσματος, τα 3.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί παρότρυναν τους πρωταγωνιστές της βίαιης απόδοσης «δικαιοσύνης» να ολοκληρώσουν το έργο τους φωνάζοντας «σκοτώστε τους!»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας «Ahram», οι δύο άνδρες έγιναν στόχος του πλήθους όταν πιάστηκαν στα «πράσα» να προσπαθούν να κλέψουν ένα ρίκσο, είδος τρίκυκλου μεταφορικού μέσου. Φωτογράφος του πρακτορείου Associated Press που παρακολούθησε τη σκηνή περιγράφει πως τη σκηνή του λιντσαρίσματος παρακολουθούσαν γυναίκες και παιδιά, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέγραφαν με τα κινητά τους την ωμή βία. Οσο για την καθυστέρηση της αστυνομίας να φτάσει στο σημείο ώστε να σταματήσει εγκαίρως την εκτέλεση των δύο ανδρών, αποδίδεται από τα κρατικά μέσα της Αιγύπτου στο γεγονός ότι η πρόσβαση στο σημείο δεν ήταν δυνατή, εξαιτίας οδοφραγμάτων που είχαν στήσει οι ντόπιοι, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους για την έλλειψη καυσίμων.

Αυτό το περιστατικό ακραίας βιαιότητας ήρθε μία εβδομάδα αφότου το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Αιγύπτου παρότρυνε τους πολίτες να συλλαμβάνουν μόνοι τους όσους παραβιάζουν τον νόμο και να τους παραδίδουν στις Αρχές. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί δύο παρόμοια επεισόδια σε χωριά του Δέλτα του Νείλου, με αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Αιγύπτιοι παίρνουν με μεγαλύτερη άνεση τον νόμο στα χέρια τους μετά τον ξεσηκωμό του 2011, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Εκτοτε, η άλλοτε κραταιά αστυνομία δεν καταφέρνει να φοβίσει κανέναν και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αυξημένη εγκληματικότητα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...