Στο δρόμο (από το δήμο) 59χρονος υπέρβαρος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο δρόμο (από το δήμο) 59χρονος υπέρβαρος!

Στο δρόμο πέταξε ο δήμος Ιεράπετρας έναν υπέρβαρο άνδρα με σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω απαλλοτρίωσης του φτωχόσπιτού του! Μάταια προχθές το μεσημέρι ο 59χρονος Γιώργος Κορνάρος, που ζυγίζει 250 κιλά, παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια τα συνεργεία του δήμου να μην γκρεμίσουν το μικρό του σπίτι. Η απόφαση είχε ληφθεί και έπρεπε να εφαρμοστεί χωρίς συναισθηματισμούς.

Η απαλλοτρίωση των παλιών σπιτιών της Κάτω Μεράς αποφασίστηκε από την απελθούσα δημοτική αρχή της Ιεράπετρας, προκειμένου να εκτελεστεί το έργο ανάπλασης του νότιου παραλιακού μετώπου της πόλης.

Είχε απομείνει η κατεδάφιση του πατρικού της οικογένειας Κορνάρου, όπου έμενε μόνος και έρημος ο 59χρονος Γιώργος Κορνάρος, καθώς ήταν αδύνατον να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες των σπιτιών όπου μένουν τα αδέρφια του, τα οποία είχαν προσφερθεί να τον φιλοξενήσουν.

Ο δήμος Ιεράπετρας τότε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και η τελεσίδικη απόφαση έξωσης του 59χρονου από το σπίτι του εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2006. Ετσι, η εκτέλεση της απόφασης έγινε προχθές το μεσημέρι, τελευταία ημέρα εκπνοής του 13μήνου.

Το δικαστήριο είχε επιδικάσει στον Γιώργο Κορνάρο την αποζημίωση των 20.000 ευρώ περίπου, βάσει της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, η οποία φυσικά είναι πολύ μικρότερη της εμπορικής του αξίας, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Ιεράπετρας.

Προσωρινά ο 59χρονος άνδρας φιλοξενείται από συγγενικά του πρόσωπα.


Φωτ. : Δύσκολες στιγμές περνάει πλέον ο Γιώργος Κορνάρος στην Ιεράπετρα. (Πηγή: «Νέα Κρήτη»)