Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ανοιξαν οι… ουρανοί

Οι σφοδρές νεροποντές προκάλεσαν προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η έντονη βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προκάλεσε πολλά προβλήματα και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Ξεριζωμένα δέντρα, «ξηλωμένες» σκεπές σπιτιών, φερτά υλικά σε κεντρικούς δρόμους, νεκρά ζώα που «κατέβασαν» οι χείμαρροι και κατεστραμμένα σπίτια συνέθεσαν την εικόνα καταστροφής που αντίκρισαν χθες το πρωί οι κάτοικοι της Πάτρας, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Λαμίας, της Αρκαδίας, της Τρίπολης, της Καβάλας και της Ξάνθης μετά τις σφοδρές νεροποντές που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Στην Πάτρα η βροχόπτωση δημιούργησε συγκοινωνιακά προβλήματα, ενώ δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων δέχτηκε η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Την ίδια ώρα, από την κακοκαιρία κινδύνευσαν και δύο οδηγοί, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να βγουν σώοι από αυτή την περιπέτεια.

Προβλήματα από τις κακές καιρικές συνθήκες υπήρξαν στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, όπου έβρεξε καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και υπόγεια. Στη Λαμία δεν έβρεξε, ωστόσο ο ισχυρός άνεμος ξερίζωσε δέντρα. Ζημιές προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ από την κακοκαιρία, όταν βαθύ σκοτάδι σκέπασε τη μισή Αρκαδία τα ξημερώματα της Τρίτης. Κεραυνός που έπεσε στις 4.15 το πρωί προκάλεσε ζημιά σε γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 150 KW, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε όλη την Τρίπολη, σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και στην Κυνουρία.

Στην Καβάλα, ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές κατοικιών, φερτά υλικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, νεκρά ζώα που «κατέβασαν» οι χείμαρροι νερού, πεσμένοι τοίχοι, κατεστραμμένα σπίτια και σπασμένα κλαδιά συνέθεσαν την εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης χθες το πρωί. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έκανε λόγο για εκτεταμένες και πρωτοφανείς ζημιές από τη νεροποντή που συνοδεύτηκε από πολύ ισχυρούς ανέμους που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο. Εξάλλου, η κακοκαιρία προκάλεσε μικρές ζημιές και στην Ξάνθη όπου σημειώθηκε κι εκτεταμένη διακοπή ρεύματος από τη σφοδρή νεροποντή.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...